ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡ. ΚΩΤΙΔΗ

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ 3ης ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ 3ης ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ



  
Πτολεμαΐδα, 30/4/2015  
 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ Λ.Κ.Δ.Μ. - Δ.Ε.Η. Α.Ε.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ 27, 50200 ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ, Τ.Θ.212
TΗΛ/FAΧ: 2463021756
Αριθμ. Εγκρ. Πρωτοδ. Κοζάνης
10788Β/13-08-2009
Email: perif.sindikato.xeiristwn@gmail.com

  

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συνδικάτου Χειριστών Λ.Κ.Δ.Μ. Δ.Ε.Η. Α.Ε. για την επαναλειτουργία του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας ΙΙΙ.
Θυμίζουμε πως πριν από λίγες βδομάδες, ο κος Λαφαζάνης ανέλαβε το υπουργείο Ενέργειας με την υπόσχεση να υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον. Επίσης σε δηλώσεις του ανέφερε πως θα αδειοδοτήσει την μονάδα «Πτολεμαΐδα V», ανάσα πνοής για τους νέους, άνεργους πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Γιατί ενώ συχνά σε δημόσιες τοποθετήσεις και συνεντεύξεις σε ΜΜΕ δήλωνε πως το σχέδιο «Πτολεμαΐδα ΙΙΙ» … θα ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΜΟΝΑΔΑ … εξακολουθεί να μην αποτελεί άμεση προτεραιότητα του;
Το Περιφερειακό Συνδικάτο με λύπη αδυνατεί να κατανοήσει την καθυστέρηση αυτού του στρατηγικού σχεδιασμού, τεκμηρίωση του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, επιτρέψτε μας να αναρωτηθούμε.
Το Περιφερειακό Συνδικάτο Χειριστών Λ.Κ.Δ.Μ. Δ.Ε.Η. Α.Ε. στηρίζει και συμμετέχει στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και συμπαρίσταται την επαναλειτουργία του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας ΙΙΙ, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, τη διασφάλιση της ομαλής τροφοδοσίας της Τηλεθέρμανσης. Έργο μείζονος σημασίας η κατασκευή και λειτουργία του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V.
Ο ΑΗΣ Πτολεμαΐδας αποτελούσε μοχλό για την ανάπτυξη της περιοχής. Αυτό επετεύχθη και η ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια παρά την οικονομική κρίση κράτησε την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας σε αρκετά καλό επίπεδο.
Έρχεται η καταστροφή «ΠΥΡΚΑΓΙΑ», να δημιουργήσει πρόβλημα σε όλα τα επίπεδα, οικονομικό, κοινωνικό, πνευματικό, πολιτισμικό και ηθικό.
Οι υποσχέσεις και τα ψέματα από προηγούμενες Κυβερνήσεις, ως Δυτικομακεδόνες μας έχουν φτάσει στα όρια μας. Γιατί τόση καθυστέρηση; Αναπάντητα γιατί. 
Θα πεινάσει ο λαός μας. Ο κόσμος μας.
Αυτή η περιοχή έχει «δοξάσει», «συντηρήσει» και «φωτίσει» τη χώρα τα τελευταία 70 χρόνια. Αφήστε τον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας να συνεχίσει το έργο του.
Ελπίζουμε ότι με βάση το συγκεκριμένο κείμενο τεκμηρίωσης άμεσα θα προχωρήσει η διατήρηση και ισχυροποίηση της επαναλειτουργίας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας ΙΙΙ, καθιστώντας τη μοχλό περιφερειακής ανάπτυξης, μοχλό ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. 

Με εκτίμηση,
Για το Δ/Σ
Ο πρόεδρος
Γεώργιος Τζαβέλας
Ο γεν. γραμματέας
Δημήτριος Συμεωνίδης
 
 
 
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 04-06-2015
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Εορδαίας, εκπροσωπώντας τους καθηγητές μέσης εκπαίδευσης της Εορδαίας, δηλώνει κατηγορηματικά, πως τάσσεται υπέρ της επισκευής και επαναλειτουργίας της τρίτης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, μιας μονάδας που είναι απαραίτητη για την τηλεθέρμανση της πόλης μας και δηλώνει πως θα αγωνιστεί μαζί με τους άλλους φορείς της πόλης για να πετύχει την αδιάκοπη λειτουργία της μονάδας και κατ επέκταση της τηλεθέρμανσης, η οποία βοηθά οικονομικά και οικολογικά τους κατοίκους της περιοχής στην περίοδο της κρίσης.
 
 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: