ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡ. ΚΩΤΙΔΗ

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΪΑΣ 

ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 10-01-2007 
ΑΓΑΠΗΤΕΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΕΣ-ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ
Η ανατολή της νέας χρονιάς βρίσκει την ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ και την ΕΟΡΔΑΙΑ υποβαθμισμένη, στην υγεία, παιδεία, πολιτισμό κ.τ.λ. Ενδεικτικά: Στην υγεία, υπάρχει συνεχής υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας (Νοσοκομείο-ταμείων υγείας). Στην παιδεία, απουσία σχολών ΑΕΙ-ΤΕΙ (μόνο υποσχέσεις και έργο μηδέν). Στον πολιτισμό αντί για ζωντάνεμα λαϊκών παραδόσεων βλέπουμε κατακλυσμό κίτς ξενόφερτης υποκουλτούρας. Αλλα προβλήματα και καταστάσεις που βιώνουμε καθημερινά. Ανεργία, έφτασε κάθε οικογένεια να έχει έναν άνεργο-η. Ναρκωτικά, κάθε σχεδόν 5 μήνες και ένας νεκρός-η, και ούτε μία σοβαρή προσπάθεια για την πάταξή της. Μόλυνση, καμία ενέργεια για έλεγχο και την μέτρησή της .Στην αύξηση της μόλυνσης συμμετέχει ενεργά ,(ειδικά στο κέντρο) η συνεχής ροή των αυτοκινήτων-τροχοφόρων, λόγω του Γολγοθά του κυκλοφοριακού και της ελεγχόμενης στάθμευσης. Η ηχορύπανση από διάφορα καταστήματα <τύπου καφέ> (ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες), φτάνει στα όρια της ασυδοσίας πλήττοντας και τους συνετούς καταστηματάρχες , αλλά κυρίως τους κατοίκους που διαμένουν κοντά στα καταστήματα αυτά πολλά από τα οποία έχουν κάνει κατάληψη των πεζοδρομίων, πεζοδρόμων, και πλατειών με τραπεζοκαθίσματα και κάθε λογής κατασκευές. Παράλληλα <ασυνείδητοι> οδηγοί παρκάρουν όπου θέλουν (πεζοδρόμια, πλατείες, πεζόδρομους ακόμη - ακόμη και σε θέσεις ή διαβάσεις Αμεα). 
Μπροστά στην κατάσταση αυτή που πολλοί δημότες παρακολουθούν αμήχανα και ίσως αδιάφορα και που τους αναγκάζουν να αισθάνονται απροστάτευτοι και μόνοι, όχι μόνο στο <ΤΕΡΑΣ>;της γραφειοκρατίας και της <δήθεν> αναρμοδιότητας των διαφόρων υπηρεσιών και αρχών απέναντι στα προβλήματα, αλλά και στο <σύνδρομο> πως φταιν πάντα οι άλλοι και ποτέ εμείς οι ίδιοι, ΛΕΜΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΡΙΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ <ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ> 
Μια κίνηση που θα παρακολουθεί και θα παρεμβαίνει στα δημοτικά πράγματα και όχι μόνο ώστε να δίνονται λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των δημοτών και της πόλης.
ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους δημότες που αισθάνονται και πονάνε το ίδιο μ’ εμάς να στηρίξουν την κίνηση χωρίς κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες.
ΚΑΛΟΥΜΕ τους ανθρώπους που δεν βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το γενικό,
να έλθουν κοντά μας.
ΚΑΛΟΥΜΕ αυτούς που αντιστέκονται στις πιέσεις για βόλεμα> να ενώσουν το όχι τους με το δικό μας ΟΧΙ.
ΚΑΛΟΥΜΕ τους γονείς που δεν θέλουν αύριο τα παιδιά τους να τους κατηγορούν ότι δεν αγωνίστηκαν αλλά συμβιβάστηκαν.
ΚΑΛΟΥΜΕ τα παιδιά ,την νεολαία, τον απλό και παραμελημένο δημότη να συμπαραταχθεί στην κίνηση, που θα είναι και δική του κίνηση.
Με την αναγνώριση της κίνησης, (ήδη βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο επεξεργασίας του καταστατικού), θα δημιουργηθούν ομάδες που θα παρακολουθούν, θα ελέγχουν και θα παρεμβαίνουν στα Δημοτικά συμβούλια και υπηρεσίες. Ομάδες επίσης θα συγκεντρώνουν τις υποδείξεις και τις καταγγελίες δημοτών, θα αξιολογούνται από το Δ.Σ. ή την Γ.Σ. της κίνησης και θα γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες..
ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΚΑΙ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ, ΑΓΑΠΗ, ΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΞΕΚΙΝΑΜΕ.
ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ, ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ.
ΞΕΚΙΝΑ ΚΑΙ ΣΥ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΑΜΕΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΗΣ.
ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  

Σημείωση : Τηλέφωνο επικοινωνίας 2463503373. Αφήστε το μήνυμα σας και το δικό σας τηλέφωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: