ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡ. ΚΩΤΙΔΗ

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΈΛΛΗΝΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ 2 ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ

Ο Έλληνας δάσκαλος με τους δύο και μοναδικούς μαθητές του
Η φωτογραφία τους έκανε τον γύρο του κόσμου 


Σε αυτό το μικροσκοπικό ελληνικό νησί υπάρχει ένα σχολείο που έχει μόνο δύο μαθητές και έναν δάσκαλο, τον Τάσο Ζιάσκα, ο οποίος θεώρησε καθήκον του να γιορτάσει μαζί τους την Ημέρα των Τριών Ιεραρχών, στις 31 Ιανουαρίου. 
Και μπορεί στους Αρκιούς, στα Δωδεκάνησα, να μην υπάρχει ιερέας, ο δάσκαλος όμως δεν αποθαρρύνθηκε από το να τιμήσει όπως αρμόζει τους Προστάτες της Εκπαίδευσης και των Γραμμάτων. 
Μάλιστα, ο ίδιος μίλησε για το γεγονός μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook, όπου έκανε μια σχετική ανάρτηση, ευχαριστώντας –και εκ μέρους των μαθητών του– τους λιγοστούς κατοίκους του νησιού, οι οποίοι ακολούθησαν τον σχολικό εορτασμό των Τριών Ιεραρχών.
Μάλιστα, λίγους μήνες πριν, μια φωτογραφία του Ζιάσκα με τους δυο μαθητές του είχε γίνει viral, απεικονίζοντάς τους να γιορτάζουν την επέτειο του ΟΧΙ, την 28η Οκτωβρίου, κάνοντας τη δική τους παρέλαση
Το νησί βρίσκεται απέναντι από την Πάτμο και έχει μόλις 40-50 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι ως επί το πλείστον είναι ψαράδες και κτηνοτρόφοι ή εργάζονται σε μια από τις 4 ταβέρνες του. 
Το ότι το Δημοτικό έχει μόλις δυο μαθητές δεν φαίνεται να ενοχλεί τον Ζιάσκα, ο οποίος τηρεί πάντα τις γιορτές και τις αργίες και διοργανώνει τις αντίστοιχες εκδηλώσεις για τα δυο παιδιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: