ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡ. ΚΩΤΙΔΗ

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΟΙ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ (ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ Γ. ΒΟΥΔΟΥΡΗ)

ΟΙ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ (ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΒΟΥΔΟΥΡΗ), ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ

Οι «καραμέλες» της Νέας Τάξης Πραγμάτων
Θα μπορούσα να πω και τα «χρυσωμένα χάπια» της ΝΤΠ. Γιατί; Επειδή, κάτω από ένα ωφέλιμο ή και σωστό προσωπείο, αποδείχθηκε ότι κρύβονται πάντα σκοτεινές επιδιώξεις. (Και όταν λέω "Νέα Τάξη Πραγμάτων -η περιβόητη NWO-" δεν εννοώ απαραίτητα εκείνη την τρομακτική συνωμοσία που την έχουν δομήσει οι … σατανικοί εγκέφαλοι των τραπεζιτών ή των Σιωνιστών. Εννοώ και την «Τάξη» που έχει επικρατήσει μέσα στο κεφάλι μας, με κύριο υπεύθυνο ... όχι βέβαιο μόνο την πλύση εγκεφάλου που μας γίνεται καθημερινά, αλλά και την αγκυλωμένη από ξεπερασμένες ιδεολογίες ή κολλημένη σε στερεότυπα, νοοτροπία μας!) Με άλλα λόγια, οι μέθοδοι και οι πολιτικές; της ΝΤΠ ανθίζουν επειδή βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σ' εμάς! Καμία νεοταξίτικη πρακτική δεν θα είχε ισχύ, αν εμείς διατηρούσαμε κάποια στοιχειώδη σύγχρονη πολιτική εγρήγορση ... Μετά από την απαραίτητη αυτή εισαγωγή, ας εξηγήσω τι θέλω να πω με τον παραπάνω τίτλο. Θα ήθελα, λοιπόν, να παρουσιάσω μερικές από τις έννοιες/λέξεις- κλειδιά που οι ντόπιοι ή ξένοι επικυρίαρχοι μάς έχουν επιβάλει για να περνούν πιo εύκολα τα μέτρα τους, κοροϊδεύοντας και κοιμίζοντας τον λαό, που πιστεύει ότι όλα αυτά είναι για το καλό του. Βέβαια, είναι αλήθεια ότι ο σοφός ηγέτης, ανέκαθεν και πολύ πριν τον Γουσταύο Λε Μπον, γνωρίζει ότι ο λαός είναι σαν ένα μικρό παιδί, που μερικές φορές οφείλεις και να το ξεγελάσεις και να το χειραγωγήσεις, θυμηθείτε την ιστορία με τον Καποδίστρια και τις πατάτες. Πώς ο Κυβερνήτης εκμεταλλεύτηκε μια τάση του Έλληνα, έτσι ώστε να τον πείσει να δοκιμάσει τη νέα καλλιέργεια, χωρίς; να αισθάνεται ο πολίτης ότι εξαναγκάστηκε. 'Όμως εδώ δεν μιλάμε για ένα τέτοιο καλής προαίρεσης ξεγέλασμα. Άλλωστε, οι σημερινοί κυβερνώντες έχουν αποδείξει ήδη ότι δεν διαθέτουν ούτε το ήθος, ούτε το κίνητρο του Καποδίστρια ... Κατά καιρούς η κοινωνία μας οδηγείται έντεχνα ή και αναγκάζεται να υιοθετήσει κάποια -ακραία ουσιαστικά- ερμηνεία και θέση για ένα σημαντικό ζήτημα της ζωής μας, και αυτή η θέση προσδίδει το χρώμα της σε πολλές από τις άλλες δραστηριότητες μας. Έτσι, βλέπεις την πλειοψηφία των συμπολιτών μας να παπαγαλίζει τις επιθυμητές από το σύστημα λέξεις και έννοιες, χωρίς οι περισσότεροι από εμάς να έχουμε καθίσει να προβληματιστούμε από το εμφανώς παράλογο αυτών που πρεσβεύουμε.
Μέσα από αυτές τις ιδέες η κοινωνία εκτονώνει την οργή και την αγωνιστικότητά της, αλλά την εκτονώνει προς λάθος κατεύθυνση και, κυρίως, συμμαχεί με τον αντίπαλο της, εξυπηρετώντας τα συμφέροντά του.
Αυτέ« οι «καραμέλες» εκπορεύονται και επιβάλλονται από κύκλους και κέντρα εξουσίας που επιθυμούν να χειραγωγήσουν τις σκέψεις; και τη συμπεριφορά μας προς το συμφέρον τους Φυσικά τέτοια προγράμματα παγκόσμιας εμβέλειας έχουν υπερεθνική προέλευση, αφού δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το φαινόμενο συχνά παρατηρείται και καλλιεργείται παράλληλα και ταυτόχρονα σε πολλά κράτη. Τοπικά, όμως, αυτά τα κέντρα εξουσίας διεκπεραιώνουν την εκάστοτε μεθόδευση μέσω των τοπικών κυβερνήσεων, μέσω των δικών τους ΜΜΕ, μέσω «προσωπικοτήτων»/ υπαλλήλων τους, μέσω στημένων γεγονότων κ.λπ. Πάρτε παράδειγμα την περιβόητη «διαφάνεια», και την «κάθαρση» του δημόσιου βίου, που έχει γίνει της μόδας τελευταία (πρόκειται για δύο από τις "καραμέλες" που επιβάλλονται στις κοινωνίες). Είναι, νομίζετε, τυχαίο ότι η ανάγκη για διαφάνεια και κάθαρση αναδύθηκε ξαφνικά σε όλη την Ευρώπη; Εδώ και χρόνια η ελληνική κοινωνία βοά για τις μίζες και όλοι ξέρουμε μέχρι και τα ονόματα αυτών που έχουν υπέρογκες κατάθεσες; στην Ελβετία. Ποιος πείθεται ότι ξαφνικά τώρα η Ελληνική Δικαιοσύνη κατάλαβε τι συμβαίνει; Μήπως ο τουρκικός λαός, αντίστοιχα, δεν ήξερε εδώ και χρόνια για τα σκάνδαλα που δήθεν τώρα αποκαλύπτονται Είναι φανερό τοις πάσι ότι δόθηκε μια εντολή άνωθεν, από κάποιο μυστικό διευθυντήριο, για «κάθαρση και διαφάνεια».
Θέλω να πω ότι αυτές οι δύο καταστάσεις από μόνες τους είναι και επιθυμητές και αναγκαίες για μία κοινωνία. Ο τρόπος, όμως, και η μεθόδευση, με τα οποία κάποιοι προσπαθούν σήμερα να μας τις επιβάλουν, αποδεικνύει ότι η νεοταξίτικη κάθαρση, και να συμβεί, θα μας έχει ρίξει σε άλλη, μεγαλύτερη λούμπα! Τι να το κάνω να απαλλαγώ από την, όντως καταραμένη, γραφειοκρατία μέσω της περιβόητης ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όταν θα έχω δεσμευτεί εκατό φορές χειρότερα με ΑΜΚΑ, με μικροτσίπ, με ηλεκτρονικά διαβατήρια; (άσχετα βέβαια αν, στην Ελλάδα ειδικά, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση προστίθεται στην παραδοσιακή χαρτούρα ... ) Τέτοιες μεθοδεύσεις κάνουν τους πολίτες να πιστεύουν ότι επίτηδες κορυφώνεται σε παράλογο βαθμό η γραφειοκρατία λ.χ. έτσι ώστε τα μέτρα που θα ακολουθήσουν να φαντάζουν αναγκαία και απαραίτητα! Η ίδια μαφιόζικη λογική, δηλαδή, που εφαρμόζουν όσοι πουλάνε προστασία Σου σπάνε το μαγαζί και μετά εσύ σπεύδεις να ζητήσεις προστασία, από αυτούς που σου το σπάσανε! Το τραγικό είναι ότι ο φτωχός λαός πείθεται από τα τερτίπια τους και συγκατατίθεται στα μέτρα τους και τα θεωρεί απαραίτητα Μερικές τέτοιες γνωστές μόδες που επιχειρήθηκε να επιβληθούν στην ελληνική κοινωνία (και εν πολλοίς αυτός ο στόχος επιτεύχθηκε) είναι πρόσφατα η αιθαλομίχλη από το ... τζάκια, ή παλιότερο ο εμβολιασμός για τη γρίππη των πτηνών, ή η λεγόμενη υπερθέρμανση του πλανήτη κ.λπ., κ.λπ.
Αν παρατηρήσει κανείς το φαινόμενο προσεκτικότερα, θα διαπιστώσει πως η σχετική προπαγάνδα πάντα σερβίρεται με επίστρωση επιστημονικότητας. τεκμηριωμένη με στατιστικές και βαρύγδουπες δηλώσεις και το σοβαρό ύφος του εκφωνητή των ειδήσεων, αλλά φυσικά απουσιάζει πάντα και καταπνίγεται η αντίθετη άποψη και ο διάλογος ... Είναι επόμενο, λοιπόν, ότι ελάχιστοι τολμούν να αμφισβητήσουν τα πορίσματα της ... «επιστήμης», αφού κινδυνεύουν να γελοιοποιηθούν έως και να διαπομπευτούν. Απαιτείται μεγάλο θάρρος για να διακινδυνεύσεις τη θέση σου, ή τη φήμη σου, αν είσαι π.χ. επιστήμονας ... οπότε η κατάσταση αυτή διαιωνίζεται. Και μόνο, πού και πού, σε κάποιο περιθωριακό Μέσο θα δεις κάποια προσπάθεια αμφισβήτησης, που βέβαια θα στερείται το κύρος και το βάρος λ.χ. μιας Καθημερινής ... Το αστείο (κυριολεκτικά) είναι όταν -αν κάποια στιγμή η απάτη αποκαλυφθεί- οι ίδιοι που μέχρι τώρα την προπαγάνδιζαν και την παγίωναν στον λαό, με ύφος ειδικού ... , αυτοί οι ίδιοι ανερυθρίαστα αναλαμβάνουν την αποκατάσταση της νέας αλήθειας (Παρένθεση: Την αμέσως προηγούμενη παράγραφο την αφιερώνω σε αυτό εδώ το περιοδικό, που με το τεύχος που κρατάτε κλείνει 23 χρόνιο παρουσίας στον εκδοτικό χώρο. Και στους συνεργάτες και αναγνώστες του, οι οποίοι είχαν από νωρίς την οξύνοια να αντιλαμβάνονται τα τεκταινόμενα, δεκαετίες πριν τον μέσο όρο της ελληνικής κοινωνία. Όταν, λοιπόν, το ΤΜ έγραφε πριν χρόνια για την Μπίλντερμπεργκ ή για τη φούσκα της γρίπης των πτηνών ή για το ΔΝΤ ή το διεθνές νομισματικό σύστημα κ.λπ., κάποιοι το αποκαλούσαν συνωμοσιολογικό έντυπο. Ωστόσο, σήμερα όλοι οι πολίτες γελούν μπροστά στο σοβαρό ύφος εκείνων των ίδιων δελτίων ειδήσεων, που κανείς πω δεν τα παίρνει σοβαρά ... )
Παρακάτω θα επιχειρήσω να απαριθμήσω μερικές μόνιμες πλέον τέτοιες «καραμέλες/ προπαγάνδες», με τις οποίες -κατά τη γνώμη μου (*)- μας κοροϊδεύει κάθε μέρα η ΝΤΠ, παρουσιάζοντάς μας το μαύρο για άσπρο και το άσπρο για μαύρο ... Αυτές οι «καραμέλες»- είναι οι ίδιες σε όλο τον πλανήτη, και καθεμιά τους έχει ένα όνομα που παραπέμπει σε κάτι όντως θετικό, αλλά κατά βάθος εκπροσωπεί την πιο κάθετη αντίθεση με αυτό που δηλώνει το όνομά του!
(*) Και όχι, δεν υπάρχει καμία σχετική ... πανεπιστημιακή μελέτη να σας παραπέμψω, αλλά αυτό με πείθει ακόμα περισσότερο ότι έχω δίκιο ...
Έχουμε και λέμε, λοιπόν: • Δημοκρατία. Το, όντως, ιδανικότερο πολίτευμα του πτωτικού κόσμου μας δυστυχώς χρησιμοποιείται, όπως δείχνουν τα πράγματα, σαν πρόφαση για την παγίωση της πιο στυγνής δικτατορίας που γνώρισε ποτέ η Ανθρωπότητα. Μιας πρωτόγνωρης στέρησης της ελευθερίας με κάμερες, ΑΜΚΑ, τσιπάκια και ηλεκτρονική διακυβέρνηση ... Για να μιλήσουμε για την Ευρώπη, όλοι πλέον γνωρίζουμε πού έχει βαθμιαία διολισθήσει η παραδοσιακή ευρωπαϊκή δημοκρατία, αφού μας κυβερνάνε άγνωστοι, αθέατοι και μη εκλεγμένοι γραφειοκράτες, ενώ ακόμα και η εθνική μας κυριαρχία έχει παραδοθεί επίσημα σε εξίσου άγνωστους μετόχους Τραπεζών. Αυτό το σύστημα η Νέα Τάξη το ονομάζει «δημοκρατία»! Η Νέα Τάξη γνωρίζει ότι μπορεί να περνά πιο οικονομικά και εύκολα τα μέτρα της, αν οι λαοί έχουν πειστεί ότι αυτά είναι προς το συμφέρον τους. Θέλει με το μέρος της την Κοινή Γνώμη, επειδή θέλει να κινείται με την επίφαση της δημοκρατικότητας. Και αυτή η τάση δημοκρατικότητας της ΝΤΠ προέρχεται, με τη σειρά της, από το ότι η ίδια έχει μέχρι σήμερα επενδύσει πάρα πολλά στην εξάπλωση της «δημοκρατίας» στον πλανήτη, οπότε δεν μπορεί να μην προωθεί μια τέτοια εικόνα προς τα έξω. Αυτή λοιπόν η τάση δημοκρατικότητας την αναγκάζει, όταν παίρνει ακόμα και τα πω απάνθρωπα μέτρα, να πρέπει να τα ντύσει με ένα περιτύλιγμα προοδευτισμού, δημοκρατίας, ανθρωπισμού, μέχρι και καλοσύνης. Έτσι ώστε τα λαμβανόμενα μέτρα να γίνουν αποδεκτά από το μεγαλύτερο μέρος της Κοινής Γνώμης με «δημοκρατικό» τρόπο. Κλασικό παράδειγμα του πώς ένας λαός μπορεί να φτάσει να αποδέχεται τα πιο σκληρά μέτρα εναντίον του και να νομίζει ότι είναι για το καλό του, αποτελεί η επόμενη «καραμέλα» που τελευταία κυριαρχεί και στην Ελλάδα .... • Φοροδιαφυγή. Παρατηρήστε πώς επιβάλλονται οι πιο επαχθείς φόροι (κυριολεκτικά φορολογούν τα κοτέτσια και τα παράθυρα!) με το πρόσχημα της φοροδιαφυγής. Με άλλα λόγια: σας φτωχαίνουμε για το καλό σας! Σας φορολογούμε για να μη φοροδιαφεύγουν κάποιοι .. Αν όμως αναλύσει κανείς βαθιά το ποιοι και πόσοι φοροδιαφεύγουν, θα δει ότι είναι αισθητά λιγότεροι από όσους μας προπαγανδίζουν και, κυρίως, ότι οι περισσότεροι από αυτούς που όντως φοροδιαφεύγουν ή οφείλουν στο δημόσιο, φοροδιαφεύγουν από τα άδικα πρόστιμα και τις παράλογες προσαυξήσεις που έχουν επιβληθεί…. Και αυτές οι προσαυξήσεις και τα πρόστιμα, πάλι, έχουν καθιερωθεί και έχουν γίνει αποδεκτά από την κοινωνία, με το πρόσχημα και την παγίωση της εικόνας του «κακού καπιταλιστή» (εδώ η ΝΤΠ εκμεταλλεύτηκε πλήρως την εξάπλωση της αριστερής ιδεολογίας στην ελληνική κοινωνία και, αφού έκανε τη δουλειά της, τώρα την πετάει κι αυτή σαν στυμμένη λεμονόκουπα!). Είναι γνωστή πλέον η εικόνα -αφού τελευταία μας τη δείχνουν συχνότατα για να την εμπεδώσουμε καλά- του Έλληνα επιχειρηματία που με χειροπέδες οδηγείται στη φυλακή για χρέη προς το Δημόσιο ή φοροδιαφυγή. Όλοι εκπαιδευτήκαμε να βλέπουμε εδώ τον "κοινωνικό εγκληματία", που δίκαιο τιμωρείται επιτέλους, αλλά κανείς δεν μας λέει να λάβουμε υπ' όψιν το απίστευτα πολύπλοκο και άδικο φορολογικό σύστημα, μέσα στο οποίο αναγκάστηκε αυτός ο άνθρωπος να δοκιμάσει την όποια δημιουργικότητά του, και στο κάτω-κάτω να δώσει δουλειά σε μερικούς συμπολίτες του ... (Δεν μιλάω, βέβαια, για τα κρατικοδίαιτα λαμόγια / επιχειρηματίες. Άλλωστε, όπως όλοι ξέρουμε, αυτοί είναι -και θα είναι- πάντα «έξω»). Όμως το χειρότερο από όλα είναι που οι περισσότεροι Έλληνες γελάνε χαιρέκακα μπροστά στις οθόνες τους, αλλοτριωμένοι από τη νεοταξίτικη προπαγάνδα ότι δήθεν αποδίδεται δικαιοσύνη ... Πού να 'ξεραν ότι, εκείνη ακριβώς τη στιγμή, σφυρηλατούν οι ίδιοι τα δικά τους δεσμά .... Για να μη μιλήσουμε για το τραγελαφικό φαινόμενο να σέρνονται στη φυλακή Έλληνες πολίτες για χρέη προς το Δημόσιο, τη στιγμή που το ίδιο το Δημόσιο τους χρωστά πολλαπλάσια!
Για να μη μιλήσουμε για το τραγελαφικό φαινόμενο να σέρνονται στη φυλακή Έλληνες πολίτες για χρέη προς το Δημόσιο, τη στιγμή που το ίδιο το Δημόσιο, τους χρωστά πολλαπλάσια. Με λίγα λόγια: βάλε λογικούς και φανερά ανταποδοτικούς φόρους, απόδειξε ότι δεν κατασπαταλάς το δημόσιο χρήμα, και τότε –και μόνο τότε!- τσάκισε κυριολεκτικά όποιον φοροδιαφύγει. Γιατί όποιος τότε αποφύγει να πληρώσει το μέρος που του αναλογεί και όντως οφείλει στην κοινωνία στην οποία συμμετέχει, είναι πράγματι εγκληματίας και πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά. Το ακόμα πιο αστείο, όμως είναι αυτό: Ας υποθέσουμε ότι έχει δίκιο η ΝΤΠ και οι πολίτες (οι Έλληνες, εν προκειμένω, αλλά αυτά ισχύουν για τους πολίτες όλων των υπερχρεωμένων κρατών) φοροδιαφεύγουν τόσο, όσο η ίδια η ΝΤΠ προσπαθεί να μας πείσει, Γιατί να παταχθεί η φοροδιαφυγή; Για να πάρουν πίσω τα δανεικά οι δανειστές; Μα τα έχουν πάρει υπερπολλαπλάσια μέσω των υπέρογκων τόκων που εισπράττουν επί δεκαετίες! Για να «ξαναβγούμε στις αγορές; Γιατί; Για να ξαναπαιχτεί το παιχνίδι άλλη μια δόση και να μαζέψουν όλα όσα περίσσεψαν από την προηγούμενη φορά; Ή για να –«ανακεφαλαιοποιηθούν» πάλι οι Τράπεζες με τα λεφτά των φορολογούμενων; (Το έχετε ξαναδεί αυτό, μια ιδιωτική επιχείρηση να αποζημιώνεται από τους πολίτες για τις ζημιές που υπέστη;.) Μήπως για να μπορέσει επιτέλους να λειτουργήσει το κράτος και να πληρώσει τις συντάξεις και τους υπαλλήλους του; Μα τα χρήματα αυτά υπήρχαν και παίχθηκαν σε τοξικά ομόλογα! Οι πολίτες έχουν ήδη ξοφλήσει τις υποχρεώσεις τους και περιμένουν αυτά που τους ανήκουν!
Τελικά, όλοι πλέον ξέρουμε ότι, και τα λεφτά της φοροδιαφυγής να συγκεντρωθούν, είτε όλα θα πάνε για να πληρώσουν τους ξένους τοκογλύφους δανειστές μας, είτε θα ξαναπαιχτούν σε κάποια νέα τοξικά ομόλογα. Προσωπικά θεωρώ καλύτερο αυτά τα λεφτά να τα χαίρονται οι Έλληνες (έστω φοροφυγάδες), παρά ξένοι τοκογλύφοι! Στο κάτω-κάτω, οι Έλληνες πάλι στην ελληνική αγορά θα τα ρίξουν, είτε χτίζοντας βίλα με πισίνα, είτε πετώντας λουλούδια το βράδυ στα ξενυχτάδικα, έχοντας προηγουμένως βάλει βενζίνη (με ένα ευρώ/ λίτρο φόρο) για να πάνε στην παραλιακή. • Τρομοκρατία, Ασφάλεια. Θα σας το πω ωμά: Αν είναι δυνατόν να πιστέψουμε πως αυτοί που αφήνουν τους γέρους χωρίς σύνταξη, τους ασθενείς χωρίς φάρμακα και περίθαλψη, και τους νέους χωρίς δουλειά, αυτοί που επιδιώκουν να πεθαίνουν γρήγορα οι πολίτες για να μην παίρνουν συντάξεις και να μην πληρώνουν νοσήλεια οι ασφαλιστικές εταιρίες, αυτοί που αδιαφορούν για τις 5.000 αυτοκτονίες Ελλήνων πολιτών ... αυτοί οι ίδιοι ενδιαφέρονται ταυτόχρονα για την ... ασφάλεια, ή τη σωματική ακεραιότητα όλων των παραπάνω! Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο γύρω από το ποιος οργανώνει και εκμεταλλεύεται τη λεγόμενη «τρομοκρατία» και ποιος επωφελείται από την ύπαρξή της, ώστε να περνά τα μέτρα που επιθυμεί στον λαό και να συντηρεί με χρήματα του λαού τις πολυδάπανες σχετικές υπηρεσίες.
Ας πούμε, όμως, λίγα περισσότερα γι' αυτό το τόσο επίκαιρο ζήτημα. Λένε ότι υπάρχουν δύο μοντέλα τρομοκρατίας. Το ένα επιδιώκει αίμα, ενώ το άλλο υλικές ζημιές. Η Κοινή Γνώμη έχει αποδειχτεί περίτρανα ότι πλέον απεχθάνεται το πρώτο. Και πράγματι Ένας ιδεολόγος τρομοκράτης που προέρχεται από Δυτική κουλτούρα δεν θα καταφύγει στο αίμα! Γιατί άλλωστε να το κάνει; Σήμερα, ένας αριστερός νέος λιγότερος ή ένας σκοτωμένος αστυνομικός θα άλλαζε κάτι; Όμως το χάκεμα μιας σελίδας κάποιας σημαντικής Υπηρεσίας, σήμερα θα είχε παγκόσμια αποτελέσματα! Κανένας ιδεολόγος τρομοκράτης δεν είναι ηλίθιος ... Αν, λοιπόν, βλέπετε αίμα αθώων πολιτών σε τρομοκρατικές πράξεις, τότε αυτές δεν είναι προϊόν ιδεολογίας, σε όποιο παράταξη του λαού και αν ανήκει το θύμα, ότι και αν ισχυρίζεται η προκήρυξή τους ... Άλλωστε, ο απλός πολίτης τι έχει να φοβηθεί από την ιδεολόγο τρομοκρατία; Είτε αριστερή, είτε δεξιά; Τίποτα! Γιατί, λοιπόν, να πληρώνει με τους φόρους του την πανάκριβη προστασία αυτών που έχουν λόγους να φοβούνται την τρομοκρατία; Γι' αυτό, πιστεύω, κάθε τόσο γίνεται ένα τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα, ώστε να παγιώνεται στον απλό λαό η εντύπωση ότι κινδυνεύει και αυτός, άρα δικαιολογούνται τα πανάκριβα μέτρα και η κοινωνική καταστολή που επιβάλλονται Και γι' αυτό η ΝΤΠ κόπτεται, με κάθε τρόπο και ευκαιρία, να μας πείσει ότι κινδυνεύουμε από τρομοκράτες ... • Οικολογία - Περιβάλλον - Πράσινη ανάπτυξη. Είναι πράγματι αξιοσημείωτο το πώς έχουν κατορθώσει να πείσουν τους λαούς ότι ενδιαφέρονται για την οικολογική σωτηρία του πλανήτη, αυτοί που ... αγοράζουν(!) δικαίωμα μόλυνσης από τα κράτη που μολύνουν λιγότερο! Καθώς όλες Οι πληροφορίες λένε ότι η μεθόδευση για «πράσινη ανάπτυξη» θα κορυφωθεί τα επόμενα χρόνια, Οι πολίτες θα πρέπει να αναπτύξουν νέες ευαισθησίες για να καταλαβαίνουν πού κρύβονται ΟΙ παγίδες ... Ωραία είναι τα αιολικό πάρκα, ωραίο και η ηλιακή ενέργεια ... αλλά γιατί! πρέπει να συνοδεύονται από ξερίζωμα αιωνόβιων ελαιώνων; Γιατί μας απαγορεύετε να μαζεύουμε χαμομήλι από τη φύση; Γιατί μεταλλάσετε τα τρόφιμά μας; Γιατί επιβάλλετε απίστευτες δεσμεύσεις στη γεωργική παραγωγή; Γιατί μας κοροϊδεύετε με το «καθαρό» τραμ, που δήθεν δεν εκπέμπει καυσαέριο, αλλά απλά τα φουγάρα του, ή ο πυρηνικός αντιδραστήρας; που παράγει το ρεύμα του, είναι κρυμμένα κάπου μακριά και δεν το βλέπουμε; Τόσα χρόνιο προβάλλετε στατιστικές και μελέτες που πείθουν για την υπερθέρμανση του πλανήτη και τα σχετικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Κατηγορείτε ως συνωμοσιολόγους και μη σοβαρούς όσους τολμούν να διαφωνήσουν ... Ωστόσο, δεν είδαμε ένα έγκυρο Μέσον στην Ελλάδα να δείξει τον γνωστό πλέον Άγγλο ευρωβουλευτή, Νάιτζελ Φάρατζ, όταν πρόσφατα στο Ευρωκοινοβούλιο έδειχνε φαρδιές- πλατιές φωτογραφίες της NASA, που δείχνουν 60% περισσότερους πάγους στον Βόρειο Πόλο, την ώρα που ο Μπαρόζο μιλούσε για την ... υπερθέρμανση του πλανήτη και τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν -φυσικά- για να αντιμετωπίσουν τις δήθεν συνέπειές της ... Μια πιο ψύχραιμη ματιά σε όλα αυτά αποκαλύπτει αμέσως ότι και εδώ, πίσω από τα ωραία λόγια και τους όντως υψηλούς στόχους, κρύβεται μία ακόμα μεθόδευση γιο στέρηση βασικών ελευθεριών και επιβολή νέων φόρων ...
• Για τη Διαφάνεια και την Κάθαρση σας μίλησα ήδη πιο πάνω. Να ξέρουμε μόνο ότι, αν «αυτοί»- έχουν αναλάβει να καθαρίσουν το (όντως σάπιο!) σύστημα και τους (όντως διαπλεκόμενους!) εκπροσώπους του, αυτό με το οποίο μεθοδεύουν να το αντικαταστήσουν θα είναι πολύ χειρότερο, Θέλουν, όμως, κατά την προσφιλή τους τακτική, να κάνουν τους λαούς να επιθυμήσουν τη λύση τους! Να ζητάμε, αηδιασμένοι από τη γραφειοκρατία και τους πολιτικούς μας, «κάτι άλλο». Και τότε θα προβάλει θριαμβευτικά η δική τους «λύση»,
προπαγανδισμένη ως τέλεια και αμόλυντη! Οι παραδόσεις μας λένε πως η λύση αυτή θα προσωποποιείται σε έναν άνθρωπο. Θα δούμε ...
Ρατσισμός, political correct. Το απάνθρωπο του ρατσισμού και το παράλογο του εθνοφυλετισμού τα διδάσκει εδώ και αιώνες η Παράδοσή μας και τα γνωρίζει βιωματικά η ελληνική ψυχή μας. Από εδώ, όμως, μέχρι το να βλέπεις την ίδια την Πολιτεία να φέρεται σαν νευρωτική κυράτσα, όταν παιδιά 20 και 25 χρονών εκφράζουν σε προσωπικές στιγμές κάποια ανόητη σκέψη τους που περιέχει υποψία ρατσισμού, και τα αποκλείει από τις αθλητικές τους δραστηριότητες ... ή να βαφτίζεται «εγκληματική οργάνωση» ένα ολόκληρο κόμμα που, κατά τα φαινόμενα, συγκεντρώνει πάνω από το 10% των ψηφοφόρων ενός λαού ... απέχει όντως πολύ! Ο μέσος Έλληνας είναι έτοιμος να δεχτεί ότι πράγματι ένα τέτοιο κόμμα αποτελεί εγκληματική οργάνωση. Πότε, όμως; Όταν με την ίδια κατηγορία παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη και άλλα κόμματα που αποδεδειγμένα εγκλημάτησαν κατά του ελληνικού λαού. Τότε μάλιστα ... Ο μέσος Έλληνας είναι πρόθυμος να δεχθεί τις υποδείξεις διαφόρων ΜΚΟ περί παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε περιπτώσεις βιαιοπραγιών εναντίον αλλοδαπών συνανθρώπων μας. Πότε, όμως; Όταν δει ότι αυτές Οι ΜΚΟ σπεύδουν να δραστηριοποιηθούν το ίδιο, όταν υποπίπτει στην αντίληψή τους λ.χ. ο ξυλοδαρμός της Χαράς Νικολοπούλου. Τότε μάλιστα, θα πειστεί ο Έλληνας ότι όλοι αυτοί αγωνίζονται νιο τα ανθρώπινα δικαιώματα και σίγουρα θα συστρατευθεί μαζί τους. Μέχρι τώρα, όμως, δεν βλέπει κάτι τέτοιο ... 'Έτσι πείθεται ότι και ο αντιρατσισμός και η ευαισθησία τους πόρρω απέχουν από τα υγιή σχετικά συναισθήματα και αποσκοπούν κάπου αλλού: στην προετοιμασία της πολύχρωμη ς σούπας των λαών που μαγειρεύεται! Αυτές, λοιπόν, είναι μερικές χαρακτηριστικές νεοταξίτικες καραμέλες που έχουν βαλθεί να μας κάνουν να πιπιλίζουμε εδώ και καιρό (για παραγωγικότητα, μαύρο χρήμα, εμβόλια, ανθρωπιστικές βοήθειες κ.λπ. έχουμε ξαναμιλήσει και τα ξέρετε ήδη). Παρακαλώ προσέξτε, όμως. Δεν λέω ότι όλα αυτά δεν είναι θετικά και σωστά. Ποιος δεν θέλει δημοκρατία, Ποιος δεν θέλει διαφάνεια, Ποιος δεν θέλει ασφάλεια, ποιος θέλει μόλυνση, Ποιος θέλει τρομοκρατία; Ούτε λέω πως, έστω και έτσι, δεν γίνονται κάποια θετικά βήματα (θα ήταν άλλωστε ηλίθιοι, και δεν είναι!), Λέω, ωστόσο, ότι η ΝΤΠ προσπαθεί μέσα από αυτά να παγιώσει τους δικούς της στόχους και σκοπούς, και απλά τα χρησιμοποιεί ως δολώματα. Χωρίς ποτέ να πάψουμε να προσπαθούμε για αληθινή δημοκρατία, αληθινή ασφάλεια, αληθινή κάθαρση, αληθινή διαφάνεια, αληθινή ανθρώπινη αλληλεγγύη ... ο δικός μας αγώνας πρέπει να στοχεύει στην επίγνωση, στη μαζικότητα και στην ενότητα.
Παύλος Γ. Βουδούρης  Από το περιοδικό Τρίτο Μάτι, Τεύχος 217, 3 Φεβρουαρίου 2014.
Υ.Γ.: Ο φίλος Στέφανος Ληναίος, συγκινημένος από ένα προηγούμενο σημείωμά μου σχετικά με το έργο που ανεβάζει στο θέατρο, μου είπε: "Οι παλιοί αγωνιστές, Παύλο, μου έλεγαν ότι, έστω και έναν να κερδίσεις, ο αγώνας σου αξίζει τον κόπο».'Έχοντας αυτό ως σημείο αναφοράς, το ΤΜ μπαίνει στον 24ο χρόνο του. Χρόνιο πολλά σε όλους μας!
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: