ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡ. ΚΩΤΙΔΗ

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ...ΟΡΚΩΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ;

Μπαίνουν και…ορκωτοί λογιστές στο Δήμο Κοζάνης; – 2,8 εκ. ευρώ χρωστούν 18 ενοικιαστές και πρώην αιρετός!  

georgevalais
 
Ακόμη και ορκωτούς λογιστές ενδέχεται να ορίσει η νέα δημοτική αρχή προκειμένου να ελέγξουν αναλυτικά την οικονομική κατάσταση στο Δήμο Κοζάνης!
Ερωτηθείς σχετικά από τον «Πρωινό Λόγο», κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Βαλαής απάντησε πως το ενδεχόμενο ορκωτών λογιστών «είναι ανοιχτό» και θα αποφασιστεί εν ευθέτω χρόνω!
Ο ίδιος ανακοίνωσε, από το δημαρχείο Κοζάνης, πως σύμφωνα με τη σχετική κατάσταση, 18 ιδιώτες που νοικιάζουν ακίνητα του Δήμου, μαζί με έναν πρώην αιρετό (εννοεί τη δικαστική διαμάχη με τον πρώην δήμαρχο Ελλησπόντου Κυριάκο Τσανακτσίδη, τον οποίο και δεν κατονόμασε) οφείλουν στο Δλημο το τεράστιο ποσό των 2.800.000 ευρώ! Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Βαλής ξεκαθάρισε πως πρόθεση του ίδιου, αλλά και της δημοτικής αρχής, είναι μέχρι τα τέλη του χρόνου ή, έστω, μέσα στις αρχές του 2015, η κατάσταση αυτή (με τους συγκεκριμένους οφειλέτες) να τελειώσει δια παντός. Ουσιαστικά, δηλαδή, άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί πως εφόσον οι εν λόγω οφειλέτες δεν συμμορφωθούν και δεν πληρώσουν μέρος των ενοικίων-οφειλών ή τις δόσεις της ρύθμισης, θα υποχρεωθούν σε έξωση και, φυσικά, σε δικαστική διεκδίκηση, εκ μέρους του Δήμου, των οφειλών. Πάντως να σημειωθεί ότι, όπως ανέφερε ο κ. Βαλαής, ήδη έχουν κληθεί οι εν λόγω ιδιώτες για συζητήσεις, ώστε να βρεθεί λύση στο σημαντικό αυτό ζήτημα.
Ιδιαίτερη σημασία, επίσης, παρουσιάζει η αναφορά του αντιδημάρχου Κοζάνης σε νέα χρέη και υποθέσεις που έρχονται προς τη νέα δημοτική αρχή, ειδικά από πρώην καποδιστριακούς Δήμους, τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, «μπορεί να μη γνώριζε ακόμη και ο πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Τζέλλος», για τον οποίο, πάντως, μίλησε με τα καλύτερα λόγια, σημειώνοντας την άψογη συνεργασία και ενημέρωση του τελευταίου για όλα τα στοιχεία περί των οικονομικών. Π.Π. Πρωινός Λόγος prlogos.gr
H ανακοίνωση από το γραφείο τύπου για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών
Σε συνέχεια της ανακοίνωσης-πρόσκλησης προς τους οφειλέτες του Δήμου Κοζάνης για υποβολή αιτήσεων ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, παραχωρήθηκε σήμερα, 29 Οκτωβρίου 2014, συνέντευξη τύπου από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Βαλαή.
Ο Αντιδήμαρχος αναγνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι πολίτες, κάλεσε τους οφειλέτες να ενημερωθούν και να προσπαθήσουν να τύχουν της εύνοιας των διατάξεων του Ν.4304/2014 (ΦΕΚ 234 Α΄), ώστε να ρυθμίσουν ευνοϊκά για αυτούς τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. Παράλληλα, επισήμανε πως τα ποσά τα οποία οφείλονται στο Δήμο είναι ζωτικής σημασίας για να μπορεί να ασκήσει οποιουδήποτε είδους πολιτική. Η επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος, όπως υπογράμμισε, αποτελεί προσωπική προτεραιότητα και δεσμεύθηκε πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα φανούν και τα πρώτα αποτελέσματα τα οποία εγγράφονται σε μία ευρύτερη προσπάθεια να λειτουργεί ο Δήμος χωρίς να δημιουργεί περαιτέρω χρέη ανταποκρινόμενος στις υποχρεώσεις του απέναντι στους πολίτες.
Ανακεφαλαιώνοντας επί της σχετικής ανακοίνωσης, ο Αντιδήμαρχος τόνισε, πως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτημα υπαγωγής στη νέα αυτή ρύθμιση μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2014. Σημείωσε, πως τα αιτήματα για τις οφειλές προς το Δήμο θα αξιολογηθούν από την Οικονομική Επιτροπή και τα αντίστοιχα, προς τα Νομικά Πρόσωπα, αιτήματα οφειλών, από το Διοικητικό του Συμβούλιο.
Αξίζει να τονίζουμε, πως ο αριθμός των δόσεων, βάσει νόμου, κυμαίνεται από είκοσι τέσσερις (24) έως εκατό (100) ανάλογα με το ύψος του οφειλόμενου ποσού, το οποίο σε περίπτωση εξόφλησης εφάπαξ, απαλλάσσεται πλήρως από πρόστιμα και προσαυξήσεις.
Επιπρόσθετες λεπτομέρειες της ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα του Δήμου
www.kozanh.gr
http://www.kozan.gr/post/183857#sthash.g4hCUfNl.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: