ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡ. ΚΩΤΙΔΗ

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Κατ’ αρχήν να σας ευχαριστήσουμε για την πρόσκλησή σας να μας καλέσετε να συζητήσουμε επί όλων των θεμάτων και προτάσεων μας που έχουμε διατυπώσει με έγγραφά μας από τον Νοέμβριο του 2011 μέχρι και σήμερα. Θεωρούμε ότι στα έγγραφά μας αυτά έχουμε διατυπώσει με σαφήνεια βασικά και καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Γνωρίζουμε ότι όπως η πατρίδα μας έτσι και ο Δήμος μας περνάνε δύσκολες ώρες σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση τους, όμως την ίδια και μεγαλύτερη δυσπραγία βιώνουν και οι πολίτες της χώρας μας και κατ’ επέκταση του Δήμου μας.
Έτσι σε εσάς και σε όσους ασκούν εξουσία απομένει, στο μέτρο του δυνατού να βοηθήσετε για την ανακούφιση των προβλημάτων τους και της καθημερινότητάς τους.
 

Σαν ένα γενικό πλαίσιο σε όσα σας έχουμε καταθέσει θα πρέπει να είναι:
 
1ον Την λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής σε 24ωρη βάση όπου οι πολίτες θα μπορούν να αναφέρουν από τις καταγγελίες τους μέχρι τις βλάβες που αφορούν τις υπηρεσίες του Δήμου, στην συνέχεια ο υπάλληλος θα αποστέλλει στο αρμόδιο τμήμα για να επεμβαίνει.
 
2ον Η υπόθεση της καθαριότητας, βασικός πυλώνας της ποιότητας ζωής των πολιτών αποτελεί μόνιμο πρόβλημα. Σε σχετικό έγγραφό μας σας αναφέραμε και σας προτείναμε λύσεις οικονομικές, όπως π.χ. την αξιοποίηση των υπόγειων χώρων απορριμμάτων. Επιπροσθέτως εκφράζουμε την απορία μας γιατί μέχρι σήμερα δεν συμμετέχει ο Δήμος στην ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, που έχει ένα πρόσθετο κίνητρο στους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτό και στον Δήμο δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος θα πρέπει σοβαρά να συμμετάσχει και σε άλλα παρόμοια προγράμματα η πρωτοβουλίες ανακύκλωσης που θα δημιουργήσουν και θέσεις απασχόλησης.
 
3ον Στο θέμα της ανεργίας ή απασχόλησης αν θέλετε, εκτός από κάποια προγράμματα κατασκευών και αναπλάσεων που έχετε αναγγείλει μέσα από τα διάφορα ΕΣΠΑ κτλ. που δίνουν πρόσκαιρη εργασία δεν είδαμε να πάρετε κάποια πρωτοβουλία για να μην φεύγει η νεολαία μας που μέρα με την μέρα ξενιτεύεται, και η ξενιτιά αυτή ΝΕΚΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΟΡΔΑΙΑ.
 
4ον Το πλαίσιο της ανάπτυξης πρέπει να έχει γνώμονα, όχι μόνο πάρκα και πλατείες (που για την πόλη της Πτολεμαΐδας είναι υπεραρκετά και αδυνατείτε να συντηρήσετε δημιουργώντας και άλλα μόνο και μόνο για απορρόφηση κονδυλίων). Α) Η ανάπτυξη πρέπει να έχει καινοτόμες ιδέες και προοπτική για την νεολαία. Τολμήστε επιτέλους και ενεργήστε σύμφωνα με τις επιταγές των καιρών. Σας έχουμε προτείνει την σύσταση εταιρείας ΒΙΟΝΤΙΖΕΛ, δέστε θετικά την πρόταση μας που θα έχει ανάπτυξη και προοπτική στην περιοχή και θα δώσει δουλειά και στους αγρότες που σήμερα λόγω της μεταλιγνιτικής περιόδου, άλλες μορφές ενέργειας έρχονται να καλύψουν το κενό του λιγνίτη. Ανακηρύξτε την Πτολεμαΐδα, αρχικά και μετά την ΕΟΡΔΑΙΑ δήμο του ΒΙΟΝΤΙΖΕΛ. Β) Αξιοποιήστε την ΑΕΒΑΛ δώστε κίνητρα σε συλλόγους, εταιρείες, φορείς κτλ. για να αναπτύξουν εκεί δραστηριότητες με την ανακύκλωση και το ΒΙΟΝΤΙΖΕΛ όπως σας έχουμε προτείνει. Γ) Γειτονικές πόλεις από ένα και μόνο θεσμό φέρνουν ετησίως τεράστια ποσά, κάντε και σεις κάτι παρόμοιο αλλά διαφορετικό, π.χ. οργανώστε ένα πανελλήνιο φεστιβάλ μικρών θεατρικών έργων, ή ένα πανελλήνιο διαγωνισμό διαδικτυακών ομάδων. ΑΛΛΑ κάντε το να γίνει ΘΕΣΜΟΣ. Το έχουμε καταθέσει στην συνάντηση που είχαμε στις 08-11-2011 στον αντιδήμαρχο Ιωάννη Ασπράγκαθο όταν μας κάλεσε. Δ) Απελευθερωθείτε από την ΑΝΚΟ και αξιοποιήστε κατάλληλα την ΑΝΔΕΠ. Ε) Αναδείξτε το ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ μην το αφήνετε στην τύχη του, συνεργαστείτε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και δείτε τις προοπτικές για εξειδικευμένες κλινικές, που λόγω και των χρόνιων ασθενειών στην περιοχή μπορεί να δώσει πολλές θέσεις εργασίας για τους νέους επιστήμονες της περιοχής μας.
 
5ον Στην βελτίωση της εικόνας της πόλης εφαρμόστε αυτά που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο, την απαγόρευση αφισών και ταμπλό, όχι όμως όταν είστε εσείς σαν Δήμος χορηγός να κάνετε τα «στραβά μάτια». Η εφαρμογή και η ποινή από την Δημοτική αστυνομία να αφορά όλους. Τηρήστε με θρησκευτική ευλάβεια το δικαίωμα της πρόσβασης στα πεζοδρόμια και τις πλατείες των πεζών και ειδικά των ατόμων με αναπηρία. Εφαρμόστε επιτέλους τους νόμους.
 
6ον Κάντε οικονομία από την σπατάλη του ηλεκτρικού ρεύματος π.χ. είναι επιεικώς απαράδεκτο να μην μπορεί να ρυθμιστεί με χρονοδιακόπτες ο φωτισμός σε κεντρικούς οδούς της πόλης και να ανάβουν μέχρι τις 10 ή 11 το πρωί. Αλλά και σε άλλες σπατάλες που παρατηρούμε και εμείς και μας καταγγέλλουν πολίτες σε Δημοτικές επιχειρήσεις. Τα ποσά που θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν θα μπορούσαν να διατεθούν σε άλλες ανάγκες ή του Δήμου ή των ίδιων Δημοτικών επιχειρήσεων. Μην το αμελείτε το θέμα αυτό είναι η εικόνα σας προς τους πολίτες που υποφέρουν που αδυνατούν να πληρώσουν τις υπηρεσίες που τους προσφέρετε.
 
Ελπίζουμε ότι το υπόμνημα μας αυτό θα βοηθήσει και εσάς αλλά και τους συνεργάτες σας να βρείτε «τον βηματισμό σας», και να δείξετε ότι: ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΟΡΔΑΙΑ. Σας ευχαριστούμε.

 
Για το Δ.Σ.
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
 
Κωτίδης Νικόλαος
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
Συμεωνίδης Μάριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: