ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡ. ΚΩΤΙΔΗ

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

ΑΡΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ Α.Π.Θ. ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

«Αριστα» για το Α.Π.Θ. στην εξωτερική αξιολόγηση 


«Άξιο» και με την επίσημη «σφραγίδα» εξωτερικών εμπειρογνωμόνων είναι πλέον το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), που στην πρώτη του εξωτερική αξιολόγηση, η οποία πραγματοποιήθηκε την περίοδο 29 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου 2015 έλαβε την υψηλότερη βαθμίδα «Worthy of merit» σε τετραβάθμια κλίμακα. 
Η εξωτερική αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε από Επιτροπή Εξωτερικών Εμπειρογνωμόνων, υπό τον συντονισμό και την ευθύνη της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας (Α.ΔΙ.Π.), σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία. Το Πανεπιστήμιο έλαβε σε επιμέρους ενότητες 10 «Worthy of merit» και 15 «Positive evaluation». 
«Η Επιτροπή Αξιολόγησης εξήρε τις προσπάθειες και το έργο που επιτελείται στο Α.Π.Θ., τόσο στους τομείς εκπαίδευσης και έρευνας, όσο και στον τομέα της οργάνωσης και της διοίκησης, δίνοντας έμφαση στις προσπάθειες για Στρατηγικό Σχεδιασμό και εκσυγχρονισμό, κυρίως μέσω της υψηλής ποιότητας και διεθνώς ανταγωνιστικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών», αναφέρεται στο μήνυμα των Πρυτανικών Αρχών για το αποτέλεσμα της εξωτερικής αξιολόγησης, ενώ διευκρινίζεται ότι «οι προτάσεις προς βελτίωση σχετίζονται στη μεγάλη πλειοψηφία τους με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο». 

Σε συνέντευξη στο «Πρακτορείο 104,9 fm» και στην εκπομπή «καθημερινά» ο πρύτανης του Α.Π.Θ., Περικλής Μήτκας επισήμανε ότι πρόκειται για «μία καινούρια διαδικασία, που πρώτη φορά γίνεται στα ελληνικά Πανεπιστήμια». 

«Η διαδικασία της αξιολόγησης έχει ξεκινήσει πριν από μερικά χρόνια, με αξιολογήσεις των επιμέρους τμημάτων των Πανεπιστημίων και αφού ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση για κάθε ένα από τα 41 τμήματα του Πανεπιστημίου ήλθε η ώρα να αξιολογηθεί και το ίδρυμα συνολικά. Αυτή η αξιολόγηση έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο. 
Ήλθε μία Επιτροπή πέντε Ελλήνων καθηγητών από Πανεπιστήμια του εξωτερικού και για μία εβδομάδα ήταν εδώ στη Θεσσαλονίκη. Είχαμε τρεις μέρες παρουσιάσεις του Πανεπιστημίου, ενώ συναντήθηκαν όχι μόνο με τον πρύτανη και τους καθηγητές, αλλά και με φοιτητές, εργαζόμενους, μεταπτυχιακούς, με φορείς της πόλης, είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο, την αντιπεριφερειάρχη, προέδρους επιστημονικών συλλόγων της πόλης για να δουν ποια είναι η συμβολή του Πανεπιστημίου», εξήγησε ο κ.Μήτκας. 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: