ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡ. ΚΩΤΙΔΗ

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

''ΞΕΚΟΛΛΑΕΙ'' Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ - ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΕ ΦΕΚ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ

“Ξεκολλάει” η υπόθεση των νέων κοιμητηρίων Πτολεμαΐδας – Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ το προεδρικό διάταγμα για την έγκριση του τοπικού ρυμοτομικού σε εκτός σχεδίου περιοχή στη θέση “ΚΟΥΡΙ” (Aποκλειστικό)

koimitira

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, δημοσιεύτηκε, μόλις πριν λίγες μέρες, σε ΦΕΚ, προεδρικό διάταγμα, με το οποίο εγκρίνεται το τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο σε εκτός σχεδίου περιοχή στη θέση “ΚΟΥΡΙ” της Δημοτικής Ενότητας Πτολεμαΐδας, για τον καθορισμό χώρου των νέων κοιμητηρίων Πτολεμαΐδας. Στους καθοριζόμενους οικοδομήσιμους χώρους προβλέπονται το είδος και οι κανόνες των όρων δόμησης. Συγκεκριμένα θα κατασκευαστούν κτήρια γραφείων – WC, αίθουσα τελετών και συναφών καταστημάτων, εκκλησία και οστεοφυλάκιο. Πριν την έναρξη των εκσκαπτικών εργασιών απαιτείται ,για την επίβλεψη των εργασιών, η ειδοποίηση της Λ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και της 17ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, καθώς στη συγκεκριμένη περιοχή είχαν βρεθεί διάφορα αρχαιολογικά ευρήματα.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη θεωρείται εξαιρετικά σημαντική για την υλοποίηση ενός έργου, του οποίου η θεμελίωση πραγματοποιήθηκε το 2010.
kozan.gr 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: