ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡ. ΚΩΤΙΔΗ

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

''ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ'' ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ

«Δικαιώνει» τους δράστες της Μανωλάδας ο Άρειος Πάγος ΤΗΣ ΕΥΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ

 
 
«Δικαιώνει» τους δράστες της Μανωλάδας ο Άρειος Πάγος- Δε θα γίνει νέα δίκη
  
Σύμφωνα με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, δεν υπάρχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση στην απόφαση του ΜΟΔ της Πάτρας, καθώς έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.
Πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία είχε σύμφωνα με τον αρμόδιο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Κωνσταντίνο Παρασκευαίδη, η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστήριο της Πάτρας που έκρινε την υπόθεση "εμπορίας ανθρώπων" στην Ν. Μανωλάδα και κατέληξε στην αθώωση δύο εκ των κατηγορουμένων.
Κατόπιν της απόφασης αυτής του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού, η υπόθεση δεν θα δικαστεί εκ νέου και συνεπώς οι δυο αθωωθέντες, δηλαδή ο επιχειρηματίας και ένας από τους επιστάτες, απαλλάσσονται οριστικά από οποιαδήποτε εμπλοκή τους στην επίθεση σε βάρος των μεταναστών εργατών στις καλλιέργειας φράουλας το 2013.
Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευαίδη, δεν υπάρχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση στην απόφαση του ΜΟΔ της Πάτρας, καθώς έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, αλλά υπήρξε και ορθή εφαρμογή της νομοθεσίας από την πλευρά των δικαστών. Παράλληλα, με το ίδιο σκεπτικό ο αντεισαγγελέας, απέρριψε αίτηση αναίρεσης που είχαν υποβάλλει στο μεσοδιάστημα και οι εμπλεκόμενοι μετανάστες.
Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πάτρας, είχε προκαλέσει την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη που ζήτησε μόλις καθαρογράφει η απόφαση να διαβιβαστεί αμέσως αντίγραφό της, προκειμένου να κριθεί αν συντρέχει περίπτωση να ασκηθεί αναίρεση κατά το αθωωτικό σκέλος της.
Υπενθυμίζουμε πως το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ομόφωνα αθώους τον επιχειρηματία καθώς και έναν ακόμη κατηγορούμενο. Αντίθετα, ένοχοι κρίθηκαν οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο ένας και για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος. Στους καταδικασθέντες επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 14 χρόνων και 7 χρόνων αντίστοιχα. Σύμφωνα μάλιστα με την δικαστική απόφαση οι ποινές των δύο κατηγορουμένων έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: