ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡ. ΚΩΤΙΔΗ

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΒΟΥΝΟΤΡΥΠΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ κ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΥΖΙΔΟΥ

Επιστολή του ιατρού Σωκράτη Βουνοτρυπίδη Προς την Δήμαρχο κα Παρασκευή Βρυζίδου

                         
25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014



           
vounotripidis 3
Κυρία Δήμαρχε,
Εδώ και τρία χρόνια βιώνουμε την άκριτη υποβάθμιση του Δήμου Πτολεμαΐδας σε κοινότητα, με όλες τις συνέπειες που συνεπάγεται αυτή η απερίσκεπτη αλλαγή στην Διοικητική υπόσταση και τις προϋποθέσεις ανάπτυξης, τόσο της Πτολεμαΐδας όσο και της επαρχίας Εορδαίας συνολικά.
Η Πτολεμαΐδα ως πρωτεύουσα της Εορδαίας αποτελεί το Διοικητικό, Οικονομικό και Πολιτισμικό κέντρο της επαρχίας. Προσομοιάζει με τον κορμό μεγάλου δέντρου, επάνω στον οποίο βλαστάνουν τα κλαδιά του, εν προκειμένω οι κοινότητες της επαρχίας και όλα μαζί, κορμός και κλαδιά, συναποτελούν ένα ενιαίο και αδιαίρετο σύνολο.
Η Εορδαία των Πτολεμαίων, για λόγους ισονομίας, ισοπολιτείας, ιστορικούς, αναπτυξιακούς και πολιτισμικούς πρέπει να αποτελεί τον ξεχωριστό Νομό Εορδαίας, όπως τόσοι άλλοι νομοί της Ελλάδας. Οριοθετείται από τους γειτονικούς της Νομούς, από τις κορυφογραμμές των οροσειρών του Βερμίου, Ασκίου, Μουρικίου, Βόρα και Βέρνου, οι οποίες την περιβάλλουν και διαμορφώνουν το γνωστό από την αρχαιότητα λεκανοπέδιο της Εορδαίας, με τους εύφορους κάμπους και τις λίμνες και όχι όπως θέλουν να το παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια οι πολιτικοί και τα συμφέροντα των γειτονικών πόλεων, ως λεκανοπέδιο δήθεν Κοζάνης-Πτολεμαΐδας-Φλώρινας. Από πού κι ως που αυτή η αυθαίρετη και ανιστόρητη διαίρεση;
Η Εορδαία έχει 93 κωμοπόλεις και χωριά, πυλώνες της ιστορικής της διαδρομής, από την Βλάστη ως το Γραμματικό, από τον Πολύμυλο ως την Κλεισούρα και από το Μαυροδέντρι και το Δρέπανο, ως το Αμύνταιο και τον Αετό, με πληθυσμό που φθάνει τις 120.000 κατοίκους.
Εκατό χρόνια τώρα Πτολεμαΐδα και Εορδαία περιμένουν την δικαίωσή τους από τις Διοικητικές στρεβλώσεις που τις επεφύλαξαν τα δύσκολα χρόνια του περασμένου αιώνα, οι επιτήδειοι γείτονες και η ολιγωρία των τοπικών αρχόντων.
Κυρία Δήμαρχε, συχνά εσείς και άλλοι αξιωματούχοι αναφέρεστε στην Δυτική Εορδαία, γεγονός που αυτονόητα παραπέμπει στην Ανατολική, Βόρεια και Νότια Εορδαία, οι οποίες αποσιωπούνται συστηματικά και δεν καταγράφονται ως τμήματα της Εορδαίας, όπως οι Δήμοι Αμυνταίου, Βεγορίτιδος, Ελλησπόντου και Υψηλάντη.
Η μεθοδευμένη υποβάθμιση της Πτολεμαΐδας, υποβαθμίζει συνολικά όλη την Εορδαία και διευκολύνει την εδαφική, οικονομική, πολιτισμική και πολιτιστική της λεηλασία, χωρίς καμία αντίσταση.
Ποιος οφελείται από αυτή την ύποπτη αλλαγή του ονόματος του Δήμου Πτολεμαΐδας σε Δήμο Εορδαίας, είναι εύκολο να το αντιληφθεί ο καθένας.
Είναι αυτοί που διαμέλισαν την Εορδαία σε τρεις Νομούς και πέντε Μητροπόλεις και την στέρησαν την δική της Μητρόπολη. Αυτοί που εισέβαλαν σαν κατακτητές στα εδάφη της και απομυζούν αδιάντροπα τον φυσικό και πολιτιστικό της πλούτο. Αυτοί που επωφελούνται ακόμα και από την τεράστια περιβαλλοντική της καταστροφή που προκαλεί η ΔΕΗ, μεταβάλλοντάς την σε σκουπιδότοπο της Δυτικής Μακεδονίας, με όλες τις συνέπειες ρύπανσης της μεγάλης αυτής υδρολογικής λεκάνης.
Αυτοί που αντιμάχονται μονίμως την πρωτεύουσα Πτολεμαΐδα, την συκοφαντούν και την δυσφημούν στο πανελλήνιο, μπαίνουν εμπόδιο σε κάθε αναπτυξιακή της προσπάθεια, σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ, Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, με κρυφές και φανερές παρεμβάσεις της πολιτικής νομενκλατούρας και την αποδοχή τους από τους εγχώριους εθελόδουλους κάθε κομματικού σωλήνα, οι οποίοι για λίγη εξουσία πελεκούν τον κορμό του δέντρου, στα κλαδιά του οποίου κάθονται.
Κυρία Δήμαρχε. Τρία χρόνια είστε εγκατεστημένη στο Δημαρχείο Πτολεμαΐδας. Ασκείται τα καθήκοντά σας βασισμένη στις υποδομές αυτού του μεγάλου Δήμου. Γνωρίσατε από κοντά την δυναμική, το κύρος και την πανελλήνια ακτινοβολία αυτής της πόλης αλλά και την πολεμική που υφίσταται από τους άσπονδους φίλους της.
Πρέπει να δώσετε τέλος σε αυτή την φανερή κοροϊδία και να επαναφέρετε, χωρίς άλλη καθυστέρηση, τον Δήμο Πτολεμαΐδας στη θέση που του ανήκει ως πρωτεύουσα της Εορδαίας.
Είναι στην διακριτική ευχέρεια την δική σας και του Δημοτικού σας Συμβουλίου.

Πτολεμαΐδα, 22-2-2014
Σωκράτης Βουνοτρυπίδης
ιατρός
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση, με απαραίτητη τη χρήση ενεργού συνδέσμου. Διαβάστε περισσότερα http://e-ptolemeos.gr/?p=67013#ixzz2uSe2ZadC

Δεν υπάρχουν σχόλια: