ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡ. ΚΩΤΙΔΗ

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΣΑΡΑΝΤΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ ΜΑΣ ΧΡΕΟΣ

           Σαράντα Αυστραλιανοί Οικονομολόγοι καταδικάζουν το μη βιώσιμο χρέος και το πρόγραμμα λιτότητας παραμονές των Ελληνικών εκλογών 

Ο ευρύς κατάλογος περιλαμβάνει και εννιά καθηγητές των οικονομικών, μεταξύ των οποίων και ο καθηγητής John Hewson από το ANU Εθνικό Πανεπιστήμιο Αυστραλίας (ο πρώην αρχηγός του Κόμματος των Φιλελευθέρων της Αυστραλίας).
"Και παρόλο που είναι ευρέως κατανοητό στους οικονομολόγους πως το Ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας ήταν μια καταστροφή, ακόμη και με δικούς της όρους, η Τρόικα συνεχίζει να επιβάλει απαιτήσεις που καθιστούν την ελληνική οικονομία όλο και πιο αδύναμη, και αποστερούν τα προς το ζην των περισσότερων ανθρώπων της, "είπε ο καθηγητής Γιώργος Argyrous του Πανεπιστημίου UNSW. «Τώρα οι Έλληνες έχουν επιτέλους την ευκαιρία να μιλήσουν οι ίδιοι για λογαριασμό τους όσον αφορά το πρόγραμμα λιτότητας».
Ο Ομότιμος Καθηγητής Frank Stilwell του Πανεπιστημίου του Σύδνεϋ, δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου πρέπει να υπάρξει μία ταχεία αλλαγή κατεύθυνσης, έτσι ώστε το ανεξόφλητο ελληνικό δημόσιο χρέος να διαγραφεί, και μια πολιτική για την αποκατάσταση του βιοτικού επιπέδου, των κοινωνικών δικαιωμάτων και της οικονομικής ανάπτυξη να υποστηριχτεί σθεναρά".
Ο συντονιστής της εκστρατείας, ο κ Διαμαντής Ρόρρης, δήλωσε: «Η Αυστραλία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τη φωνή της στο ΔΝΤ και με άλλα διπλωματικά μέσα να καταστήσει σαφές ότι δεν υποστηρίζει την επιβολή των προγραμμάτων του δημόσιου χρέους (όπως στην Ελλάδα) που δεν είναι βιώσιμα».
Η ανακοίνωση είναι μια πρωτοβουλία της Εκστρατείας Αλληλεγγύης Αυστραλίας -Ελλάδα και με τίτλο «Let Greece Breathe".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: