ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡ. ΚΩΤΙΔΗ

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ

Επιστήμονες ανακάλυψαν συντηρητικό τροφίμων που εξοντώνει καρκινικά κύτταρα
Κατέστρεψε ως και 80% των όγκων σε ποντίκια

Τα συντηρητικά τροφίμων δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα δημοφιλή, αλλά μια νέα μελέτη υποστηρίζει πως ένα συγκεκριμένο μπορεί να καταστρέψει καρκινικά κύτταρα.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Michigan ισχυρίζονται πως η
νισίνη, ένα πεπτίδιο που παράγεται φυσιολογικά από τα βακτήρια του Lactococcus lactis και προστίθεται σε τυριά όπως το τσένταρ, το μπρι, το καμαμπέρ, καθώς και σε επεξεργασμένα κρέατα, έκανε θαύματα σε ποντίκια με όγκους στο κεφάλι και τον τράχηλο.
Η έρευνα, που μόλις δημοσιεύθηκε στο «Journal of Applied Microbiology», αναφέρει πως το συντηρητικό κατέστρεψε μεταξύ 70% και 80% των καρκινικών κυττάρων μέσα σε μόλις εννέα εβδομάδες.
Οι επιστήμονες χορήγησαν στα ποντίκια 20πλάσια δόση της
νισίνης από αυτήν που υπάρχει στα τρόφιμα συνήθως. Μάλιστα, το συντηρητικό αυτό περιγράφεται ως άχρωμο και άγευστο, κάτι που καθιστά ευκολότερη τη χρήση του.
Απομένει η κλινική έρευνα, για να αποδείξει τα αποτελέσματα του πεπτιδίου και στους ανθρώπους.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: