ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡ. ΚΩΤΙΔΗ

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ 3ης ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΟΥ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ 3ης ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΟΥ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

 
 
ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα 29-04-2015 στο Εργατικό κέντρο Πτολεμαΐδας εμείς οι συγκεντρωμένοι σύλλογοι και φορείς της Πτολεμαΐδας, που ήρθαμε μετά από πρόσκληση της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ και της ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ – ΛΙΠΤΟΛ  

Ψηφίζουμε, στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Εορδαίας ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ 3ης ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΟΥ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ 5, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΑ ΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
 

Ακολουθούν τα ψηφίσματα των συλλόγων και των φορέων 

 


 

 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:30-4- 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΙΙΙ

Εδώ και πολύ καιρό η ΕΤΕ Ομίλου ΔΕΗ έχει επισημάνει την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας ΙΙΙ και την άμεση έναρξη κατασκευής της μονάδας Ν.5
Είναι χαρακτηριστικό ότι η μη λειτουργία του σταθμού, μετά το ατυχές συμβάν της πυρκαγιάς, επηρέασε και το ενεργειακό ισοζύγιο, όσον αφορά την παραγωγή ενέργειας από ορυκτά καύσιμα και είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση του ενεργειακού κόστους της Επιχείρησης, λόγω των αυξημένων εισαγωγών ρεύματος.
Είναι αυτονόητο ότι γίνεται επιτακτική ανάγκη η κατασκευή της μονάδας Πτολεμαΐδας 5 και η χρονοτριβή που συντελείται στην έναρξη κατασκευή της, θα έχει αρνητικά αποτελέσματα για την τοπική κοινωνία και τους φορείς της.

Η ΕΤΕ Ομίλου ΔΕΗ από την πρώτη στιγμή στηρίζει τους αγώνες των συναδέλφων μας στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας για την επαναλειτουργία της μονάδας ΙΙΙ, καθώς και τον αγώνα που δίνει σύσσωμη η τοπική κοινωνία προεξέχοντας του Δημάρχου Εορδαίας, ο οποίος έστειλε επιστολή στον Δ. Σύμβουλο της ΔΕΗ για το επίμαχο και τόσο σοβαρό πρόβλημα που προκύπτει για την περιοχή.

Η καθυστέρηση της νέας μονάδας Πτολεμαΐδα 5 και η μη επαναλειτουργία της μονάδας ΙΙΙ, θα έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν θέσεις εργασίας και να μην λειτουργεί επαρκώς το σύστημα τηλεθέρμανσης της περιοχής.

Απαιτούμαι εδώ και τώρα την επαναλειτουργία της μονάδας ΙΙΙ και το ξεκίνημα της κατασκευής της νέας μονάδας Ν.5.
Ο αγώνας των συναδέλφων μας και της τοπικής κοινωνίας θα δικαιωθεί.
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ
 

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας στηρίζει την επαναλειτουργία του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας ΙΙΙ 

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας στηρίζει και συμπαρίσταται μαζί με άλλους φορείς την επαναλειτουργία του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας ΙΙΙ, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, τη διασφάλιση της ομαλής τροφοδοσίας της Τηλεθέρμανσης.

 
 
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ 3ης ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΟΥ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
 
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ "ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ" ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΙ
ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΕΝΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ 3ης ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΟΥ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

 
 
 
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πτολεμαΐδα 30-04-2015
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Δ.Ε.Η. Επαρχίας Εορδαίας σε έκτακτη συνεδρίαση του και ενόψει των συζητήσεων του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και του Δημάρχου Εορδαίας με τον νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Δ.Ε.Η. για την επισκευή και επαναλειτουργία της 3ης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας που είναι Άκρως Αναγκαία για την λειτουργία της τηλεθέρμανσης της Πτολεμαΐδας,
 ΣΤΗΡΙΖΕΙ
ΜΕ ΘΕΡΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ, ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ 3ης ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΟΥ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ 5
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ 
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΣΑΜΟΥΜΙΔΗΣ  
 
 

ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ  


 
Η ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ  στηρίζει τις προσπάθειες για την ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΤΗΣ 3ης ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΟΥ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

  

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΙΙΙ

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΙΙΙ»

Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε. Κοζάνης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας θεωρεί άμεση ανάγκη να επαναλειτουργήσει η Μονάδα ΙΙΙ του ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ. Στηρίζει και συμμετέχει στην προσπάθεια αυτή που κάνει η Δημοτική Αρχή Εορδαίας πιστεύοντας ότι η συγκεκριμένη μονάδα είναι βασική για την «σωστή» λειτουργία της Τηλεθέρμανσης στην Πτολεμαΐδα, εξυπηρετώντας τα μέλη του καθώς και όλους του πολίτες τις κρύες μέρες - νύχτες του χειμώνα που δεν είναι λίγες.
Για το Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Μήγγος Μιχάλης
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Συμεωνίδης Μάριος

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ 3ΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ


ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ - ΕΟΡΔΑΙΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1923
Γουμεράς 6 50200 Πτολεμαΐδα
Τηλ.24630272652 2463027265
www.espt.gr
e-mail Συλλόγου: esptolemaida@gmail.com 
 

 «Ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας στηρίζει την επαναλειτουργία της 3ης μονάδας. Η πυρκαγιά στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας (9-11-2014) είχε τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις για τον εμπορικό κόσμο, με ότι αυτό σημαίνει για την προσπάθεια μας να επιβιώσουμε σε καιρούς κρίσης. Είναι σημαντικό να μη χαθούν άλλες θέσεις εργασίας για την περιοχή και να εξασφαλιστεί η επαρκής τροφοδοσία της τηλεθέρμανσης. Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ, Η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΣΗΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ», το ξεκάθαρο μήνυμα της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου.
 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                     Η Γεν. Γραμματέας Γιώργος Ηλιόπουλος                           Χριστίνα Μπανιά
 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.ΤΗ.Π.: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΙΙΙ



Το Σωματείο Εργαζομένων στη Δ.Ε.ΤΗ.Π. αντιλαμβανόμενο την σοβαρότητα της κατάστασης όσον αφορά την καταστροφή των μονάδων III και IV του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, εκφράζει την αγωνία του, δεδομένου ότι απ`αυτές εξαρτάται το μέλλον των εργαζομένων στο σταθμό, όσο και η διασφάλιση της ομαλής τροφοδοσίας της Τηλεθέρμανσης σε περιόδους βλαβών των μονάδων του ΑΗΣ Καρδιάς.
Η μονάδα ΙΙΙ του ΑΗΣ Πτολεμαίδας θα διασφάλιζε, μέχρις αποσύρσεώς της, θερμότητα για τις ανάγκες εφεδρείας και αιχμής της Τηλεθέρμανσης.
Η Τηλεθέρμανση, ναι μεν τροφοδοτείται από δύο μονάδες του ΑΗΣ Καρδιάς, αλλά σε περίπτωση βλάβης και δυσλειτουργιών του σταθμού ή δυσμενών καιρικών συνθηκών τίθεται σε διακινδύνευση η επάρκεια και ασφάλεια παροχής θερμότητας της πόλης μας, ιδιαίτερα μετά την απόσυρση του ΑΗΣ ΛΚΔΜ.
Το όφελος από την επαναλειτουργία της μονάδας θα είναι πολλαπλό για την τοπική κοινωνία και θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Ευελπιστώντας ότι θα πρυτανεύσει η λογική, αναμένουμε μια θετική λύση, και ευχόμαστε την επαναλειτουργία της, τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση της νέας μονάδας Πτολεμαΐδα 5.

ΑΠΟ ΤΟ  Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

 
 
 
 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ III 

Το Σωματείο Εργαζομένων Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ», από την πρώτη στιγμή μετά το ατυχές συμβάν της πυρκαγιάς του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας τον Νοέμβριο του 2014, στήριξε όλους τους αγώνες των εργαζομένων.
Συμμετείχε σε όλες τις συγκεντρώσεις που έγιναν στον χώρο εργασίας με τους εργαζόμενους και ανέλαβε την πρωτοβουλία για συναντήσεις με τους φορείς της περιοχής, για το θέμα της επαναλειτουργίας του ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ.
Συμμετείχε στην επίσκεψη του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κυρίου Λαφαζάνη, παίρνοντας ξεκάθαρη θέση υπέρ της επαναλειτουργίας της Μονάδας ΙΙΙ.
Το Σωματείο Εργαζομένων Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ» συντάσσετε με την πρωτοβουλία των εργαζομένων, του Δήμου Πτολεμαΐδας και όλων των θεσμικών φορέων της περιοχής και απαιτεί από εσάς κύριε Υπουργέ, να δώσετε λύση η οποία θα είναι μία και μοναδική, δηλαδή την επαναλειτουργία της μονάδας III.
Κύριε Υπουργέ,
Με την επαναλειτουργία της εν λόγω μονάδας, θα εξασφαλιστούν θέσεις εργασίας τόσο για τακτικό, όσο και για το έκτακτο και εργολαβικό προσωπικό σε μια περιοχή που πλήττεται από ανεργία, καθώς και για την ομαλή λειτουργία της τηλεθέρμανσης, που τόσο αναγκαία είναι για την περιοχή της Πτολεμαΐδας. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
EΝΩΣΗ
 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ
ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Βασ. Σοφίας 34 Πτολεμαΐδα τηλ: 2463100915
e-mail:sundikato@yahoo.gr

 Ανακοίνωση για την μονάδα 3 του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας

Από την πρώτη στιγμή της πυρκαγιάς στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, το ΣΕΕΕΝ με ανακοίνωση του, καθιστούσε σαφές, ότι για τα αίτια της αλλά και για το μέλλον του σταθμού καθοριστικό ρόλο θα έπρεπε να έχουν τα αποτελέσματα των πορισμάτων των ερευνών των εμπειρογνωμόνων. Μέχρι στιγμής καμία επίσημη ανακοίνωση δεν έχει γίνει για τα αποτελέσματα αυτών των πορισμάτων.
Από τις εξελίξεις αυτό που διαφαίνεται, είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Ε.Ε για την εκπομπή ρύπων, που είχε για τον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας καταληκτική ημερομηνία την 31/1/2015. Αυτό έδειξε και η προσπάθεια αποφυγής οποιασδήποτε δέσμευσης, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στον ΑΗΣ, από το Υπουργό ΠΑΠΕΝ. κ.Λαφαζάνη.
Το ΣΕΕΕΝ έχει ξεκάθαρο ότι στα πλαίσια συμμόρφωσης με τι οδηγίες και τα συμφέροντα της Ε.Ε στον τομέα της ενέργειας δεν μπορεί να υπάρξει φιλεργατική –φιλολαϊκή εξέλιξη. Η Ε.Ε έδωσε κατευθύνσεις, που πιστά εφάρμοσαν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις , για μετατροπή της ενέργειας σε εμπόρευμα που είχε σαν αποτέλεσμα το χάσιμο χιλιάδων θέσεων εργασίας, την μείωση μισθών, το δουλεμπόριο, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, το ακριβό ρεύμα για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά κ.α.
Ακόμα και σήμερα κυβερνητικοί και τοπικοί παράγοντες που διατείνονται ότι το ηλεκτρικό ρεύμα θα μετατραπεί σε κοινωνικό αγαθό από την μη πώληση της «μικρής» ΔΕΗ και με την επιλογή άλλου μίγματος ιδιωτικοποίησης, παραδέχονται ότι θα πρέπει να απευθυνθούμε στην Ε.Ε για άδεια συνέχισης της λειτουργίας της μονάδας 3 του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας. Αυτό δείχνει ότι ο ενεργειακός σχεδιασμός (μίγμα ενέργειας, κατασκευή ΑΗΣ, αξιοποίηση ορυκτού πλούτου) είναι συναποφασισμένο να εξυπηρετεί τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. 
Το κλείσιμο του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας φέρνει μπροστά μας το ζήτημα και του κλεισίματος σε σύντομο χρόνο μιας σειράς μονάδων στην περιοχή( ΑΗΣ Καρδιάς, ΑΗΣ Αμυνταίου) που θα οξύνουν το πρόβλημα της ανεργίας.

Το πρόβλημα του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας εντάσσεται μέσα στο γενικότερο σχεδιασμό για την επιλογή του μίγματος των πηγών παραγωγής ενέργειας, τους ανταγωνισμούς μονοπωλιακών ομίλων για το κέρδος και το κλείσιμο η συνέχιση της λειτουργίας του 3ης μονάδας θα εξυπηρετεί το σκοπό αυτό. Με αφορμή το κλείσιμο του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για την διεκδίκηση δημιουργίας χιλιάδων μόνιμων θέσεων εργασίας, την ικανοποίηση των αιτημάτων του ΣΕΕΕΝ και πολλών άλλων φορέων της περιοχής για τη δημιουργία 5ης βάρδιας στα ορυχεία που θα δημιουργήσει θέσεις και θα απαλύνει την εντατικοποίηση των εργαζομένων, την κατασκευή των μονάδων Πτολεμαΐδα 5, Μελίτη 2, Αγ.Δημήτριο 6, με σύγχρονη αντιρρυπαντική τεχνολογία που θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και στους κλάδους των κατασκευών κ.α. Ο ενεργειακός σχεδιασμός να λαμβάνει υπόψη του τις θέσεις εργασίας, το φθηνό ρεύμα για το λαό, το περιβάλλον. Ένα τέτοιο σκοπό δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ο σχεδιασμός με βάση το κέρδος.
Το αίτημα για τις θέσεις εργασίας στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας θα πρέπει να συνδυαστεί με τα παραπάνω αιτήματα ώστε να δείχνει το δάσος και όχι το δέντρο. Είναι δίκαια η ανησυχία των κατοίκων της Πτολεμαΐδας για την τηλεθέρμανση. Σε συνθήκες κρίσης η εξασφάλιση σχετικά φθηνής θέρμανσης είναι ζήτημα βασικής ανάγκης που όμως θα πρέπει να λυθεί μόνιμα και για το σύνολο του πληθυσμού. Οι θέσεις εργασίας, η εξασφάλιση φθηνής θέρμανσης είναι λόγοι για την επαναλειτουργία της μονάδας, όμως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξασφαλιστεί η λειτουργία της με σύγχρονο εξοπλισμό που θα μειώνει του ρύπους και με χρόνο ζωής την έναρξη λειτουργίας της μονάδας Πτολεμαΐδας 5. Παράλληλα να εξασφαλίζεται χωρίς καμία έκπτωση η ασφάλεια των εργαζομένων με μελέτες που να παίρνουν υπόψη και αλλοιώσεις που προκάλεσε η πυρκαγιά. 

Πτολεμαΐδα 8/5/2015 




ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΙΙΙ
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ, όλο αυτό το 6μηνο μετά το ατύχημα της μονάδας του ΑΗΣ ΙΙΙ, παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις και τον δημόσιο διάλογο, σχετικά με το θέμα. Επειδή όμως ο χρόνος που έχει περάσει από το ατύχημα έως σήμερα είναι πολύς και τα προβλήματα που δημιουργούνται στην τοπική κοινωνία είναι μεγάλα, πρέπει άμεσα να επαναλειτουργήσει ο σταθμός. Ο ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας έρχεται να ενώσει την φωνή και τις δυνάμεις του, με τους φορείς, την κοινωνία, τους βουλευτές του Νομού και κυρίως τους βουλευτές του κόμματος μας, οι οποίοι ήδη έχουν ενεργοποιηθεί στην κατεύθυνση της επαναλειτουργίας της εν λόγω μονάδας.
Η θέση μας είναι σαφής και ξεκάθαρη:
Αυτή σχετίζεται με την θέση μας για την ενέργεια και την Δημόσια ΔΕΗ ΑΕ, όπως ήδη έχει πολλές φορές εκτεθεί. Στο πλαίσιο αυτό είμαστε υπέρ της Μονάδας 5, αλλά μέχρι την ολοκλήρωση αυτού του έργου, σαφώς είμαστε υπέρ της επαναλειτουργίας της «ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΗΣ ΙΙΙ».
Το δίκαιο των πολιτών της περιοχής μας είναι η επαναλειτουργία της μονάδας ΙΙΙ, γιατί σε αντίθετη περίπτωση:
-Διακυβεύονται θέσεις εργασίας των εργαζομένων, αφού θα μειωθούν γενικώς οι θέσεις των εργαζομένων στην ΔΕΗ με το κλείσιμο ενός σταθμού. Και περαιτέρω θα μειωθούν οι εργαζόμενοι και στους εργολάβους της περιοχής που απασχολούνται στην ΔΕΗ.
-Θα υποστεί η τοπική αγορά της περιοχής μας ζημίες ύψους τουλάχιστον 700.000 ευρώ ετησίως.
-Η Πτολεμαΐδα θα πάψει να είναι χαρακτηρισμένη ως «ενεργειακός Δήμος», με αποτέλεσμα να χάσει τα έσοδα από τον «τοπικό ΠΟΡΟ» με τεράστιες για τον Δήμο μας αρνητικές οικονομικές συνέπειες. Ένας Δήμος, που ας σημειωθεί, υφίσταται όλες τις αρνητικές συνέπειες, από τους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς και τα Ορυχεία.
-Οικολογική επιβάρυνση. Η Μονάδα ΑΗΣ ΙΙΙ, όλοι γνωρίζουμε ότι συνέβαλλε στην ομαλή τροφοδοσία της Τηλεθέρμανσης και στην ουσία θα στερήσει την πόλη μας από μία οικολογική και οικονομική λύση θέρμανσης. Αυτή είναι η μεγαλύτερη απώλεια της περιοχής μας, αν λάβουμε υπόψη μας τους βαρύτατους χειμώνες που περνάει η περιοχή μας σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση.
-Τέλος πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Δήμος Εορδαίας έχει επενδύσει τεράστια ποσά για την σύνδεση της Τηλεθέρμανσης με την «Μονάδα ΙΙΙ» , όπως και με την σύνδεση με τον ΑΗΣ ΛΙΠΤΟΛ που έχει ήδη αποσυρθεί από το 2013.
Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω στην διεκδίκηση της επαναλειτουργίας του σταθμού, ως αναφαίρετου δικαιώματος των πολιτών αυτής της πόλης. Της πόλης και της περιοχής γενικότερα που έχουν να χάσουν πολλά από την απώλεια της μονάδας, η οποία συνδέεται άμεσα με την ιστορία αυτού του τόπου, με την εξέλιξη και την ανάπτυξη του, αλλά και με τις μεγάλες θυσίες και απώλειες των πολιτών της περιοχής στην υγεία, στην αλλαγή του τοπίου, στην οικολογική υποβάθμιση και στην ίδια την ζωή πολλών συμπολιτών μας.
Τέλος επισημαίνουμε, την ΑΠΑΙΤΗΣΗ μας για άμεση επαναλειτουργία της ΜΟΝΑΔΑΣ του ΑΗΣ ΙΙΙ, ώστε να συνεχίσει η απρόσκοπτη λειτουργία της Τηλεθέρμανσης -που είναι ένα πραγματικά σημαντικό οικολογικό έργο-, να συνεχίσει και να βελτιωθεί η οικονομική ανάπτυξη της αγοράς της περιοχής μας και σημειώνουμε την θέληση μας να μην επιτρέψουμε να μετατραπεί και να εξελιχθεί η Εορδαία σε μια τεράστια χωματερή, που όλοι θα φέρνουν σκουπίδια και ρυπογόνα προϊόντα να θάψουν εδώ.
Από τη μεριά του το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει προχωρήσει στη διατύπωση του αιτήματος προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ένταξή της ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΗΣ ΙΙΙ, στο καθεστώς των Μονάδων του άρθρου 33 της Οδηγίας 2010/75/ΕΕ, που σημαίνει παράταση λειτουργίας της μέχρι το 2023.
Καλούμε τους φορείς της πόλης, τους βουλευτές, τον Δήμο και όλους τους πολίτες σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την υποστήριξη αυτών των αιτημάτων μας.
ΣΥΡΙΖΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 
 
 
 
Πτολεμαΐδα, 30/4/2015 
 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ Λ.Κ.Δ.Μ. - Δ.Ε.Η. Α.Ε.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ 27, 50200 ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ, Τ.Θ.212
TΗΛ/FAΧ: 2463021756
Αριθμ. Εγκρ. Πρωτοδ. Κοζάνης
10788Β/13-08-2009
Email: perif.sindikato.xeiristwn@gmail.com
  
Ψήφισμα του Περιφερειακού Συνδικάτου Χειριστών Λ.Κ.Δ.Μ. Δ.Ε.Η. Α.Ε. για την επαναλειτουργία του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας ΙΙΙ.
Θυμίζουμε πως πριν από λίγες βδομάδες, ο κος Λαφαζάνης ανέλαβε το υπουργείο Ενέργειας με την υπόσχεση να υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον. Επίσης σε δηλώσεις του ανέφερε πως θα αδειοδοτήσει την μονάδα «Πτολεμαΐδα V», ανάσα πνοής για τους νέους, άνεργους πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Γιατί ενώ συχνά σε δημόσιες τοποθετήσεις και συνεντεύξεις σε ΜΜΕ δήλωνε πως το σχέδιο «Πτολεμαΐδα ΙΙΙ» … θα ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΜΟΝΑΔΑ … εξακολουθεί να μην αποτελεί άμεση προτεραιότητα του;
Το Περιφερειακό Συνδικάτο με λύπη αδυνατεί να κατανοήσει την καθυστέρηση αυτού του στρατηγικού σχεδιασμού, τεκμηρίωση του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, επιτρέψτε μας να αναρωτηθούμε.
Το Περιφερειακό Συνδικάτο Χειριστών Λ.Κ.Δ.Μ. Δ.Ε.Η. Α.Ε. στηρίζει και συμμετέχει στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και συμπαρίσταται την επαναλειτουργία του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας ΙΙΙ, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, τη διασφάλιση της ομαλής τροφοδοσίας της Τηλεθέρμανσης. Έργο μείζονος σημασίας η κατασκευή και λειτουργία του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V.
Ο ΑΗΣ Πτολεμαΐδας αποτελούσε μοχλό για την ανάπτυξη της περιοχής. Αυτό επετεύχθη και η ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια παρά την οικονομική κρίση κράτησε την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας σε αρκετά καλό επίπεδο.
Έρχεται η καταστροφή «ΠΥΡΚΑΓΙΑ», να δημιουργήσει πρόβλημα σε όλα τα επίπεδα, οικονομικό, κοινωνικό, πνευματικό, πολιτισμικό και ηθικό.
Οι υποσχέσεις και τα ψέματα από προηγούμενες Κυβερνήσεις, ως Δυτικομακεδόνες μας έχουν φτάσει στα όρια μας. Γιατί τόση καθυστέρηση; Αναπάντητα γιατί.
Θα πεινάσει ο λαός μας. Ο κόσμος μας.
Αυτή η περιοχή έχει «δοξάσει», «συντηρήσει» και «φωτίσει» τη χώρα τα τελευταία 70 χρόνια. Αφήστε τον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας να συνεχίσει το έργο του.
Ελπίζουμε ότι με βάση το συγκεκριμένο κείμενο τεκμηρίωσης άμεσα θα προχωρήσει η διατήρηση και ισχυροποίηση της επαναλειτουργίας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας ΙΙΙ, καθιστώντας τη μοχλό περιφερειακής ανάπτυξης, μοχλό ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. 
Με εκτίμηση,
Για το Δ/Σ
Ο πρόεδρος
Γεώργιος Τζαβέλας
Ο γεν. γραμματέας
Δημήτριος Συμεωνίδης
 
 
 
 
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 04-06-2015
 
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Εορδαίας, εκπροσωπώντας τους καθηγητές μέσης εκπαίδευσης της Εορδαίας, δηλώνει κατηγορηματικά, πως τάσσεται υπέρ της επισκευής και επαναλειτουργίας της τρίτης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, μιας μονάδας που είναι απαραίτητη για την τηλεθέρμανση της πόλης μας και δηλώνει πως θα αγωνιστεί μαζί με τους άλλους φορείς της πόλης για να πετύχει την αδιάκοπη λειτουργία της μονάδας και κατ επέκταση της τηλεθέρμανσης, η οποία βοηθά οικονομικά και οικολογικά τους κατοίκους της περιοχής στην περίοδο της κρίσης.
 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: