ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡ. ΚΩΤΙΔΗ

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΝΕΡΙΤ: ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΜΕ....ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ!!!

ΝΕΡΙΤ: Διορισμοί διευθυντών με… γνωματεύσεις!                            

ΝΕΡΙΤ
email αναγνώστη
του Κ.Ο. 
Ξέραμε τη διαδικασία των πλαστών πτυχίων, αλλά τον διορισμό διευθυντών με γνωμάτευση στο Δημόσιο τομέα δεν τον γνωρίζαμε. Διορίστηκε ο ένας διευθυντής χωρίς να έχει τίτλο ισοτιμίας από το ΔΟΑΤΑΠ με τη γνωμάτευση νομικού και εκκρεμεί η οριστικοποίηση του διαγωνισμού για τις συμβάσεις 70 μουσικών.. Ξαφνικά στη Διαύγεια της ΝΕΡΙΤ (7 Μαίου 2014) δημοσιεύονται  «διευκρινίσεις» σχετικά με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή 70 μουσικών Συμφωνικής ορχήστρας που θα συνάψουν σύμβαση μίσθωσης έργου:
«Σε ό,τι αφορά στην υποχρέωση ύπαρξης αναγνώρισης του πτυχίου που έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή από το ΔΟΑΤΑΠ, διευκρινίζεται ότι η εν λόγω αναγνώριση πρέπει να εκδοθεί εντός εξαμήνου από την επιλογή του υποψηφίου για σύναψη σύμβασης έργου».
Κατόπιν αυτών δημιουργούνται σημαντικά ερωτήματα τόσο για το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (κ. Μητσοτάκη), όσο και για τον πρόεδρο του ΔΟΑΤΑΠ.
Μπορεί ο νομικός ενός οργανισμού να γνωμοδοτεί για πρόσληψη  διευθυντού στο Δημόσιο χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα;  Έχει δικαίωμα το Δημόσιο να προσλαμβάνει διευθυντή ή υπαλλήλους με μεταγενέστερη προσθήκη ότι υποχρεούται ο διαγωνιζόμενος να προσκομίσει τα δικαιολογητικά του σε έξι μήνες. … Ισχύει ή δεν ισχύει η πρόσληψη (όπως η προκήρυξη περιγράφει για την υποβολή όλων των νόμιμων δικαιολογητικών συμπεριλαμβανομένου και της ισοτιμίας από τον ΔΟΑΤΑΠ,  28 Απριλίου 2014-Διαύγεια ΝΕΡΙΤ), ασχέτως αν προέρχεται από πανεπιστήμιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τι σκοπό έχει και ποιους εξυπηρετούν αυτές οι γνωματεύσεις;
Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος από το Υπουργείο ή από το ΔΟΑΤΑΠ να απαντήσει εάν έχει αλλάξει η νομοθεσία ή μπορεί να ερμηνεύεται κατά το δοκούν.
Μπορεί η ΝΕΡΙΤ να απαντήσει εάν ρωτήθηκαν εγγράφως οι αρμόδιοι φορείς;  Μπορεί τέλος ένας διορισμένος με τέτοιο τρόπο διευθυντής να κάνει προσλήψεις ή να γνωμοδοτεί σε προσλήψεις;
Θα ήταν χρήσιμο να απαντήσει κάποιος.
ΥΓ. Αυτή η περίπτωση δεν αφορά το σημερινό νέο πρόεδρο, αλλά είναι αυτά περί διαφάνειας και προστασίας του εργαζομένου επί ημερών  Προκοπάκη… μια και μιλάμε για νομιμότητα διαδικασιών.

http://www.inewsgr.com/151/neritdiorismoi-diefthynton-me-gnomatefseis.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: