ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡ. ΚΩΤΙΔΗ

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

<ΔΕΚΤΙΚΟΣ> Ο ΥΠ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε στην Καμπέρα η προγραμματισμένη συνάντηση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας με τον υπουργό Μετανάστευσης Chris Bowen.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, προκειμένου να
ενημερωθεί ο υπουργός για το αυξανόμενο ενδιαφέρον Ελλήνων να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία ως ειδικευμένοι μετανάστες ή φοιτητές, και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ενδιαφερόμενοι Έλληνες στις συναλλαγές τους με την αυστραλιανή πρεσβεία στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνάντηση με τον υπουργό.
«Ο υπουργός Μετανάστευσης ήταν πολύ δεκτικός στις προτάσεις μας, δεκτικότητα που δικαιώνει την προσπάθειά μας» είπε ο κ. Παπαστεργιάδης.
«Ο κ. Bowen επιδοκίμασε την πρότασή μας για οργάνωση ενημερωτικών εκθέσεων και στην Ελλάδα από την αυστραλιανή υπηρεσίαAustralian Skill Expo, καθώς και τις προτάσεις μας για παροχή τουριστικής βίζας με δικαίωμα εργασίας σε Έλληνες που επισκέπτονται την Αυστραλία ως τουρίστες.

Ακόμη, ο υπουργός Μετανάστευσης συμφώνησε μαζί μας, ότι η αυστραλιανή πρεσβεία πρέπει αν δίνει πληροφορίες και στην ελληνική γλώσσα σε υποψήφιους Έλληνες μετανάστες ή τουρίστες.

Για δε τη την υποβολή και διεκπεραίωση αιτήσεων για μετανάστευση από την αυστραλιανή πρεσβεία στην Αθήνα ο υπουργός εξήγησε, ότι αν υπάρξει αυξημένη ζήτηση η πρεσβεία στην Αθήνα θα στελεχωθεί με περισσότερο προσωπικό».

Στην κοινοτική αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο κ. Παπαστεργιάδης, ο γραμματέας της Κοινότητας κ. Κώστας Μάρκος, ο κ. Παναγιώτης Ιασωνίδης αντιπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου, η κ. Ελισάβετ Χατζηευφραιμίδη ειδική σε θέματα απασχόλησης και ο κ. Σάκης Ζαφειρόπουλος στέλεχος του τηλεοπτικού σταθμού «31».
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινότητας υπέβαλε στον υπουργό Μετανάστευσης σειρά προτάσεων για την παράκαμψη των χρονοβόρων διαδικασιών έκδοσης άδειας εισόδου στην Αυστραλία (βίζας), καθώς και για τη συστηματική προβολή στην Ελλάδα των ευκαιριών που προσφέρει η Αυστραλία σε κάθε ενδιαφερόμενο Έλληνα να εργαστεί ή να σπουδάσεις την Αυστραλία.

Οι επισημάνσεις και οι προτάσεις της Κοινότητας περιλαμβάνονται στο εμπεριστατωμένο υπόμνημά της με τίτλο «Migration Report», που υπεβλήθη στο υπουργείο Μετανάστευσης.
Στατιστικά στοιχεία που περιλαμβάνει το υπόμνημα, βεβαιώνουν ότι η Αυστραλία δεν είναι χώρα επιλογής υποψήφιων φοιτητών για πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, του κόστους ανώτερων και ανώτατων σπουδών στην Αυστραλία και της ελλιπούς ενημέρωσης των Ελλήνων για την ποιότητα της αυστραλιανής ζωής και εκπαίδευσης, την ισχυρή οικονομία της χώρας, τη δυνατότητα επισκεπτών-φοιτητών να εγκατασταθούν μόνιμα στην Αυστραλία μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους και τις ευκαιρίες καριέρας που προσφέρει η Αυστραλία.

Η Μεγάλη Βρετανία είναι η προτιμητέα χώρα των Ελλήνων για πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, με ένα στους δύο Έλληνες να αποφοιτούν από πανεπιστήμια και κολέγια του Λονδίνου και άλλων πόλεων της Μεγάλης Βρετανίας, της χώρας από την οποία η Αυστραλία αντλεί το ένα πέμπτο των αγγλόφωνων μεταναστών που δέχεται σε ετήσια βάση.

Τα ίδια στοιχεία πιστοποιούν, όμως, την άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας από τους Έλληνες που επιλέγουν να σπουδάσουν εκτός Ελλάδας, προσόν που συνάδει απόλυτα με την απόφαση της αυστραλιανής κυβέρνησης να αναγάγει τη γνώση της αγγλικής γλώσσας σε βασική προϋπόθεση για ενδιαφερόμενους να μεταναστεύσουν στην πέμπτη Ήπειρο.

www.neoskosmos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: