ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡ. ΚΩΤΙΔΗ

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΓΕΜΑΤΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ

Ένα μικρό πολεμικό σκάφος γεμάτο καινοτομίες. Αυτό το φτιάχνουν στην Ελλάδα;


Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
Φυσικά όχι. Ούτε καρφίτσα δεν φτιάχνεται στην Ελλάδα. Χωρίς καινοτομίες όμως ανάπτυξη δεν γίνεται. Οι καινοτομίες όμως δεν αρκούν. Χρειάζεται και τεχνολογία.
Έχετε υπόψη σας κάποιο πολιτικό αρχηγό ή έχετε ακούσει ποτέ κάποιο από το παρόν πολιτικό σύστημα να σκαμπάζει από αυτά; Όχι. Αυτό δεν χρειάζεται η Ελλάδα; Το δημοτικό θα κυβερνάει ή ο καλύτερος;
Το μόνο που είπε κάποτε ο Τεν-τεν, ήταν να μιλήσει για ανάπτυξη βασισμένη σε παραδοσιακά προιόντα!!! Ο Σαμαράς πάλι πάει να κάνει ανάπτυξη κάνοντας το σκατό παξιμάδι. Δεν ξέρουν και δεν μπορούν και δεν θέλουν. Όλα σε ένα τα έχουν.
Το παρόν πολτικό σύστημα είναι και άχρηστο και ανόητο και στο τέλος θα αποβεί μοιραίο.
Για να υπάρξει ανάπτυξη χρειάζεται παραγωγή, εξαγωγές και το κυριότερο αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Το τελευταίο σημαίνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να τρέξει ταχύτερα απο τη Γερμανία. Mπορεί; Όχι.
Όποιος θέλει ανάπτυξη δειώχνει ΟΛΟ το παρόν πολιτικό σύστημα.
ΟΛΟΙ τους είναι μόνο για το παραδοσιακό καθησιό, τη πολυλογία, τη κονόμα και τη ταβέρνα…
Η Ελλάδα θα πρέπει να παράγει τα δικά της τεχνολογικά προΪόντα, που θα πρέπει να είναι νέα. Τότε μόνο θα έχει ελπίδα να ανταγωνιστεί χώρες σαν τη Γερμανία και να επιβιώσει μέσα στην Ευρωζώνη. 
Παραδοσιακά προιόντα έχουν και άλλες χώρες. Ηλίθιους, κοπρόσκυλα, μειοδότες και λαμόγια δεν ξέρω αν έχουν τόσους πολλούς.


To design αυτό το έκανα για να σας δείξω ότι υπάρχει ελπίδα. Είναι μια υπερ-βάρκα που θα μπορούσε να χρησμιμοποιηθεί απο τα ΟΥΚ, το Λιμενικό σώμα και το Πολεμικό Ναυτικό.. Oύτε οι ΗΠΑ δεν έχoυν τέτοια σχέδια. Αυτό το προιόν και μόνο θα έβαζε την Ελλάδα στην ανάπτυξη. Θα έδινε εργασία στα ΕΝΑΕ, στα ΑΕΙ και στη Βιομηχανία. Δεν είναι ένα απλό Project γιατί όλα θα πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα.
Mετρείστε καινοτομίες πάνω στο εννοιολογικό μου design. Διερωτηθείτε αν αύριο το πρωί μπορεί κάποιος να το φτειάξει στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς με σύνθετο υλικό... 13η καινοτομία είναι η θέση της δεξαμενής. Όλο το σκάφος δέν έχει το ίδιο βάθος… Έχει και άλλες. Είναι ένα μοντέλο στο οποίο μπορεί κανείς να “κτίσει”.


Ξέρετε πόσες θέσεις εργασίας μπορούν να προκύψουν απο αυτή τη κατασκευή και μόνο; Αν σκεφτείτε oτι αυτό είναι μόνο η αρχή, τότε ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει και μάλιστα πολύ μεγάλη.
Είμαι υποχρεωμένος να σας δείξω, τί υπάρχει στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή για να καταλάβετε πώς όταν έλεγα ότι η χώρα είναι μισό αιώνα και πλέον πίσω απο τις ανεπτυγμένες χώρες θα καταλάβετε ότι είχα δίκιο.
Πρόκειται είτε για φουσκωτά είτε για σκάφη απο αλουμίνιο (Ποιός το σκέφτηκε αυτό; εδώ κλαίμε… Επικίνδυνα άσχετοι λέμε.) και σίγουρα απέναντι σε οργανωμένο στρατό δεν θα είχαν καμμία τύχη. Στην Αφρική μπορεί μόνο να δείτε τέτοια και στην Ελλάδα. 
No 1


No 2 και Νο 3

No 4
Πολεμικά σκάφη μόνο για τουρισμό και ψάρεμα
Αυτά τα βαρκάκια είναι καλά μόνο για να καμάκι σε τουρίστριες. Με θάλασσα δεν τη βγάζουν και το κυριότερο σε πόλεμο θα είναι απόντα…
Και μερικά video.
 
 
 
Με κύκλους στη θάλασσα κάνουν τα tests αυτών των πλοίων; Δεν μπορώ να τα βλέπω…
Με τέτοια designs και τέτοια τεχνολογία, η Ελλάδα θα ξεπλένει τουαλέτες και θα πουλάει καθρεφτάκια στους τουρίστες μέχρι τρίτης γενεάς. Αυτό θέλετε;
Να τους χαίρεσθε. Και αυτούς και τους επόμενους… Παρείτσα είναι.
Δέστε και το Δένδια που δεν ζητάει 10 δις ευρώ το χρόνο φόρους…
Το σκάφος θα είναι για την εκπαίδευση των δοκίμων (!!!) και για τις βόλτες των επισήμων στην Σαλαμίνα (…). Για γέλια είναι η χώρα. Αντί για φόρους 10 δις ευρώ το χρόνο, γεώμηλα…
Όσο υπάρχει δωρεάν φαγητό και αναλγησία, η ανάπτυξη με το ψεύτικο “χτές” θα συνεχίζεται…


Εννοείται, ότι δεν πιστεύω τα αποτελέσματα των εκλογών και των δημοσκοπήσεων. Μου αρέσει να ακούω απόψεις αλλά όχι θόρυβο. Απόψεις χωρίς αποτέλεσμα δεν έχουν νόημα. Στην Ελλάδα μιλάτε πολύ και πράττετε λίγο. Εκτός αυτού, μιλούν περισσότερο οι ηλίθιοι…
ΥΓ. Το κράτος που δεν επιτρέπει να προωθούνται τα άρθρα μου στα κεντρικά ΜΜΕ κάνει κακό στην Ελλάδα.
 
http://zcode-gr.blogspot.gr/2014/12/image.html#more
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: