ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡ. ΚΩΤΙΔΗ

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ DIGEA ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ;

 Ποιο είναι το Λάθος της DIGEA στο Κέντρο Εκπομπής της Κλεισούρας ;

Εγκατάσταση δορυφορικού πιάτου με κουκούλα
Βάση της σύμβασης που έχει υπογράψει η DIGEA με το Ελληνικό Δημόσιο, είναι υποχρεωμένη να εγκαταστήσει τον απαιτούμενο εξοπλισμό έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι θα προσφέρει απρόσκοπτα το ψηφιακό σήμα σε ποσοστό 99,7% του χρόνου σε ετήσια βάση. Επομένως τυχόν διακοπή της παροχής ψηφιακής εκπομπής για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 26 ωρών σε ετήσια βάση συνεπάγεται παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας (ΦΕΚ 1693-25 Ιουνίου 2014). Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ ) είναι υποχρεωμένη να αναζητήσει ευθύνες από πλευράς της DIGEA, και να της επιβάλλει τα ανάλογα πρόστιμα.

Τυπική λανθασμένη εγκατάσταση  δορυφορικού πιάτου απο την DIGEA

Με βάση τις αναφορές τοπικών τεχνικών που διαβάσαμε στο τοπικό site kozan.gr, η DIGEA, εγκατέστησε στο Κ.Ε. Κλεισούρας απλά δορυφορικά, οικιακής χρήσης, και όχι επαγγελματικά με προστατευτική Radome (κουκούλα).
Προ λίγων ετών η NOVA είχε καταφέρει να στήσει μηχανήματα επίγειας ψηφιακής εκπομπής, σε επιλεγμένα κέντρα εκπομπής στην Ελλαδική Επικράτεια. Στη Δυτική Μακεδονία είχε στήσει επίγειο ψηφιακό εξοπλισμό μονάχα στο Κ.Ε. Κέλλης της Φλώρινας, βάση του τότε Νόμου της μεταβατικής ψηφιακής μετάβασης.
 

Ενδεδειγμένη εγκατάσταση δορυφορικού πιάτου με κουκούλα

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ο εξοπλισμός της NOVA, που εγκαταστάθηκε τότε, θεωρείται ότι ήταν ο ενδεδειγμένος για τις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στα βουνά, που βρίσκονται τα διάφορα Κέντρα Εκπομπής. Ειδικότερα όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες τα δορυφορικά πιάτα φέρουν ειδική προστατευτική κουκούλα. Γενικότερα, η DIGEA, αποφεύγει να τοποθετεί τέτοια δορυφορικά πιάτα στα κέντρα εκπομπής ανά την Ελλάδα, προφανώς για λόγους κόστους...
Η περιοχή της Κλεισούρας είναι γνωστό σε όλους τους Δυτικομακεδόνες ότι είναι εξαιρετικά ευάλωτη σε καιρικά φαινόμενα και ιδιαίτερα σε χιονοπτώσεις, οπότε έπρεπε να υπάρξει ιδιαίτερη φροντίδα.
O Νόμος (ΦΕΚ 1693-25 Ιουνίου 2014) περιγράφει την υποχρέωση του παρόχου ψηφιακής εκπομπής δηλαδή της DIGEA να εγκαταστήσει τον απαιτούμενο εξοπλισμό για απρόσκοπτη εκπομπή του ψηφιακού σήματος. Τα δεδομένα για τυχόν διακοπή της εκπομπής του ψηφιακού σήματος πρέπει να βρίσκονται καταγεγραμμένα στα αρχεία της DIGEA, για χρονικό διάστημα έως 12 μηνών, έτσι ώστε η ΕΕΤΤ, σε περίπτωση που χρειαστεί, να ζητήσει εξηγήσεις από την DIGEA και να της επιβάλλει τις ανάλογες κυρώσεις.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: