ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡ. ΚΩΤΙΔΗ

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΕ

Προς: κα. Παρασκευή Βρυζίδου
Δήμαρχο Εορδαίας
Κοιν: 1) κ. Τσαγκαλίδη Δημήτριο
Πρόεδρο ΔΕΥΑΠ
2) Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας

Θέμα: «Απορίες και ερωτήματα στην απάντηση της Δ.Ε.Υ.Α.Π»

Σας ευχαριστούμε για την απάντηση που μας στείλατε με ημερομηνία 30-12-2011 και αριθμό πρωτοκόλλου 5182, (παραλαβή της απάντησής σας μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στις 04-01-2012). Όμως από την απάντηση σας αυτή προκύπτουν απορίες και ερωτήματα, όπως:

1ον Πράγματι έχετε στον Κ.Α.15 και στο υπ’ αριθ. 8 το ποσό των 500.000 € χωρίς να αναφέρετε αν αφορά το συγκεκριμένο διυλιστήριο ποσίμου νερού, η αναφορά σας στο απόσπασμα του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2012 γράφει. «8. Η/Μ εξοπλισμός για την λειτουργία των διυλιστηρίων, 500.000 €». Εμείς ένα διυλιστήριο γνωρίζουμε, αυτό που τελείωσε το 1998, προϋπολογισμού τότε 130.000.000 δρχ. και το οποίο ακόμη και σήμερα δεν λειτουργεί.

2ον Το ότι υπάρχει στον προϋπολογισμό του έτους 2012 δεν σημαίνει ότι θα υλοποιηθεί και πως επιτέλους θα λειτουργήσει το διυλιστήριο.

3ον Το ποσό αυτό έχει ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα ή θα γίνει από ίδιες δαπάνες της επιχείρησης;

4ον Αν το προαναφερθέν ποσό των (500.000 €), είναι ενταγμένο σε κάποιο πρόγραμμα και απορριφθεί, του χρόνου ή τα επόμενα χρόνια μπορεί να το δούμε και πάλι στον προϋπολογισμό;

5ον Τελικά με αυτό το ποσόν των 500.000 € διαβεβαιώνετε τους πολίτες ότι το ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ; Η τον επόμενο χρόνο θα εμφανιστεί και κάποιο νέο ποσό για να καλύψει και άλλες δαπάνες του εξοπλισμού του;

Τελειώνοντας και επειδή αφήνετε υπαινιγμούς στο τέλος της απάντησης σας για το αν είναι καλοπροαίρετη η κριτική μας και αν βασίζετε σε πραγματικά στοιχεία, ένα και βασικό έχουμε να τονίσουμε. Το θέμα του διυλιστηρίου Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ το ανέδειξε επί θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής, και αφορά πραγματικό γεγονός όχι φαντασία και σε όλα τα στοιχεία που αναφερθήκαμε είναι αληθινά, συνεπώς μην προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε, εμείς όπως και οι πολίτες της Εορδαίας, θα περιμένουμε την υλοποίηση λειτουργίας του διυλιστηρίου ποσίμου νερού μέσα στο 2012.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κωτίδης Νικόλαος

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Συμεωνίδης Μάριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: