ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡ. ΚΩΤΙΔΗ

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

ΛΟΝΔΙΝΟ: ΜΕ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΛΙΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΑΙΩΝ ΘΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Λονδινο: Με απόβλητα λίπους και ελαίων θα κινούνται τα κόκκινα λεωφορεία

londino-ta-kokkina-diorofa-leoforeia-epistrefoun-prasina

Το ένα τρίτο των κόκκινων λεωφορείων του Λονδίνου θα λειτουργεί με καύσιμα από… ζωικό λίπος και απόβλητα μαγειρικών ελαίων, ήδη από το Μάρτιο του 2016.
Οι ιδιωτικές εταιρείες Stagecoach και Metroline που διαχειρίζονται τα λεωφορεία έχουν ήδη υπογράψει συμφωνίες με την εταιρεία Argent Energy για την προμήθεια του “πράσινου “ντίζελ με την ονομασία B20.
Πρόκειται για μία ανάμειξη ντίζελ με ανανεώσιμο βιοντίζελ από παράγοντα αποβλήτων, συμπεριλαμβανομένων μαγειρικών ελαίων και ζωικού λίπους από την επεξεργασία κρέατος.
Οι αρχές εκτιμούν ότι η αλλαγή των καυσίμων θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, έως και κατά 21.000 τόνους ετησίως. Άλλοι 48.000 είχαν εξοικονομηθεί το 2013 με την εισαγωγή υβριδικών λεωφορείων.
Έτσι, λοιπόν, περίπου 3.000 από τα 8.900 λεωφορεία της βρετανικής πρωτεύουσας θα τροφοδοτούνται από το συγκεκριμένο καύσιμο έως τον ερχόμενο Μάρτιο, ενώ πάνω από 600 έχουν ήδη χρησιμοποιήσει πιλοτικά το καύσιμο Β20 επί δύο μήνες.
«Ως παγκόσμιος ηγέτης, το Λονδίνο έχει ένα σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στη μείωση των αερίων θερμοκηπίου και την ελαχιστοποίηση της συμβολής στην κλιματική αλλαγή», ανέφερε ο αντιδήμαρχος του Λονδίνου για το Περιβάλλον.
«Αυτά τα λεωφορεία αποτελούν μία περήφανη προσθήκη στον ήδη πιο πράσινο στόλο λεωφορείων στον κόσμο, που διαθέτει ήδη υβριδικά, αμιγώς ηλεκτρικά και υδρογονοκίνητα οχήματα», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: