ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡ. ΚΩΤΙΔΗ

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

ΧΑΝΙΑ - ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ Fantasia

Χανιά – Φόβοι για τρομοκρατική επίθεση στο κρουαζιερόπλοιο Fantasia. Νεκρός ένας επιβάτης

       
 
Αγωνία επικρατεί τις τελευταίες ώρες με την πορεία του κρουαζιερόπλοιου Fantasia, το οποίο έδεσε εκτάκτως στο λιμάνι της Σούδας στα Χανιά, έπειτα από την ανακοίνωση ενός ξαφνικού θανάτου ενός εκ των επιβατών και από κλήση εκτάκτου ελέγχου στο λιμάνι της Σούδας.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του λιμενάρχης Χανίων κ. Ορφανού, ο πράκτορας της εταιρείας είχε ενημερώσει από προχθές το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, ότι λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, το κρουαζιερόπλοιο δε θα προσέγγιζε το λιμάνι του Ηρακλείου, όπως ήταν προγραμματισμένο, αλλά θα έδενε στο λιμάνι της Σούδας, το πρωί του Σαββάτου.
Ο κ.Ορφανός σημείωσε ακόμα, πως το βράδυ της Παρασκευής, διαπιστώθηκε πως ένας από τους επιβάτες ήταν νεκρός, χωρίς ωστόσο να έχουν δοθεί λεπτομέρειες για τα αίτια του θανάτου του.
Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος δηλώνει σχετικά με την αλλαγή πορείας του κρουαζιερόπλοιου Fantasia πως «ο ναυτικός πράκτορας αιτήθηκε αλλαγή λιμανιού και να πιάσει Χανιά αντί για Ηράκλειο, χωρίς να αναφέρει τον λόγο».
Σχετικά τώρα με τα αίτια θανάτου ενός εκ των επιβατών, οι ελληνικές αρχές αναφέρουν πως πρόκειται για θάνατο που οφείλεται σε παθολογικά αίτια, πληροφορία που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.
Σημειώνεται πως το βράδυ της Παρασκευής, υπήρχαν πληροφορίες που υποστήριζαν πως στο κρουαζιερόπλοιο, επιβιβάστηκαν ύποπτα άτομα, κατά τη διάρκεια προηγούμενων ελλιμενισμών στη Γένοβα, τη Ρώμη, τον Πειραιά και τη Ρόδος.
Αξίζει να σημειωθεί πως έπειτα και από την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη από μαχητή της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους, οι αρχές ασφαλείας βρίσκονται σε επιφυλακή για την αποφυγή πιθανών τρομοκρατικών επιθέσεων. 

ΠΗΓΗ http://ipop.gr/themata/eimai/chania-fovi-gia-tromokratiki-epithesi-sto-krouazieroplio-fantasia-nekros-enas-epivatis/



Δεν υπάρχουν σχόλια: