ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡ. ΚΩΤΙΔΗ

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

 Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΗ    


Την παραίτησή του υπέβαλε, στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που τον παραμπέμπει σε δίκη για το κακούργημα της απιστίας σε βάρος της επιχείρησης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η παραίτησή του υποβλήθηκε, για λόγους ευθιξίας, ενώ κατά κάποιες άλλες η απόφαση ελήφθη έπειτα από πολιτικές πιέσεις.
Απομακρύνεται από την ηγεσία της ΔΕΗ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Αρθούρος Ζερβός έπειτα από την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών να τον παραπέμψει για κακούργημαΟ κ. Ζερβός, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, θα δικαστεί για παράνομες αυξήσεις, πάνω από τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια, τις οποίες χορήγησε σε 19 στελέχη της επιχείρησης μεταξύ 2010 και 2012.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στο διάστημα αυτό, προκάλεσε ζημιά στη δημόσια περιουσία της ΔΕΗ που υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.
Ειδικότερα, η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών αναφέρει πως «με περισσότερες πράξεις του που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος και με την ιδιότητα του διευθύνοντα συμβούλου και Προέδρου του διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ κατά την διαχείριση των εσόδων της εταιρείας που του είχαν ανατεθεί με νόμο, ελάττωσε εν γνώσει του και για να ωφεληθεί άλλος την περιουσία της παραπάνω εταιρείας, η οποία ανήκε στο ελληνικό δημόσιο, που κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού της κεφαλαίου και ορίζει την διοίκηση αυτής».
«Για την πλήρη εφαρμογή των μισθολογικών περικοπών όπως προβλέπονταν από αντίστοιχους νόμους η ΔΕΗ ζήτησε γνωμοδοτήσεις δύο καθηγητών εργατικού δικαίου τις οποίες εφάρμοσε πλήρως. Αυτόν τον τρόπο εφαρμογής υιοθέτησε και το Δημόσιο σε δύο γενικές συνελεύσεις της ΔΕΗ, το 2010 και το 2011. Η Εισαγγελία δεν αποδέχεται την ερμηνεία αυτή. Η διαφορά της θα κριθεί στον αρμόδιο δικαστήριο», αναφέρουν κύκλοι της ΔΕΗ μετά τις δικαστικές εξελίξεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: