ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡ. ΚΩΤΙΔΗ

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΣΤΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Αρχιερατικό τρισάγιο στα υπό κατασκευήν Νέα Κοιμητήρια του Δήμου Εορδαίας

Αρχιερατικό τρισάγιο στα υπό κατασκευήν Νέα Κοιμητήρια του Δήμου Εορδαίας
Αρχιερατικό τρισάγιο χωροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φλωρίνης – Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητου τελέστηκε στα Νέα υπό κατασκευή Κοιμητήρια Εορδαίας που βρίσκονται στην τοποθεσία Κουρί.
Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015 στις 17:00 παρουσία του Δημάρχου Εορδαίας κ. Σάββα Ζαμανίδη, Δημοτικών – Περιφερειακών Συμβούλων και του Προέδρου της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ κ. Νικολάου Κωτίδη αλλά και μελών του Δ.Σ. της ΚΙΝΗΣΗΣ.
Το Αρχιερατικό τρισάγιο έμελλε να συμπληρώσει την τελετή θεμελίωσης στις 26-09-2010, παρουσία πάντα του Μητροπολίτη μας κ.κ. Θεόκλητου και της τότε Δημοτικής Αρχής. Μετά την τέλεση του τρισάγιου στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Σάββας Ζαμανίδης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε προκειμένου να συνεχίσει το έργο αφού τα χρήματα για την περίφραξη δεν έφτασαν ούτε τα 2/3 της μελέτης της μιας και χρειάστηκε σοβαρή υποστήριξη τοιχίου υποστήριξης γύρω απ’ την περίφραξη. Με μεθοδευμένες και επίμονες εργασίες της τεχνικής υπηρεσίας κατόρθωσε η Δημοτική Αρχή να βρει και τα υπόλοιπα χρήματα στους δύσκολους αυτούς καιρούς για να τελειώσει η περίφραξη, στο σημείο αυτό είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει τόσο τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου όσο και τη Δ.Ε.Η Α.Ε. η οποία τέλεσε τις εργασίες τόσο του δρόμου που οδηγεί στα κοιμητήρια όσο και την διαμόρφωση των χώρων αυτού. Τέλος τόνισε ότι ετοιμάζεται η μελέτη για την πλήρη διαμόρφωση του χώρου προκειμένου να δημοπρατηθεί για να λειτουργήσουν τα κοιμητήρια σε ένα χρόνο ή και λίγο περισσότερο. Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ.κ. Θεόκλητος έκανε γνωστό πως από σήμερα αναλαμβάνει ως πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης ο μέχρι πρότινος Αρχιερατικός Επίτροπος Εορδαίας Πατήρ Νικηφόρος Μαναδής και τη θέση του Αρχιερατικού Επίτροπου Εορδαίας αναλαμβάνει ο εφημέριος του Ιερού Ναού Νεομαρτύρων Πατήρ Αυγουστίνος Αυξονίδης
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλωρίνης-Πρεσπών & Εορδαίας  κ. Θεόκλητος
Ο ηγούμενος Μανάδης Νικηφόρος, ο νέος Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Φλωρίνης,Πρεσπών & Εορδαίας, ενώ νέος Αρχιερατικός Επίτροπος ο Αρχιμανδρίτης ο Αυξωνίδης Αυγουστίνος.




Ο Δήμαρχος του Δήμου Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης σε δηλώσεις του για τα νέα κοιμητήρια
Αποστολίδης Δημήτριος (μέλος της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ), Κωτίδης Νικόλαος (Πρόεδρος της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ), Ζαμανίδης Σάββας (Δήμαρχος Εορδαίας), Νικολαΐδου Θεοφανή (μέλος του Δ.Σ. της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ).
Θεοδοσιάδης Γεώργιος (Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας), Σιδηρόπουλος Κοσμάς (Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Συντήρησης Δημοτικών Εγκαταστάσεων), Καρακασίδης Δημήτριος (Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε.Κοζάνης), Τσοκτουρίδης Ιωάννης (Αντιδήμαρχος Πρασίνου & Ανάπτυξης).

 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: