ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡ. ΚΩΤΙΔΗ

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ''ΕΛΙΑ''

Ο Γιώργος Αμαραντίδης, από την Κοζάνη, υποψήφιος ευρωβουλευτής με την “Ελιά” – Δείτε το βιογραφικό του 

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της «Ελιάς» που θα παρουσιαστούν την Κυριακή σε ειδική εκδήλωση στον Κεραμεικό. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος, έχει ζητήσει από όλους τους βουλευτές του κόμματος να παραστούν στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου που προγραμματίστηκε να γίνει στο Cine Κεραμεικός. Ανάμεσά τους και ο Γιώργος Αμαραντίδης, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη, ζει στη Φρανκφούρτη. Πτυχιούχος Μηχανολόγος Εργοδηγός της Σχολής Εργοδηγών Κοζάνης. Εκλέχθηκε στο τοπικό συμβούλιο του Δήμου στο Ρόντελχάιμ Φραγκφούρτης. Επίσης από την Καστοριά, ο Παναγιώτης Κωστούλας Γεννήθηκε το 1985 και μεγάλωσε στην Καστοριά, ζει στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και είναι κάτοχος master στο εμπορικό δίκαιο από το CityUniversity του Λονδίνου. 

Γεώργιος Αμαραντίδης
Ο Γιώργος Αμαραντίδης γεννήθηκε στο χωριό Κλείτος Κοζάνης, το 1954, είναι Πτυχιούχος Μηχανολόγος Εργοδηγός της Σχολής Εργοδηγών Κοζάνης. Από την πρώτη στιγμή που ήρθε στη Γερμανία τον Οκτώβριο του 1978, ασχολήθηκε με κοινωνικούς και συλλογικούς φορείς. Υπήρξε μέλος σε διάφορα Διοικητικά Συμβούλια αθλητικών σωματείων στη Γερμανία και μέλος της Ελληνικής Κοινότητας Φραγκφούρτης, στην οποία προσφέρει τις εργασίες του μέχρι και σήμερα. Υποψήφιος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων στη Γερμανία τα χρόνια εκείνα. Εκλέχθηκε στο τοπικό συμβούλιο του Δήμου της περιοχής που διαμένει στο Ρόντελχάιμ Φραγκφούρτης, στο Ortsbeirat, εκλέχθηκε υπεύθυνος του Σχολείου έναντι των γερμανικών υπηρεσιών για τα αλλοδαπά παιδιά. Το 1982 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ποντίων στη Φραγκφούρτη και το 1986 ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσποδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη. Έλαβε μέρος στην Α΄Συνδιάσκεψη Αποδημων Ελλήνων στην Πάτρα. Ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη έλαβε μέρος και συνδιοργάνωσε τρία Παγκόσμια Συνέδρια Ποντίων. Επίσης, μαζί με τις άλλες Ομοσπονδίες στη Γερμανία συνδιοργάνωσε την Παγγερμανική διαμαρτυρία-πορεία για τη μη αναγνώριση του Κράτους των Σκοπίων ως Μακεδονία, στη Βόννη.
Από τις σημαντικότερες δραστηριότητές του στο χώρο της Ευρώπης: οργάνωσε με επιτυχία το Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στην Ευρώπη, τον Ιούνιο του 2003 στις Βρυξέλλες σε συνεργασία με τους Συλλόγους-μέλη της Ομοσπονδίας και τους τοπικούς φορείς των Βρυξελλών, όπως και άλλα 26 συνολικά Φεστιβάλ.
Πραγματοποίησε την Α’ Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας στη Φραγκφούρτη σε συνεργασία με τους Συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας και τη βοήθεια της Νεολαίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη, το Δεκέμβριο του 2005 στη Φραγκφούρτη, χωρίς καμία επίσημη επιχορήγηση.
Καλέστηκαν 17 χώρες, πήραν μέρος 13 και είχε τη μεγαλύτερη επιτυχία. Συνδιοργάνωσε με άλλους φορείς Ποντίων το 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποντίων στην Αθήνα τον Ιούλιο του 2006. Έχει εργαστεί σκληρά και αποτελεσματικά για την ανάπτυξη των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Στο ΣΑΕ συμμετέχει από την Α’ Συνέλευση.
Οργάνωσε την Περιφερειακή Συνέλευση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού της Περιφέρειας Ευρώπης, στη Φραγκφούρτη το 2002. Το 2002 εκλέγεται στο Συντονιστικό Συμβούλιο του ΣΑΕ Περιφέρεια Ευρώπης. Στις προτεραιότητές του ανήκουν η οργάνωση και δικτύωση της Νεολαίας στην Ευρώπη και η άριστη συνεργασία με όλες τις Ομοσπονδίες της Περιφέρειας.
Παρευρέθηκε σε όλες τις συναντήσεις φορέων που είχαν σαν σκοπό την επίλυση και εξεύρεση προτάσεων, λύσεων στα σχολικά, κοινοτικά, πολιτιστικά, εθνικά προβλήματα επιβίωσης. Συνεργάστηκε με όλους τους φορείς των Ελλήνων αλλά και των ξένων που ζουν στην Ευρώπη. Συνεργάστηκε μέσω του ΣΑΕ Περιφέρειας Ευρώπης με όλους τους φορείς των Ελλήνων αλλά και επισκέφθηκε πάρα πολλές χώρες. Με την πολυετή πείρα που έχει αποκτήσει ως μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου του ΣΑΕ – Περιφέρεια Ευρώπης έχει πλήρη επίγνωση των καταστάσεων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οργανώσεις της Ευρώπης τη σημερινή εποχή.
 
kozan.gr  -  ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΑΠΟ http://www.sae.gr/?id=13076

Δεν υπάρχουν σχόλια: