ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡ. ΚΩΤΙΔΗ

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗ BILD ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ

 Γερμανός βουλευτής καταδικάζει τη Bild μέσα στη Βουλή
«Η Γερμανία επέστρεψε στην ευρωπαϊκή οικογένεια γιατί οι εταίροι της άπλωσαν το χέρι»
 

                                                       
Γερμανός βουλευτής καταδικάζει τη Bild μέσα  στη Βουλή                                  

Σοσιαλδημοκράτης βουλευτής καταδίκασε σήμερα από το βήμα της γερμανικής Βουλής την ανθελληνική εκστρατεία της εφημερίδας Bild, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την έγκριση της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και εταίρων.
Ο Άλεξ Σέφερ ανέβηκε στο βήμα του κοινοβουλίου κρατώντας το πρωτοσέλιδο της Bild με το Nein σβησμένο με ένα κόκκινο μαρκαδόρο και τόνισε ότι η γερμανική Βουλή είναι αντίθετη σε κάθε εκστρατεία που στοχοποιεί άλλες χώρες.
Ο Σέφερ είπε ότι συνεννόηση μπορεί να υπάρξει μόνο με αμοιβαία κατανόηση ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η Γερμανία επέστρεψε στην ευρωπαϊκή οικογένεια επειδή οι εταίροι της άπλωσαν το χέρι και συνεργάστηκαν μαζί της. 
Ο Άξελ Σέφερ έκανε όμως και κριτική στον Έλληνα Πρωθυπουργό που είχε πεί μετά το Γιούρογκρουπ ότι «κερδίσαμε μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο».
”Στην Ευρώπη δεν δίνουμε μάχες ούτε κάνουμε πολέμους, αλλά διαπραγματεύσεις και επιτυγχάνουμε συμβιβασμούς, ακόμη και δύσκολους», σημείωσε.
Yπενθυμίζεται ότι η Bild με χθεσινό δημοσίευμα της καλούσε τους Γερμανούς να πούν "Όχι στους άπληστους Έλληνες" που θέλουν κι άλλα δισεκατομμύρια. Η εκστρατεία αυτή συνάντησε πολλές αντιδράσεις εντός της Γερμανίας. Η Ένωση των Δημοσιογράφων την καταδίκασε ενώ το περιοδικό Spiegel απάντησε με ένα "ναι" στην Ελλάδα.
Η Bild είναι μια λαικίστικη εφημερίδα που βγάινει ακομη σε μεγάλο σχήμα και πουλάει πολύ στη Γερμανία επηρεάζοντας έτσι την κοινή γνώμη. Είναι η 5η εφημερίδα σε κυκλοφορία στον κόσμο, αφού πουλάει καθημερινά περίπου 2,5 εκ. φύλλα. Μάλιστα πριν από μερικά χρονια η κυκλοφορία της έφτανε στα 5 εκ. φύλλα την ημέρα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: