ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡ. ΚΩΤΙΔΗ

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΖΗΤΗΜΑ ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΊΑΣ

ΖΗΤΗΜΑ ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Πρόσφατα 8 Απριλίου 2014 η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας αποφάσισε την παραχώρηση του 3ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας για την διεξαγωγή εξετάσεων γλωσσομάθειας ΕSB, για την 1η Ιουνίου 2014, στο σύνδεσμο ιδιοκτητών φροντιστηρίων EUROPALSO.
Δεν είμαστε αντίθετοι στην υποβοήθηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας από την Δημοτική Αρχή, γιατί τουλάχιστον σε αυτή την υποβοήθηση θα συμμετάσχουν τα δικά μας παιδιά για τις εξετάσεις στις γλώσσες της επιθυμίας τους, όμως τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:
1ον Πόσο θα πληρώσει ο σύνδεσμος ιδιοκτητών προς την Δημοτική Αρχή για την παραχώρηση του 3ου Γυμνασίου;
2ον Αναφέρει η 3η παράγραφος της απόφασης, ότι αν δεν τηρηθούν οι παραπάνω όροι παύει να ισχύει η απόφαση παραχώρησης. Τι λένε οι 1 και 2 παράγραφοι της απόφασης; Ότι: 1. Να τηρηθούν οι όροι που προβλέπονται από την νομοθεσία, για την παραχώρηση σχολικών κτηρίων. Και 2. Να υπάρξει δέσμευση του υπεύθυνου σχετικά με την καθαριότητα του σχολείου και την αποκατάσταση τυχόν φθορών που θα προκληθούν. Είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή η περίπτωση (δηλαδή ή 3η παράγραφος;). Πως θα είναι δυνατόν να πάψει η παραχώρηση αν πρώτα δεν παραχωρηθεί και να γίνουν οι πιθανές ζημιές; Συνεπώς κάπως αλλιώς θα έπρεπε να έχει γίνει η διατύπωση.
3ον Το κόστος του ηλεκτρικού και του νερού που θα καταναλωθούν ποιος θα τα πληρώσει; Εντάξει να βοηθά η Δημοτική Αρχή τον ιδιώτη (ο οποίος και κερδίζει που δεν εκμισθώνει π.χ. μια αίθουσα ξενοδοχείου), όμως όχι και να χρεώνεται η Δημοτική Αρχή και κατ’ επέκταση ο δημότης.
4ον Η απόφαση που βγήκε έχει ισχύ απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου; Αν ναι έχει καλώς, Αν όχι όμως, πως είναι σίγουρη η επιτροπή ότι μετά τις εκλογές θα είναι η ίδια Δημοτική Αρχή; Και δεσμεύει την επόμενη Δημοτική Αρχή με γνωμοδότηση;
ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ
 
 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: