ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡ. ΚΩΤΙΔΗ

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Το μυστήριο με την ημερομηνία θανάτου των ανθρώπων

Άλλο ένα αξιοπερίεργο φαινόμενο φέρνει στο φως μία νέα ελβετική επιστημονική έρευνα. Οι άνθρωποι, ιδίως οι ηλικιωμένοι, πεθαίνουν τη μέρα των γενεθλίων τους, συχνότερα από κάθε άλλη μέρα του χρόνου...
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον κοινωνιολόγο δρα Βλαντέτα Αϊντάσιτς-Γκρος του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του πανεπιστημίου της Ζυρίχης, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό επιδημιολογίας "Annals of Epidemiology", σύμφωνα με τη βρετανική «Ιντιπέντεντ», ανέλυσαν δεδομένα από 2,4 εκατ. θανάτους που συνέβησαν σε μία περίοδο 40 ετών.
Όπως προέκυψε, είναι 14% πιο πιθανό να πεθάνει κανείς τη μέρα που έχει τα γενέθλιά του, σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη μέρα μέσα στο έτος. Ο κίνδυνος αυξάνεται μάλιστα ανάλογα με την ηλικία, με αποτέλεσμα όσοι είναι άνω των 60 ετών, να κινδυνεύουν κατά 18% περισσότερο να πεθάνουν ανήμερα στα γενέθλιά τους.
Όσον αφορά την αιτία του θανάτου τη μέρα των γενεθλίων, για τους ηλικιωμένους ο κίνδυνος για θάνατο από εγκεφαλικό είναι αυξημένος κατά 21,5%, από καρδιά κατά 18,6% και από καρκίνο κατά 10,8%.
Ακόμα, στους άνδρες (αλλά όχι στις γυναίκες), είναι αυξημένος κατά 35% περίπου ο κίνδυνος αυτοκτονίας, καθώς επίσης κατά 28,5% ο κίνδυνος θανάτου από ατύχημα και κατά 44% από μοιραία πτώση.
Οι Ελβετοί επιστήμονες αποδίδουν το φαινόμενο δε δύο αιτίες. Η πρώτη, η οποία είναι η λιγότερο πιθανή, υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι που είναι σοβαρά άρρωστοι, μάχονται να κρατηθούν στη ζωή ως τα γενέθλιά τους για να τα γιορτάσουν.
Η δεύτερη, εντελώς αντίθετη, εξήγηση, που θεωρείται πιο πειστική και φέρει την ονομασία «υπόθεση της αντίδρασης στις επετείους», θεωρεί ότι πολλοί άνθρωποι αντιδρούν αρνητικά σε κάθε επέτειο και ειδικότερα των γενεθλίων τους, με συνέπεια να αγχώνονται υπερβολικά.
Αυτό το στρες υποσκάπτει την υγεία τους και αυξάνει την πιθανότητα θανάτου τους τη συγκεκριμένη μέρα.
Τα αρχεία των νοσοκομείων επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν αυξημένες εισαγωγές ασθενών για έμφραγμα και άλλα καρδιαγγειακά προβλήματα ακριβώς στις μέρες των γενεθλίων τους.
http://www.apocalypsejohn.com/2014/03/to-mysthrio-me-thn-hmeromhnia-thanatou-twn-anthrwpwn.html
Πηγή

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008 ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΖΙΛ ΝΤΑΣΕΝ (1911 - 2008)

Ζιλ Ντασέν
1911 – 2008

Ζιλ Ντασέν
 
Ο Ζιλ Ντασέν (Jules Dassin) γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 1911 στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ και ήταν το 8ο παιδί ενός ρωσοεβραίου κουρέα. Ξεκίνησε την κινηματογραφική του πορεία ως μαθητευόμενος στο πλευρό του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Αργότερα, συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Μαρκ Χέλνγκερ, με τον οποίο έκανε δύο ταινίες. Η συνεργασία τους διακόπηκε, όταν αναγκάστηκε να αυτοεξοριστεί τη σκοτεινή εποχή του Μακαρθισμού, λόγω των διώξεων και των παρεμβάσεων που δεχόταν στη δουλειά του. Όταν κλήθηκε να απολογηθεί στο Κογκρέσο, κατηγορούμενος για αντιαμερικανική δράση, γύριζε την ταινία «Night and the City».
Εγκαταλείποντας τις ΗΠΑ, εγκαταστάθηκε στη Γαλλία. Εκεί γύρισε την ταινία «Ριφιφί», ένα από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά φιλμ νουάρ της παγκόσμιας  κινηματογραφίας, με το οποίο κέρδισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ των Κανών το 1955.
Στη Γαλλία, επίσης, παντρεύτηκε την Μπεατρίς Λονέρ, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον διάσημο γάλλο τραγουδιστή Τζο Ντασέν (1938-1980) και την ηθοποιό Ζουλί Ντασέν. Ωστόσο, τη ζωή του χάραξε βαθιά ο έρωτάς του με τη Μελίνα Μερκούρη, την οποία γνώρισε δύο χρόνια μετά το «Ριφιφί».
Από τη στιγμή εκείνη άρχισε η δεύτερη καριέρα του, καθώς οι περισσότερες ταινίες που σκηνοθέτησε είχαν  πρωταγωνίστρια τη Μελίνα. Μαζί γύρισαν εννέα ταινίες, μεταξύ των οποίων το «Τοπκαπί», η «Φαίδρα» και το «Ποτέ την Κυριακή», που τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ Κανών το 1960. Η ίδια ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ σκηνοθεσίας και σεναρίου, όμως τελικά απέσπασε το Όσκαρ καλύτερης μουσικής και τραγουδιού για «Τα Παιδιά του Πειραιά» του Μάνου Χατζιδάκι.
Με τη Μελίνα, παντρεύτηκε το 1966 και υιοθέτησε τόσο την υπηκοότητα του Έλληνα, όσο και το όραμα της συντρόφου του για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα. Μαζί ανέπτυξαν έντονη αντιδικτατορική δράση την περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών και με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974 εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Ελλάδα. Σε μία συνέντευξή του είχε πει: «Ζούσα μια διαφορετική εξορία από το ' 67 έως το '74. Σκηνοθέτησα μία μόνο ταινία, γιατί η καρδιά μου είχε μόνο απογοήτευση για τη δικτατορία στην Ελλάδα. Αφοσιώθηκα στη Μελίνα, μένοντας πλάι της όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι ταινίες δεν βρίσκονταν καν στο μυαλό μας, γυρίσαμε μία, την "Υπόσχεση την αυγή", απλώς και μόνο επειδή είχαμε υπογράψει τα συμβόλαια».
Στην Αθήνα ο Ζιλ Ντασέν σκηνοθέτησε και τρία θεατρικά έργα, την «Όπερα της Πεντάρας», τον «Γλάρο», και τον «Θάνατο του εμποράκου». Σε συνέντευξή του είχε δηλώσει: «Ξεκίνησα από το θέατρο και λόγω του θεάτρου είχα αρχίσει από νωρίς να σέβομαι και να αγαπώ την Ελλάδα».
Μετά το θάνατο της διάσημης ηθοποιού και πολιτικού, ο Ντασέν δημιούργησε στη μνήμη της το Ίδρυμα «Μελίνα Μερκούρη», με στόχο την προώθηση της δημιουργίας του νέου Μουσείου της Ακρόπολης και την προβολή του ελληνικού πολιτισμού. Κατέχοντας τη θέση του προέδρου, παραχώρησε στο ίδρυμα τα έσοδα από τις ταινίες του, προκειμένου να ενισχυθεί ο αγώνας για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.
Πέθανε πλήρης ημερών, σε ηλικία 97 ετών, στις 31 Μαρτίου 2008.

Φιλμογραφία

  • Στα 16 γνώρισα τον έρωτα (1980)
  • Κραυγή γυναικών (1978)
  • Η Δοκιμή (1974)
  • Υπόσχεση την Αυγή (1970)
  • Εκτέλεση εν ψυχρώ (1968)
  • Hamilchama al hashalom- Survivor (1968)
  • 0:30 Καλοκαίρι Βράδυ (1966)
  • Τοπκαπί (1964)
  • Φαίδρα (1962)
  • Ποτέ την Κυριακή (1960)
  • Ο Νόμος (1959)
  • Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται (1957)
  • Ριφιφί (1955)
  • Η Νύχτα και η Πόλη (1950)
  • Thieves' Highway (1949)
  • Γυμνή Πόλη (1948)
  • Brute Force (1947)
  • A Letter for Evie (1946)
  • Two Smart People (1946)
  • The Canterville Ghost (1944)
  • Young Ideas (1943)
  • Reunion in France (1942)
  • The Affairs of Martha (1942)
  • Nazi Agent (1942)
  • The Tell-Tale Heart (1941)



ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/biographies/349#ixzz2xZa7Y5en

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΑΡΧΕΙΩΝ

Παγκόσμια Ημέρα Αποθήκευσης Αρχείων

 
Την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου του 2010 κάποιοι χρήστες του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης reddit είχαν την ιδέα να αφιερώσουν μία ημέρα στην αρχειοθέτηση των δεδομένων των ηλεκτρονικών υπολογιστών (backup).
Σκοπός τους, να υπενθυμίσουν στους χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών και "έξυπνων" κινητών τηλεφώνων τη σημασία της αποθήκευσης των δεδομένων που η ενδεχόμενη απώλειά τους λόγω μη αρχειοθέτησης μπορεί εκτός από τη συναισθηματική αξία για τον απλό χρήστη να έχει και οικονομικό αντίκτυπο για τον επαγγελματία και τις επιχειρήσεις.
Η ιδέα είχε απήχηση, οι εταιρείες κατασκευής εξωτερικών σκληρών δίσκων την αγκάλιασαν κι έτσι γεννήθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Αποθήκευσης Αρχείων (World Backup Day), που γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 2011, στις 31 Μαρτίου.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 1946, ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 1936

Οι Βουλευτικές Εκλογές της 31ης Μαρτίου 1946

Προσέλευση πολιτών στις κάλπες
Προσέλευση πολιτών στις κάλπες
Οι Βουλευτικές Εκλογές της 31ης Μαρτίου 1946: Οι εθνικές εκλογές της 31ης Μαρτίου 1946 ήταν οι πρώτες μετά το 1936. Αποδείχτηκαν μοιραίες, επειδή η έλλειψη συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων σηματοδότησε την έναρξη του εμφυλίου πολέμου...
Οι εθνικές εκλογές της 31ης Μαρτίου 1946 ήταν οι πρώτες εκλογές στη χώρα μας, μετά το 1936. Είχαν μεσολαβήσει η δικτατορία Μεταξά, το έπος του '40, η Κατοχή, η Αντίσταση, η Απελευθέρωση, τα Δεκεμβριανά και η Συμφωνία της Βάρκιζας. Αποδείχτηκαν μοιραίες, επειδή η έλλειψη συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων σηματοδότησε την έναρξη του εμφυλίου πολέμου, οι επιπτώσεις του οποίου ταλαιπώρησαν τη χώρα για τα επόμενα τριάντα χρόνια.
Στις αρχές του 1946 την Ελλάδα κυβερνά ο κεντρώος Θεμιστοκλής Σοφούλης. Με την προτροπή των Άγγλων προκηρύσσει εκλογές για τις 31 Μαρτίου. Τα ΕΑΜικά κόμματα, με επικεφαλής το ΚΚΕ και οι αριστεροί φιλελεύθεροι υπό τον Γεώργιο Καφαντάρη αντιδρούν. Ζητούν δίμηνη αναβολή και εγγυήσεις, επειδή θεωρούν τις εκλογές σημαδεμένες υπέρ της δεξιάς, η οποία είχε εξαπολύσει ένα κύμα «λευκής τρομοκρατίας» στη χώρα, μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας και τον αφοπλισμό του ΕΑΜ. Στο στόχαστρο των ακροδεξιών ομάδων ήταν όχι μόνο οι αριστεροί πολίτες, αλλά και οι κεντρώοι αντιμοναρχικοί.
Δεν εισακούονται και τελικά το ΚΚΕ, που φλερτάρει με την ένοπλη κατάληψη της εξουσίας, και η κεντροαριστερά θα ανακοινώσουν αποχή από τις εκλογές. Στις εκλογές θα λάβουν μέρος μόνο δεξιοί και κεντρώοι πολιτικοί σχηματισμοί. Οι παλιοί αντίπαλοι της προπολεμικής περιόδου είναι παρόντες, αλλά κάτω από διαφορετικές συνθήκες. Το φιλομοναρχικό Λαϊκό Κόμμα, συμπαγές και ενωμένο, αποτελεί τον άξονα της δεξιάς συμμαχίας «Ηνωμένη Παράταξις Εθνικοφρόνων», ενώ το Κόμμα των Φιλελευθέρων, που ίδρυσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, είναι διασπασμένο σε έξι τμήματα (Κόμμα Εθνικών Φιλελευθέρων, Μεταρρυθμιστικόν Κόμμα, Κόμμα Βενιζελικών Φιλευθέρων, Δημοκρατικόν Σοσιαλιστικόν Κόμμα, Κόμμα των Φιλελευθέρων και οι Φιλελεύθεροι του Καφαντάρη που απέχουν).
Το πρωί της 31ης Μαρτίου οι ψηφοφόροι πηγαίνουν στις κάλπες με το άγγελμα ότι τα ξημερώματα κομμουνιστές αντάρτες υπό τον Καπετάν Μπαρούτα επιτέθηκαν στο Σταθμό Χωροφυλακής Λιτοχώρου, με διαταγή του ηγέτη του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη. Κατά τη συμπλοκή σκοτώθηκαν 9 χωροφύλακες και 2 στρατιώτες, που συμμετείχαν στη φρουρά των εκλογικών τμημάτων. Η επίθεση αυτή θεωρείται από πολλούς ως το προοίμιο του Εμφυλίου Πολέμου.
Οι εκλογές θα γίνουν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, με αναλογικό εκλογικό σύστημα και θα τις κερδίσει η δεξιά και βασιλόφρων «Ηνωμένη Παράταξις Εθνικοφρόνων» με το 55,12% των ψήφων. Οι δύο κεντρώοι σχηματισμού, «Εθνική Πολιτική Ένωσις» και «Κόμμα των Φιλελευθέρων», θα συγκεντρώσουν το 34,67% των ψήφων. Όσον αφορά στο ποσοστό της αποχής, που πρέπει να θεωρείται «πολιτική», οι απόψεις διίστανται, επειδή δεν ανακοινώθηκε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων: Το ΚΚΕ την ανεβάζει στο 50%, οι διεθνείς παρατηρητές την κατεβάζουν στο 9,3%. Η αλήθεια πρέπει να βρίσκεται κάπου στη μέση. Νεώτερες έρευνες την υπολογίζουν γύρω στο 20-25%. Πολύ αργότερα, το ΚΚΕ θα κάνει την αυτοκριτική του και θα θεωρήσει μεγάλο πολιτικό λάθος την αποχή (Καθαίρεση Ζαχαριάδη το 1956, 8ο Συνέδριο του 1961).
Η Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές είχε 354 μέλη. Στήριξε δέκα κεντροδεξιές κυβερνήσεις και πέντε πρωθυπουργούς (Παναγιώτης Πουλίτσας, Κωνσταντίνος Τσαλδάρης, Δημήτριος Μάξιμος, Θεμιστοκλής Σοφούλης και Αλέξανδρος Διομήδης) μέχρι το τέλος του Εμφυλίου Πολέμου. Τον Ιανουάριο του 1950 θα διαλυθεί και θα προκηρυχθούν εκλογές για τις 5 Μαρτίου.
Στις εκλογές της 31ης Μαρτίου 1946 εξελέγησαν ως βουλευτές πολιτικοί που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις κατοπινές εξελίξεις κι έφθασαν μέχρι το αξίωμα του πρωθυπουργού από τα μέσα της δεκαετίας του '50 έως τις μέρες μας. Πρόκειται για τον Γεώργιο Παπανδρέου (Δημοκρατικόν Σοσιαλιστικόν Κόμμα), τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο (Εθνικόν Ενωτικόν Κόμμα), τον Κωνσταντίνο Γ. Καραμανλή (Λαϊκόν Κόμμα) και τον νεότερο όλων, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (Κόμμα Βενιζελικών Φιλελευθέρων).

Αποτελέσματα

 ΚΟΜΜΑΤΑΑΡΧΗΓΟΙΠΟΣΟΣΤΑΕΔΡΕΣ
1ΗΝΩΜΕΝΗ ΠΑΡΑΤΑΞΙΣ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΩΝ 55,12206
 ΛαϊκόΠέτρος Μαυρομιχάλης,
Κωνσταντίνος Τσαλδάρης,
Τζον Θεοτόκης.
 156
 Εθνικόν ΦιλελευθέρωνΣτυλιανός Γονατάς 34
 ΜεταρρυθμιστικόνΑπόστολος Αλεξανδρής 5
 Πανελλήνιον ΕθνικόνΑλέξανδρος Σακελλαρίου  
 Πατριωτική Ένωσις   
 Βασιλοφρόνων   
 Ανασυγκροτήσεως   
 Κοινωνική Ριζοσπαστική Ένωσις   
 Εμπρός   
 Συνεργαζόμενοι  11
2ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ 19,2868
 Βενιζελικών ΦιλελευθέρωνΣοφοκλής Βενιζέλος 31
 Δημοκρατικόν ΣοσιαλιστικόνΓεώργιος Παπανδρέου 27
 Εθνικόν ΕνωτικόνΠαναγιώτης Κανελλόπουλος 7
 Δημοκρατική Ένωσις   
 Συνεργαζόμενοι  3
3ΚΟΜΜΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝΘεμιστοκλής Σοφούλης14,3948
4ΕΘΝΙΚΟΝ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣΝαπολέων Ζέρβας5,9620
5ΕΝΩΣΙΣ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΩΝ 2,949
 ΕθνικοφρόνωνΘεόδωρος Τουρκοβασίλης 9
 Λαϊκόν ΑγροτικόνΓεώργιος Παμπούκας  
6ΕΝΩΣΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ 0,671
 Αγροτικόν ΕλλάδοςΑλέξανδρος Μυλωνάς  
 Αγροτικόν Δημοκρατικόν Ελλάδος   
 Δημοκρατικόν Αγροτικόν   
 Αγροτικαί Ομάδες του Αγροτικού και Εργατικού Κόμματος   
7ΚΟΜΜΑ «Χ» (ΧΙΤΩΝ) ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣΚωνσταντίνος Ευσταθόπουλος0,17 
8ΚΟΜΜΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣΑ. Αντωνόπουλος0,10 
9ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΑΡΑΤΑΞΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝΔιοικούσα Επιτροπή0,03 
10ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΝ ΚΟΜΜΑ ΕΦΕΔΡΩΝΔιοικούσα Επιτροπή0,01 
11ΚΟΜΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣΔ. Παπαπολύζος  
12ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΝ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣΔιοικούσα Επιτροπή  
13ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ 1,332

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΜΕ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση Καινοτόμων Μηχανισμών στήριξης ΜΜΕ για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας μέσω του διακρατικού προγράμματος DIFASS

difass
 
Το πρόγραμμα DIFASS στοχεύει στην υποβοήθηση πρόσβασης στην χρηματοδότηση των επιχειρήσεων μέσω ανταλλαγής καινοτόμων «καλών πρακτικών» που εφαρμόζονται στην Ευρώπη. Εστιάζει στην ανάπτυξη και υλοποίηση εργαλείων που δεν προβλέπουν άμεση ενίσχυση (επιχορήγηση),  όπως τα ανακυκλούμενα κεφάλαια, τα διαπεριφερειακά ταμεία και τα κεφάλαια επιχειρηματικού κινδύνου. Αναλυτικότερα και σε σχέση με τα δύο τελευταία εργαστήρια που υλοποιήθηκαν σε Σλοβακία και Ισπανία:
 Μάρτιος 2014
 To πρόγραμμα DIFASS υποστηρίζει τη δημιουργική βιομηχανία και την χρηματοδότηση από το κοινό  (crowdfunding)’                                                                                                                                                               
Η Μπρατισλάβα της Σλοβακίας αποτέλεσε το νέο σταθμό για το 7ο εργαστήριο του προγράμματος DIFASS, σε συνέχεια ενός ενδιαφέροντος θέματος ως προς την υποστήριξη των ΜΜΕ :  Δημιουργικές βιομηχανίες (creative industries) και χρηματοδότηση από το κοινό (crowdfunding).

Το 7ο εργαστήριο φιλοξενήθηκε από το Δήμο της Μπρατισλάβα στης 25 & 26 Μαρτίου 2014, όπου πέντε νέες επιτυχείς περιφερειακές πρωτοβουλίες μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους μεταξύ των εταίρων του προγράμματος. Αυτές οι πέντε λεγόμενες Καλές Πρακτικές προέρχονται από διάφορες ευρωπαϊκές περιφέρειες. Πρόκειται για καινοτόμα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που εφαρμόζονται ή χρηματοδοτούνται από (ημι-) δημόσιους οργανισμούς.
Το εργαστήριο ξεκίνησε με την παρουσίαση της κας Lubica Jean-Jean του Δήμου Μπρατισλάβα που αναφέρθηκε στην βιωσιμότητα – αυτονομία των θερμοκοιτίδων επιχειρήσεων που ασχολούνται με καλλιτεχνικές δημιουργίες, ακολουθούμενη από τον κο Lennard Drogendijk από την Ολλανδία εκ μέρους του προγράμματος CrowdAboutnow.com. Στη συνέχεια, η Cristina Fanjul Alonso της CEEI Asturias παρουσίασε τον τρόπο διάδοσης του μηχανισμού crowdfunding μέσω συγκέντρωσης πολλαπλών online crowdfunding πλατφορμών αλλά και διοργάνωσης επιπλέον διαπροσωπικών συνεδριών. Ο Mike Roysten της Crowdcube.com εξήγησε την επιτυχία του προγράμματος χρηματοδότησης από το κοινό που βασίζεται στην απόδοση μετοχών στους «on line επενδυτές», ενώ τέλος ο Benjamin Techen της TZ Vorpommern έκλεισε τις παρουσιάσεις αναφερόμενος στην πρωτοβουλία Co-work (Συν-Εργασία) από τη Γερμανία που αναφέρεται στην ενημέρωση και δικτύωση  επιχειρήσεων που ασχολούνται με τη Δημιουργική Βιομηχανία.

Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο ψήφισαν τη συνεργασία του Business Development Friesland (BDF) με την πλατφόρμα CrowdAboutNow.com ως την βέλτιστη Καλή Πρακτική. Βασικός παράγοντας για την επιλογή της αποτέλεσε η προσέγγισή του διαχειριστή της καλής πρακτικής να συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των τοπικών θερμοκοιτίδων τους με τη δυναμική μιας μεγάλης online πλατφόρμας crowdfunding εθνικού επιπέδου. Οι συμμετέχοντες στην αξιολόγηση εκτίμησαν επίσης τα προγραμματισμένα σχέδια του φορέα BDF σε συνεργασία με το Δήμο Leeuwardenm, ως προς τη δημιουργία μιας περιφερειακής online πλατφόρμας για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, όπου θα παραπέμπονται σε πιο κατάλληλες πηγές επενδύσεων για συγκεκριμένες περιπτώσεις επιχειρηματικής εκκίνησης.
Την δεύτερη μέρα της συνάντησης, η ομάδα των εταίρων επισκέφθηκε τον χώρο ‘Connect’, ένα πρώην εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας που τώρα παρέχει ενοικιαζόμενους χώρους σε νέες δημιουργικές εταιρείες. Η κυρία Nad’a Stranska περιέγραψε την ιδέα για την αξιοποίηση του χώρου και παρουσίασε αρκετές εταιρείες που στεγάζονται εκεί. Μία από αυτές είναι η OWL που αποτελεί γραφείο εικονογράφησης, και το οποίο αντιπροσωπεύει κορυφαίους επαγγελματίες γραφίστες, εικονογράφους και σχεδιαστές κινούμενων σχεδίων στην Κεντρική Ευρώπη.


Δεκέμβριος 2013
 
‘Η προσέγγιση του DIFASS στη χρηματοδότηση αρχικού σταδίου’

Μετά τις προηγούμενες γόνιμες συναντήσεις σε θέματα όπως η διεθνοποίηση και τα μικροδάνεια, οι εταίροι του DIFASS συναντήθηκαν αυτή τη φορά στη Χιχόν (Gijón) της Ισπανίας, όπου και συζήτησαν τους καταλληλότερους τρόπους να παράσχουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση σε νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups), επιχειρήσεις έντασης γνώσης (spin-offs) και επιχειρήσεις αρχικού σταδίου (early stage). Για τα θέματα αυτά, ο καθηγητής κος Συμεών Καραφόλας έκανε μια θεωρητική ανασκόπηση, αλλά και παρουσίασε τεχνικές αξιολόγησης των ιδεών/προτάσεων των νεοφυών επιχειρήσεων από αμερικανικά και ευρωπαϊκά Κεφάλαια Επιχειρηματικού Κινδύνου και Επιχειρηματικούς Αγγέλους .

Σε αυτά τα πλαίσια, οι σύνεδροι παρακολούθησαν πέντε ακόμη επιτυχημένες περιφερειακές πρωτοβουλίες φιλοξενούμενοι από την IDEPA και το CEEI Asturias στη Gijón  και τη Llanera (Αστούρια-Ισπανία) στις 28-29 Νοεμβρίου. Οι πρακτικές αυτές αποτελούν μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που υλοποιούνται ή/και  χρηματοδοτούνται από (ημι-) δημόσιους οργανισμούς.

Την πρώτη μέρα στη Gijón παρουσιάστηκαν οι πέντε «καλές πρακτικές»: Aρχικά παρουσιάστηκε η «Πρόσβαση στη Χρηματοδότηση Αρχικού Σταδίου» (Access to Early Stage Finance) που παρουσιάστηκε από την Cristina Fanjul Alonso του  CEEI Asturias,  και ακολούθησε το «Acceleracelife.com» που παρουσιάστηκε από την Külle Tärnov του Τεχνολογικού Πάρκου του Tallinn (Science Park Tehnopol). Τρίτη στη σειρά ήταν η παρουσίαση μέσω βίντεο (video presentation) της «Ακαδημαϊκής Θερμοκοιτίδας» (Academic Incubator) από την Joanna Wdowik του  Rzeszow στην Πολωνία, την οποία ακολούθησε η παρουσίαση της Alenka Mubi Zalaznik από το Spirit της Σλοβενίας του «Προγράμματος Υποστήριξης της Καθοδήγησης» (Support Program of Mentorship). Η ημερίδα τελείωσε με την παρουσίαση του «Κέντρου Επώασης Επιχειρήσεων» (Business Incubation Centre) από τον Alan Scrase του πανεπιστημίου του Southampton και τη συνεργασία του με άλλα 4 πανεπιστήμια στο πρόγραμμα SETsquared.

Οι σύνεδροι ψήφισαν την βορειο-βαλτική συνεργασία «Acceleracelife.com» ως την καλύτερη πρωτοβουλία. Η συγκεκριμένη προσέγγιση μέσω σεμιναρίων, εργαστηρίων και κατάρτισης σε τεχνικές διεθνοποίησης και επενδύσεων , στοχεύει στη μείωση του κινδύνου αποτυχίας και στην αύξηση του βαθμού επιβίωσης των νεοφυών επιχειρήσεων.
Τη δεύτερη μέρα, οι εταίροι επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του IDEPA στη Llanera, ξεναγήθηκαν στους χώρους του CEEI Asturias  και παρακολούθησαν την τελετή απονομής των ετήσιων επιχειρηματικών βραβείων του CEEI.
Το πρόγραμμα DIFASS διαθέτει ιστοχώρο  www.difass.eu, videos στο κανάλι DIFASS στο you tube (όπου είναι διαθέσιμες όλες οι παρουσιάσεις των «καλών πρακτικών») και Twitter news feeds από το @DIFASS.
______________________________________________________________________________________
Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το INTERREG IVC Programme. Ο βασικός  του σκοπός είναι η βελτίωση της αποδοτικότητας των περιφερειακών πολιτικών και εργαλείων.
Το INTERREG IVC προσφέρει χρηματοδότηση για διαπεριφερειακή συνεργασία στην Ευρώπη. Υλοποιείται στα πλαίσια του στόχου Εδαφικής Συνεργασίας και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
______________________________________________________________________________________
Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το DIFASS μπορείτε να επικοινωνείτε με:
  • τον υπεύθυνο του DIFASS από την Πολωνική Ακαδημία Επιστημών, κ. Maciej Wożniak στο e-mail Mwozniak@zarz.agh.edu.pl
  • τον project manager του DIFASS κ. Robert Nemeth από το Pannon Business Network της Ουγγαρίας στο τηλ. 003694505003 begin_of_the_skype_highlighting 003694505003 ΔΩΡΕΑΝ  end_of_the_skype_highlighting ή στο e-mail nemeth@pbn.hu
  • τον υπεύθυνο επικοινωνίας του DIFASS κ. Frank Hiddink από το Business Development Friesland της Ολλανδίας στο τηλ. 0031588458045 begin_of_the_skype_highlighting 0031588458045 ΔΩΡΕΑΝ  end_of_the_skype_highlighting ή στο e-mail f.hiddink@bdfriesland.nl
τους υπευθύνους του DIFASS στη Δυτική Μακεδονίας, κ. Θεόδωρο Θεοδωρόπουλο από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο e-mail: theodoropoulos@hotmail.com , κ. Σιμεών Καραφόλα από το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στο e-mail: skarafolas@yahoo.gr και τον κ. Τάσο Σιδηρόπουλο από την ΑΝΚΟ στο e-mail: tsidiropoulos@anko.gr   
 
http://www.kozan.gr/?p=153867#sthash.T348lEiK.dpuf

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ : ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ

Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας- Ο.Γ.Ε.): Κάλεσμα στην απεργία την Τετάρτη 9 Απρίλη και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10.30πμ στο παλιό πάρκο

agonistiki kinisi ginaikon
Καλούμε τις γυναίκες να κάνουν δική τους υπόθεση την απεργία στις 9 Απρίλη. Μπροστά στο νέο «πακέτο» μέτρων που ετοιμάζουν, με την πρόσθετη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών, το ξήλωμα των τριετών, αλλά και τον πάγιο στόχο τους να στερήσουν τους εργαζόμενους από τα όπλα τους, από τη συνδικαλιστική δράση και την ίδια την απεργία, κυβέρνηση, ΕΕ και εργοδοσία πρέπει να πάρουν απάντηση από τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.  
Να μάθει κάθε εργαζόμενη, άνεργη και νέα ότι τα επιδόματα μητρότητας και τα οικογενειακά επιδόματα βρίσκονται πρώτα στη λίστα της κατάργησης. Ότι τα «δώρα» στους εργοδότες δεν επιτρέπουν στον ΟΑΕΔ και στους ασφαλιστικούς φορείς τέτοιες «περιττές» δαπάνες. Να γίνουν τα νέα αντιλαϊκά σχέδια αφορμή για να αποφασίσουν περισσότερες γυναίκες να καταδικάσουν την πολιτική που αντιμετωπίζει τα στοιχειώδη επιδόματα και τις άδειες για τη στήριξη της μητρότητας ως «κόστος», για να πάρουν θέση στον αγώνα για την ανατροπή της.
Δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας και των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ. Στις 9 Απρίλη καμιά εργαζόμενη στη δουλειά, καμιά άνεργη στο σπίτι. Δίνουμε το «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη
 
http://www.kozan.gr/?p=153878#sthash.6qvQAtEy.dpuf

ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ 25/04 - 23/05

Έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης από 25/04 ως 23/05 

 mouseiolelinikistexnologias
Το «Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης» θα έχει την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσει, τις Διεθνούς φήμης «Έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας»,  του καθηγητή Κώστα Κοστανά, στους χώρους του.
 Η αξεπέραστη προσφορά των αρχαίων Ελλήνων στους τομείς της Φιλοσοφίας και των Καλών Τεχνών είναι πασίγνωστη και δεν αμφισβητείται από κανένα. Το ίδιο γνωστή είναι και η προσφορά τους στο χώρο των Επιστημών. Όμως η Τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων είναι σχετικά άγνωστη όπως και οι απίστευτες επιδόσεις τους στον τομέα αυτό. Η παρούσα έκθεση αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας περιλαμβάνει 50 περίπου λειτουργικά ομοιώματα εξαιρετικών εφευρέσεων του αρχαιοελληνικού τεχνολογικού θαύματος (από το ρομπότ – υπηρέτρια του Φίλωνος μέχρι τον κινηματογράφο του Ήρωνος και από το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων) που καλύπτουν την περίοδο από το 2000 π.Χ. μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου,κατόπιν 22χρονης έρευνας και μελέτης του κ. Κώστα Κοτσανά.
Πρόκειται για την εγκυρότερη και την πληρέστερη έκθεση του είδους της παγκοσμίως. Όλα τα εκθέματα και το υποστηρικτικό τους υλικό έχουν δημιουργηθεί από τον ίδιο χωρίς καμιά επιχορήγηση από οποιοδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα και εκτίθενται μόνιμα στο ομώνυμο «Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας» και στο «Μουσείο Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων και Παιχνιδιών» στο Κατάκολο, υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου : www.kotsanas.gr.
Δεκάδες ξένα σχολεία και πανεπιστήμια επισκέπτονται κάθε χρόνο το μουσείο, ενώ το Discovery Channel πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα σε αυτό. Ένα ειδικό κοινό έχει ως αποκλειστικό ταξιδιωτικό προορισμό το μουσείο αυτό.
 Μέσα από την έκθεση δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν τις απίστευτες τεχνολογικές επιδόσεις των αρχαίων Ελλήνων και να διαπιστώσουν ότι οι αρχαίοι Έλληνες α) είχαν ανακαλύψει έναν «κινηματογράφο» ικανό να παρουσιάζει αυτόματα την πλοκή ενός μύθου με κινούμενη εικόνα και ήχο β) είχαν επινοήσει (για ψυχαγωγικό δυστυχώς μόνο σκοπό) αυτοκινούμενα οχήματα (αυτοκίνητα) με αυτόματη πλοήγηση, με κιβώτιο ταχυτήτων, υδραυλικές προγραμματιζόμενες βαλβίδες και άλλα περίπλοκα εξαρτήματα γ) χρησιμοποιούσαν λειτουργικά ρομπότ με σκοπό να τους υπηρετούν δ) είχαν ανακαλύψει την αρχή του ατμοστροβίλου ε) χρησιμοποιούσαν πολύπλοκα αστρονομικά μετρητικά όργανα ακριβείας (όπως έναν αναλογικό υπολογιστή, ένα G.P.S, ένα θεοδόλιχο-χωροβάτη, κ.ά.) που τους επέτρεπαν να υπολογίζουν με ακρίβεια γεωδαιτικά και αστρονομικά στοιχεία στ) είχαν επινοήσει ευφυείς μηχανές με κερματοδέκτη ζ) χρησιμοποιούσαν πολύπλοκα ανυψωτικά μηχανήματα ικανά να οικοδομούν πανύψηλα κτίσματα με ολιγάριθμο προσωπικό η) διέθεταν ωρολόγια (και ξυπνητήρια) ικανά να λειτουργούν αυτόματα και αδιάκοπα χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, κ.ά. Όλα αυτά αποδεικνύουν την υψηλής στάθμης τεχνολογία του πολιτισμού των αρχαίων Ελλήνων που δεν είχε σχεδόν τίποτα να ζηλέψει από την πρώιμη σύγχρονη τεχνολογία και που θα είχε οδηγήσει (αν οι οικονομικό-κοινωνικοπολιτικές συνθήκες της εποχής το επέτρεπαν) στη Βιομηχανική Επανάσταση από την ελληνιστική εποχή με απρόβλεπτες συνέπειες για την ανθρωπότητα.
 Τα εκθέματα συνοδεύονται από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, όπως επεξηγηματικές πινακίδες και γιγαντοαφίσες με πολλές πληροφορίες, αναλυτικά σχέδια, φωτογραφίες και πλήρεις βιβλιογραφικές αναφορές ενώ πολλά από τα εκθέματα είναι διαδραστικά. Υπάρχουν σταθμοί προβολής βίντεο και κινουμένων σχεδίων επίδειξης της λειτουργίας των μηχανισμών καθώς και προβολή ντοκυμαντέρ όπου ο εκθέτης εξηγεί τη λειτουργία και τη σημασία των μηχανισμών.
 Η Έκθεση που έχει φιλοξενηθεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, θα λειτουργήσει στους χώρους του Εκθεσιακού Κέντρου Κοζάνης, από 25 Απριλίου έως και 23 Μαΐου 2014.
 Ώρες λειτουργίας:
Εγκαίνια 25/04/2014: 17:00 – 21:00
Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00 – 14:00 & 17:30 – 20:00
Σάββατο & Κυριακή: 11:00 – 13:00 & 17:00 – 21:00
  •  Τετάρτη 7 Μαΐου 2014 η Έκθεση θα παραμείνει κλειστή το πρωί ενώ το απόγευμα θα λειτουργίσει κανονικά.
Τιμή εισόδου 1€.
Για ομαδικές επισκέψεις επικοινωνήστε με τους διοργανωτές στα τηλέφωνα: 2461045980 begin_of_the_skype_highlighting 2461045980 ΔΩΡΕΑΝ  end_of_the_skype_highlighting, 45978.
 
http://www.kozan.gr/?p=153919#sthash.LjafsETR.dpuf

ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. ΚΟΖΑΝΗΣ - ΓΡΕΒΕΝΩΝ (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Συντριπτική νίκη της Eνωτικής Κίνησης Μηχανικών στις εκλογές της ΕΕΤΕΜ Κοζάνης – Γρεβενών με ποσοστό 71,50%

enotiki
Ολοκληρώθηκαν οι εκλογικές διαδικασίες  για την ανάδειξη των Κεντρικών και Τοπικών οργάνων της Επαγγελματικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών Κοζάνης – Γρεβενών.Τα αποτελέσματα έχουν  ως εξής:

ΕΝΩΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ – Ε.Ε.Τ.Ε.Μ 71,50% (Παράταξη αποτελούμενη από ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ – Ανεξάρτητους σπό το χώρο της Κεντροαριστεράς)
ΔΑΚΕ – Ε.Ε.Τ.Ε.Μ 8,30%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  9,02%
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΑΡΙΣΤΕΡΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  5,55%
«ΕΝΟΤΗΤΑ » ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. 1,38%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ  (Α.Κ.Ι.Δ.Α.) 2,77%
ΛΕΥΚΑ 1,38%
ΑΚΥΡΑ

 http://www.kozan.gr/?p=153921#sthash.KtfYcg4B.dpuf

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑΣ

ΑΠΟ ΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΜΕ

Δήλωση Υποψηφιότητας της Χατζησάββα Μουρατίδου Ιωάννας με την ΕΟΡΔΑΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ της Ιωάννας Ανδρονικίδου.

 Μετά από τριάντα χρόνια υπηρεσίας  στον πρώην Δήμο Πτολεμαΐδας,  ως διοικητική υπάλληλος,

ΖΩΝΤΑΣ  από κοντά τα προβλήματα των δημοτών,

ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ  σαν  πολίτης  και  σαν  μητέρα  τριών  παιδιών  τους νέους  να αγωνιούν για τον τόπο τους  να βρίσκονται σε αδιέξοδο  να ακροβατούν ανάμεσα στην επιθυμία να μείνουν και να παλέψουν σε μία πόλη που είναι  δίχως προοπτική και στην ανάγκη τους  να πάρουν τον δρόμο της ξενιτειάς, κουβαλώντας οι περισσότεροι στις αποσκευές τους πτυχία και μεταπτυχιακά,

ΘΕΛΩ να προσφέρω, τις γνώσεις, τις δυνατότητες και τις εμπειρίες μου για βελτίωση υποδομών της πόλης σε όλους τους τομείς, με σκοπό την καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων, γι αυτό,

ΘΕΤΩ υποψηφιότητα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, ως δημοτική σύμβουλος, με τον συνδυασμό ΕΟΡΔΑΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, που  αποτελείται  στην  πλειοψηφία από νέους ανθρώπους,  χωρίς πολιτικό παρελθόν, άφθαρτους και αποφασιστικούς με επικεφαλής την ανένταχτη , δυναμική και τολμηρή δικηγόρο ΙΩΑΝΝΑ ΑΝΔΡΟΝΙΚΙΔΟΥ.

ΚΑΛΩ  λοιπόν,  τους πολίτες να συνταχτούν μαζί μας για να χτίσουμε υγιείς και στέρεες βάσεις για το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου μας.

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ μας και δώστε μας την ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ώστε μακριά από παλαιοκομματικούς μηχανισμούς και συντεχνίες, με ευθύνη και σεβασμό προς τον πολίτη, να πάρουμε την τύχη αυτού του τόπου στα χέρια μας και να τον τοποθετήσουμε στην θέση που του αξίζει στον χάρτη της Ελλάδος

ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΟΡΔΑΙΑ

Με τιμή
Χατζησάββα Μουρατίδου Ιωάννα

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ 152 ΥΠΕΡ, ΟΧΙ 135 ΚΑΙ ΠΑΡΩΝ 1

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο

 

Η καταψήφιση του Γιώργου Παπανδρέου στο άρθρο 2 για τις τράπεζες σημάδεψε την ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με την οποία εγκρίθηκε το πολυνομοσχέδιο.
Διαφοροποιήθηκαν από την στάση της ΔΗΜΑΡ οι Γρηγόρης Ψαριανός και Βασίλης Οικονόμου.
Η ονομαστική αφορούσε το άρθρο 1 που μεταξύ άλλων αφορά την «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ, το γάλα, τα φαρμακεία, τα φωτοβολταϊκά και την «διανομή» του κοινωνικού μερίσματος των 450 εκατ. ευρώ, αλλά και το άρθρο 2 για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 290 Βουλευτές. Υπέρ ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ.
Το άρθρο 1 ψηφίσθηκε με 152 υπέρ, όχι 135, παρών 1.
Το άρθρο 2 με 151 υπέρ, όχι 136 παρών 1.
Ο Γ. Παπανδρέου καταψήφισε το άρθρο 2, ενώ ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης δήλωσε παρών. Ο Βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε παρών στο άρθρο 1.
Ποιοι απουσίασαν
Από την ψηφοφορία απουσίασαν οι Γρ. Ψαριανός και Β. Οικονόμου της ΔΗΜΑΡ. Απουσίασαν ακόμη οι Ανδρέας Ψυχάρης (ΝΔ) και Άντζελα Γκερέκου (ΠΑΣΟΚ), που έστειλαν επιστολές ότι θα ψήφιζαν υπέρ, αλλά αυτές δεν προσμετρούνται.
Αντ. Σαμαράς: Κάναμε ένα τεράστιο βήμα για την Ελλάδα του αύριο
«Οι μόνιμοι καταστροφολόγοι αιφνιδιασμένοι από όσα ήρθαν και από όσα καλά έρχονται για την Οικονομία, θέλησαν – το είδατε όλοι – να είναι η Ελλάδα στην ακυβερνησία», δήλωσε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: 
«Αυτό δεν θα τους το επιτρέψουμε ποτέ. Εμείς, αντίθετα, κάναμε ένα τεράστιο βήμα για την Ελλάδα του αύριο. Για τα νέα παιδιά, για τον Ελληνικό λαό. Και με μεγάλη αισιοδοξία και με μεγάλη δύναμη προχωράμε».
Εκτός Κ.Ο. Νέας Δημοκρατίας ο Νικήτας Κακλαμάνης
Διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. ο Βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης μετά την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο και την διαφοροποίησή του. «Δεν υποκύπτω σε πολιτικούς εκβιασμούς» δήλωσε ο κ. Κακλαμάνης μετά τη διαγραφή του. Το τηλεοπτικό στιγμιότυπο έδειξε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να κάθεται στο έδρανο του Αντιπροέδρου της Βουλής και να συντάσσει την επιστολή διαγραφής. Ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε «Παρών» στο άρθρο 1.
Σημειώνεται ότι το άρθρο 1 περιλαμβάνει την λεγόμενη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ .
«Δεν νομοθετώ με εντολή της τρόικας» Αμέσως μετά  τη διαγραφή του ο κ. Κακλαμάνης, δήλωσε ότι δεν υποκύπτει σε πολιτικούς εκβιασμούς και δεν συμβάλλει στην καταστροφή κοινωνικών ομάδων.
«Δεν υποκύπτω σε πολιτικούς εκβιασμούς και δεν συμβάλλω στην καταστροφή κοινωνικών ομάδων, για να ωφεληθούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα του εσωτερικού και του εξωτερικού» τόνισε και πρόσθεσε ότι δεν νομοθετεί με εντολή της τρόικας.
Διευκρινίζοντας την απόφασή του να καταψηφίσει το  άρθρο 1 είπε ότι «είναι δόλιο, γιατί συνδυάζει την αποκατάσταση κάποιων αδικιών (πλεόνασμα) με την καταστροφή της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας, που είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις».

«Το άρθρο 1 πλήττει την καρδιά της ιδεολογίας της παράταξής μας, όπως την καθόρισε, το 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Αυτή την παράταξη και τις αρχές της δεν μπορεί να τις διαγράψει ο κ. Σαμαράς» υπογράμμισε ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης.  
 
 
 
 
 


 

 


Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο Α. ΤΣΙΠΡΑΣ - ΔΙΕΚΟΠΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο Α. ΤΣΙΠΡΑΣ - ΔΙΕΚΟΠΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ 

Στον "αέρα" η εκταμίευση των δόσεων: Πρόταση δυσπιστίας κατά του Γ. Στουρνάρα κατέθεσε ο Τσίπρας- Διεκόπη η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου- Γιατί μπορεί να μην γίνει δεκτή η πρόταση      

        Στον "αέρα" η εκταμίευση των δόσεων: Πρόταση δυσπιστίας κατά του Γ. Στουρνάρα κατέθεσε ο Τσίπρας- Διεκόπη η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου- Γιατί μπορεί να μην γίνει δεκτή η πρόταση    

karagiozi300314
Σε εξέλιξη είναι σύσκεψη κυβερνητικών παραγόντων προκειμένου να ερμηνεύσουν το σχετικό άρθρο του κανονισμού σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας που έχει καταθέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.  Να απορρίψει ευθύς και αμέσως την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής από το βήμα της Ολομέλειας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος υποστηρίζοντας ότι είναι απαράδεκτη κατά το σύνταγμα. Η πρόταση δυσπιστίας σύμφωνα με το σύνταγμα, όπως είπε ο κύριος Βενιζέλος, δεν μπορεί να υποβληθεί ξανά αν δεν παρέλθει το εξάμηνο από προηγούμενη πρόταση.  Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι αν δεν προχωρήσει στη συζήτηση της πρότασης, θα είναι εκτροπή δημοκρατικά και ηθικά που θα δείχνει φόβο.