ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡ. ΚΩΤΙΔΗ

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Πτολεμαίδα:01/ο7/2001
Αριθ. Πρωτ.69

Πρός:ΜΜΕ

Θέμα:«Το σκαλοπάτι είναι νόμιμο και η ράμπα είναι παράνομη, άραγε γιατί…;;;!!!»

Δεν μπορεί να μας εμπαίζουν όλοι οι υπεύθυνοι για κάτι αυτονόητο που δυστυχώς μένει μόνο στα λόγια και δεν εφαρμόζεται στην πράξη.

Σύμφωνα με τον Ν. 2831/2000 (ΦΕΚ 140Α/13-06-2000) «Τροποποίηση των διατάξεων του Ν. 1577/1985 «Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός» και άλλες πολεοδομικές διατάξεις» με τον οποίο επιβάλλεται η προσβασιμότητα (οριζόντια και κάθετη προσπέλασης στα άτομα με αναπηρία) των κτιρίων που στεγάζουν κοινωφελείς οργανισμούς ή έχουν χρήσεις συνάθροισης κοινού, γραφείων, τράπεζες και ανταλλακτήρια τραπεζών.

Επίσης, αν ο παραπάνω Νόμος δεν είναι επαρκής, βάση της παρ. 6 του άρθρου 21 του Συντάγματος τα Άτομα με Αναπηρία έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας.

Ας μας πουν οι υπεύθυνοι ποιος τελικά είναι ο κύριος υπεύθυνος ώστε να ελέγξει την εφαρμογή του Νόμου στον Δήμο Εορδαίας. Η αναφορά μας γίνεται με αφορμή της έλλειψης προσπέλασης στο καινούργιο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας και όχι μόνο.

Έχουμε επανειλημμένως επισημάνει και άλλες αυθαιρεσίες αλλά Φωνή βοώντος εν τη ερήμο...


Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Μήγγος Μιχαήλ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Συμεωνίδης Μάριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: