ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡ. ΚΩΤΙΔΗ

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚ.

ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ

 


“ΜΙΚΡΗ” ΔΕΗ
ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ = ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ = ΛΕΗΛΑΣΙΑ
 

Πως φθάσαμε από το 2009 στο σήμερα; Σύντομη ανασκόπηση.
Θυμάμαι την περίοδο που έστηναν το μεγάλο κόλπο εισόδου της Ελλάδας στη λεγόμενη «κρίση χρέους». Το έλλειμμα μαγειρευόταν αυξανόμενο φθάνοντάς το στο 15% και το χρέος της χώρας ήταν περίπου 300 δις ευρώ! Αστρονομικό ποσό! Όλοι στις συζητήσεις μας λέγαμε: Δεν βγαίνει! 
Ούτε Οικονομολόγοι ήμασταν, ούτε σπουδαγμένοι στα περιβόητα Πανεπιστήμια. Απλοί άνθρωποι με κοινή λογική. Δεν βγαίνει! 
Σε λίγο καιρό, άρχισαν να κυκλοφορούν εκτιμήσεις διαφόρων ειδικών. Η “Δημόσια περιουσία είναι πάνω από 300 δις ευρώ”. “Η ιδιωτική περιουσία στην Ελλάδα είναι πάνω από τόσα δις” κλπ. Με άλλα λόγια, δεν τρέχει τίποτε! Ησυχάστε! Θα βρούμε τη λύση. Άλλωστε η κυβέρνηση περιστοιχιζόταν από τόσους νομπελίστες. Έτρεξαν όλοι να συνδράμουν στο έργο της Νέας Σοσιαλιστικής κυβέρνησης! Και οι εταίροι μας και αυτοί εδώ είναι! 
Στη συνέχεια ήρθε η πρόταση της Αντιμνημονιακής Ν.Δ. από τα Ζάππεια: Να αξιοποιήσουμε – εκποιήσουμε την “άχρηστη και αναξιοποίητη” κατά τα άλλα Δημόσια περιουσία! Την εκτίμησε δε στο ποσό των πενήντα (50) δις ευρώ. 
Βγήκε ο “Γιωργάκης” και είπε: δεν θα την ξεπουλήσουμε, αλλά θα την αξιοποιήσουμε με διάφορους τρόπους, μακροχρόνιες μισθώσεις κ.ά. 
Όλη αυτή η μανούβρα έγινε για να μας βάλουν (την Ελληνική κοινωνία) στη λογική ότι η Δημόσια περιουσία πρέπει να εκποιηθεί για να μειωθεί το χρέος.
Την εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας, αλλά και τις απολύσεις των εργαζόμενων το ονόμασαν “διαρθρωτική αλλαγή”. (Δυστυχώς από την εκποίηση αυτή θα πάρουν – δεν θα πάρουν 2 έως 3 δις.)
Ένα σημαντικό κομμάτι αυτής της Δημόσιας περιουσίας είναι η ΔΕΗ.  

Λένε : δεν θα ιδιωτικοποιήσουμε όλη τη ΔΕΗ. Μόνο την μικρή !! Ποια είναι όμως η μικρή ΔΕΗ; 
Είναι το πακέτο που περιλαμβάνει ότι ποιο καινούριο, σύγχρονο και αποδοτικό έχει η σημερινή ΔΕΗ (ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ, ΜΕΛΙΤΗΣ, ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ - Ορυχεία: ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ, ΛΑΚΙΑΣ , ΚΛΕΙΔΙΟΥ, ΜΕΛΙΤΗΣ, ΒΕΥΗΣ και ΚΟΜΝΗΝΩΝ. Υδροηλεκτρικά : ΥΗΣ ΝΕΣΤΟΥ, ΑΓΡΑ και ΕΔΕΣΣΑΙΟΥ). 
Με τα Υδροηλεκτρικά, πάνε πακέτο και οι υδάτινοι πόροι των υπόψη περιοχών που είναι καθοριστικής σημασίας για την πρωτογενή παραγωγή (αγροτική) και όχι μόνο.  
 Ποια θα είναι η μεγάλη ΔΕΗ; 
Αυτή που θα έχει όλες τις παλιές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, πολλές από τις οποίες μάλιστα έχουν προγραμματιστεί να πάψουν να λειτουργούν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (κάποιες έως το 2020), καθώς επίσης τα Δάνεια και οι Ανεξόφλητες οφειλές προς την σημερινή κραταιά ΔΕΗ. Είναι σαν να λέμε θα χωρίσουν την ΔΕΗ σε καλή και κακή. Την καλή θα πάρουν οι «καλοί» επενδυτές και την κακή ο Ελληνικός Λαός! Άλλωστε το ίδιο μοντέλο εφαρμόστηκε στην Αγροτική Τράπεζα, τα ΕΛΤΑ κ.α.
Πόσο έξυπνα βαφτίσανε μικρή τη ΔΕΗ που θα διαθέσουν για λεηλασία!! 
Είναι σαν το πρωτογενές πλεόνασμα που το συμφωνήσανε στα 2,9 δις, ώστε να μοιράσουν ?? 500 εκ. και να μας αρπάξουν οι Εταίροι – Δανειστές το ένα (1) δις. 
Η πλάκα είναι ότι επιμένουν να μας λένε πως είναι μονόδρομος αυτή η πολιτική για τη σωτηρία της χώρας. Είναι όμως μονόδρομος η λεηλασία της?  
Δεν συμβαίνει όμως για πρώτη φορά στη σύγχρονη ανθρωπότητα λεηλασία χωρών.
Οι λεγόμενες Αγορές, ο Καπιταλισμός της Καταστροφής, ο Βάρβαρος Νεοφιλελεύθερος Καπιταλισμός, οι Βρικόλακες των λαών, με εργαλείο τα χρηματοοικονομικά, στραγγαλίζουν τις χώρες και στη συνέχεια τις λεηλατούν.  

Τα παραδείγματα πολλά! Οι χώρες της Λατινικής Αμερικής παλαιότερα και σχετικά πρόσφατα της ανατολικής Ασίας.
Ο Ελληνικός Λαός πρέπει να αντιληφθεί αυτό που μας συμβαίνει.
Υπάρχουν λύσεις σε τέτοια προβλήματα που έχουν αξιοποιήσει άλλες χώρες.  
Δεν είναι μονόδρομος η λεηλασία της χώρας και η καταστροφή του Λαού της! 
Είναι επείγον πατριωτικό καθήκον του λαού μας, να πετάξει έξω από τη χώρα, τους δήθεν φίλους – εταίρους μας, αρχίζοντας από τους εντολοδόχους της Κυβέρνησής τους, όσο είναι ακόμη καιρός. (Τώρα είναι η ώρα της τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Ευρωβουλής). 
“Αρετή και Τόλμη θέλει η Ελευθερία”
 Γιάννης 22/3/2014


 
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ Η ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: