ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡ. ΚΩΤΙΔΗ

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Προς: Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας
Γιώργο Δακή

Κοινοποίηση:
1) Δήμαρχο Εορδαίας
κα. Παρασκευή Βρυζίδου
2) Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας

Θέμα: «Ρύπανση της περιοχής»

Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ εκφράζοντας τις ανησυχίες των πολιτών της περιοχής για την υπέρβαση των ρύπων του τελευταίου εικοσαήμερου έχει να τονίσει τα εξής:


1) Ερωτάτε ο κύριος Περιφερειάρχης αν τα πρόστιμα τα οποία έχουν υποβληθεί ως πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης και τώρα ως Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Ενότητας Κοζάνης προς την ΔΕΗ (κύριος ρυπαντής), έχουν εισπραχθεί και δεν είναι μόνο αναφορά επιβολής προστίμου χωρίς είσπραξη.

2) Αν τα ποσά αυτά έχουν εισπραχθεί, σε ποιες δράσεις δίνονται; Κατά την ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ θα πρέπει να δίνονται στις βεβαρυμμένες περιοχές ως ανταποδοτικό τέλος.

3) Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε αν πέρα από τα επιβαλλόμενα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί και μηνύσεις, όπως έπραξαν Κινήσεις Πολιτών.

4) Επίσης, εκφράζουμε την απορία μας, εάν η Δημοτική Αρχή Εορδαίας θα ενεργήσει και αυτή σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα (άρθρο 21 παρ. 3 & άρθρο 24) περί προστασίας του Φυσικού & Πολιτιστικού Περιβάλλοντος.

5) Και τέλος ρωτάμε αν κατά το διάστημα 15 έως 17 Νοεμβρίου 2011 υπάρχουν στοιχεία μέτρησης από τους σταθμούς του Κέντρου Περιβάλλοντος.
Κλείνοντας ευελπιστούμε πως οι αρμόδιοι φορείς να μας δώσουν απαντήσεις επί των ερωτημάτων μας με στοιχεία που να μας πείθουν.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κωτίδης Νικόλαος

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Συμεωνίδης Μάριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: