ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡ. ΚΩΤΙΔΗ

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ : ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ: Επιτέλους οι δημότες του Δήμου Εορδαίας πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται...

 

Επιτέλους οι δημότες του Δήμου Εορδαίας πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται και να ενεργούν…. Για να μην υπάρχει η παραμικρή παρεξήγηση και παρερμηνεία.
Εδώ και 2 σχεδόν μήνες το θέμα του ΑΔΜΗΕ είναι στην επικαιρότητα και αφορά άμεσα την περιοχή μας και όχι μόνο. Με το που ήρθε το θέμα στο προσκήνιο ΆΜΕΣΑ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΜΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ από τις 23-Δεκεμβρίου 2013.
Ο Δήμος Εορδαίας τι έκανε;;;;;;; Αλήθεια τι έκανε;;;;;;;;
Περίμενε ως συνήθως….. Και αφού βγήκαν ανακοινώσεις σωματείων και κομμάτων και αρθρογραφίες υποψηφίων για τον ΑΔΜΗΕ και φυσικά αποφασίστηκε στις (16-01-2014, με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ) συζήτηση για το θέμα στις 18-01-2014 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Εορδαίας, ξύπνησε και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας και τηλεφωνικά!!!!!!!!έγινε Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας στις 17-01-2014 βάζοντας και στέλνοντας δελτίο τύπου ότι τάχα το Δημοτικό Συμβούλιο έγινε στις 16-01-2014!!!!!.
Όπως και να έχει πάντως το θέμα εμείς περιμένουμε μετά το αγωνιστικό αυτό ψήφισμα έστω και καθυστερημένα κατά ένα μήνα, να ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΑΝΕΟΡΔΑΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ.
Ακολουθούν τα δύο ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων, Κοζάνης και Εορδαίας με τις ημερομηνίες τους, και οι δημότες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους, επειδή ακόμη και σήμερα η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής Εορδαίας μας κατηγορεί που λέγαμε και λέμε ότι ο Δήμος Εορδαίας ΕΙΝΑΙ ΠΆΝΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΑΙΤΙΑ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ.
Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας για την πώληση του ΑΔΜΗΕ 17-Ιανουαρίου 2014
Το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας σήμερα στις 16-1-2014 συνήλθε εκτάκτως για να συνεδριάσει προκειμένου να εκφράσει την αντίθεσή του στην πώληση του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ). Το δίκτυο μεταφοράς εκπροσωπεί ένα μεγάλο κεφάλαιο, καθώς είναι η ραχοκοκαλιά της ΔΕΗ και του ηλεκτρικού συστήματος της Ελλάδος, αποτελώντας μια στρατηγική εθνική υποδομή, που λειτουργεί ως θεμέλιο της Εθνικής άμυνας και ασφάλειας της χώρας.
Σε αυτό το ξεπούλημα της περιουσίας του Ελληνικού λαού δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι και ζητούμε τη μη ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου, καθώς και τη στήριξη όλων των φορέων της Τοπικής Κοινωνίας και του συνόλου των πολιτών για να καταφέρουμε να ανατρέψουμε αυτήν την εξέλιξη. Η παρούσα απόφαση να σταλεί στην Ελληνική Κυβέρνηση στους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου της περιφέρειας μας.
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, σε συνεδρίασή του στις 23 Δεκεμβρίου 2013, συζήτησε το ζήτημα της πώλησης – ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ και αποφάσισε (απόφαση αριθμ. 728/2013):
1. Το Δημοτικό Συμβούλιο διατρανώνει την αντίθεση του στην εκποίηση του ΑΔΜΗΕ και καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην εκχώρηση του αγαθού της ενέργειας σε ιδιώτες. Η μεθοδευμένη διάλυση της ΔΕΗ, ιδιαίτερα σε αυτήν την τόσο δύσκολη συγκυρία για τον τόπο μας, δεν γίνεται αποδεκτή από τους πολίτες και το Δημοτικό Συμβούλιο του μεγαλύτερου Ενεργειακού Δήμου της Πατρίδας μας. Η διάλυση η οποία επιχειρείται με την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΑΔΜΗΕ και στη συνέχεια τον κατακερματισμό και διάλυση της ΔΕΗ, θα έχουν καταστρεπτικές επιπτώσεις στην περιοχή και στη Χώρα που πλήττεται από φαινόμενα ενεργειακής φτώχειας.
2. Το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης επαναβεβαιώνει τις αποφάσεις του που πάρθηκαν με τις αριθμ. 521/2010, 329/2013 και 376/2013.
3. Η παρούσα απόφαση να σταλεί στην Ελληνική Κυβέρνηση, στους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου της Περιφέρειας μας και σε όλα τα θεσμικά όργανα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: