ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡ. ΚΩΤΙΔΗ

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ.ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
θΕΜΑ: ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΓΚΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Με τις υπ'αριθμ.3032/26-04-2010 και 5058/16-07-2010 προκηρλυξεις θέσεων ιατρών,προκηρύχθηκαν δύο (2) θέσεις παθολογικής ογκολογίας για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαίδας.
Στις 02-06-2010 η 3 Υ.ΠΕ Μακεδονίας αιτήθηκε τη σύσταση των θέσεων των εισηγητών.Περαιτέρω στις 28-09-2010 εστάλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαίδας η απο
όφαση σύστασης της επιτροπής διαγωνισμού με τα υπ'αριθ.6662/28-09-2010 έγγραφα και επιπλέον ζητήσατε αμεσα τη βαθμολόγηση των υποψηφίων.Η ανωτέρω βαθμολόγηση ολοκληρώθηκε στις 20-10-2010 και δόθηκε περιθώριο 10 ημερών για την υποβολή ενστάσεων.
Η διαδικασία κρίσης των ενστάσεων ολοκληρώθηκε στις 22-12-2010 και με τα υπ'αριθμ.πρωτ.9181 και 9182/31-12-2010 έγγραφα στάλθηκαν οι κρίσεις αυτές στο Υπουργείο υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης.
Κατόπιν όλων αυτών και υστερα απο επικοινωνία μας με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης και συγκεκριμένα τις κυρίες Καρατζά και
Νικήτα της Διεύθυνσης Προσώπικου και της Γραμματείας του Γ.Γ. του Υπουργείου,
ενημερωθήκαμε ότι δεν προχωράει η διαδικασία των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα με
μεγαλύτερη αναλογία του 5 προς 1.
Επειδή οι συγκεκριμένες θέσεις παθαλογικής ογκολογίας πρέπει ωα στελεχωθούν άμεσα,χωρίς κάμια χρονίκη καθυστέριση και σε καμία περίπτωση να μην ενταχθούν στη
γενική απαγόρευση 5 προς 1 που ισχύει για τον υπόλοιπο δήμοσιο τομέα,διότι
1) Δεν υφίσταται ογκολογική κλινική σε κανένα νοσοκομείο της Δυτικής Μακεδονίας και πρέπει να αποτελέσει άμεση προτεραιότητα του Υπουργείου σας η πρόσληψη των ογκολόγων ιατρών και η δημιουργεία ογκολογικής κλινικής στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαίδας,η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες ολόκληρης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.Μιας μεγάλης περιόχης πληθυσμού περίπου 350.000 κατοίκων,η οποία πλήττεται βάναυσα από τη βιομηχανική δραστηριότητα της Δ.Ε.Η. και εμφανίζει αυξημένα κρούσματα έμφανισης καρκίνου σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας.
2)Η διαδικασία πρόσληψης των ογκολόγων εχει ηδη ξεκινήσει απο τον Απρίλιο του έτους 2010, εχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κρίσεων και εστάλησαν τα σχετικά έγγραφα στο Υπουργείο σας στις 31-12-2010 και επομένως οι προσλήψεις αυτες δεν είναι δυνατόν να υπαχθούν σε καθεστως απαγόρευσης προσλήψεων που ισχύει για το έτος 2011.
3)Οι προκηρυχθείσες θέσεις ειναι νεοσυσταθείσες (πρίν απο την σχετική εγκύκλιο)και δεν μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση του 5πρός 1.
Εκ των ανωτέρω συνάγεται ότι αποτελεί άμεση αναγκαιότητα η πρόσληψη των δύο ογκολόγων στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαίδας και με την παρούσα επιστολή σας ζητούμε να προχωρήσετε στην άμεση,χωρίς καθυστέρηση,πρόσληψή τους και να μας ενημερώσετε το συντομότερο δυνατό για τις ενέργειές σας,στις οποίες θα προβείτε για το θέμα αυτό.
Επίσης με την ευκαρία αποστολής της παρούσας αιτούμαστε συνάστηση με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τη συμμετοχή των φορέων της περιοχής μας όπως των Μητροπολιτών μας, βουλευτών μας, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, Δημάρχου κλπ ώστε να διευθετηθεί η λύση του τόσο σημαντικού αυτού ζητήματος για την περιοχή, όχι μόνο της Πτολεμαϊδας αλλά ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: