ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡ. ΚΩΤΙΔΗ

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ θέλει να ευχαριστήσει την διοικήτρια του Μποδοσάκειου νοσοκομείου, Αναστασία Μπούρτσου για την πρωτοβουλία της να παραμείνει η κινητή μονάδα μαστογραφικού ελέγχου μέχρι την Κυριακή 27-11-2011. Επίσης ευχαριστούμε τον διοικητή του Θεαγένειου, Κον.Βεντούρη, τον χειρούργο μαιευτήρα γυναικολόγο του Μποδοσάκειου Σ.Τσάμπερ, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Μποδοσάκειου νοσοκομείου που συμβάλλουν με την εθελοντική τους εργασία, πέραν του ωραρίου τους, για την άριστη λειτουργία της Κινητής Μονάδας μαστογραφικού ελέγχου. Τέτοιες ενέργειες δείχνουν πως το ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ αξίζει να παραμείνει πρώτο σε όλη την ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ για το καλό της υγείας των κατοίκων της.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κωτίδης Νικόλαος

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Συμεωνίδης Μάριος

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ με αφορμή το σχόλιο του «ΕΟΡΔΑΪΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ» στις 23-11-2011 (σελίδα 2, και με τίτλο «Απέκτησε φαν κλαμπ»), οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι: 1ον Όπως έχουμε ανακοινώσει στο Δελτίο Τύπου στις 24-10-2011, στηρίζουμε με θέρμη το Μποδοσάκειο νοσοκομείο. 2ον Κάθε προσπάθεια συλλόγου ή απλών πολιτών που θα βοηθούν να σταματήσει η υποβάθμιση της ΕΟΡΔΑΙΑΣ θα μας έχει στο πλευρό της. 3ον Η συμπαράσταση στον αναφερόμενο συμπολίτη μας Σωτήρη Μίσσα είναι το ελάχιστό που του οφείλουμε και μακάρι να υπάρξουν και άλλοι συμπολίτες μας να αγωνίζονται με τον ίδιο τρόπο. 4ον Θα σταθούμε και στηρίξουμε κάθε προσπάθεια απλών πολιτών που αγαπάνε και πονάνε την ΕΟΡΔΑΙΑ.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κωτίδης Νικόλαος

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Συμεωνίδης Μάριος

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ απορεί με την στάση ορισμένων «ευαίσθητων» πολιτών που εξαντλώντας τα όρια «ευαισθησίας» τους, ανάγκασαν την αστυνομία να επέμβει και να συλλάβει στις (18-11-2011), άτομο με αναπηρία. Το άτομο αυτό προκειμένου να βγάλει τα προς το ζην, προσφέρει υπηρεσία καθαρίζοντας τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων στην είσοδο της πόλης, στα φανάρια, αντί να προβαίνει σε άλλες παραβατικές ενέργειες. Η δικογραφία που σχηματίστηκε είναι με την κατηγορία της επαιτείας. Επειδή το ζήτημα αυτό είναι καθαρά βαθύ κοινωνικό και δεν λύνεται δια της δικαστικής οδού, ΚΑΛΟΥΜΕ τις Κοινωνικές Υπηρεσίες, τον Δήμο, την Εκκλησία και τους φιλεύσπλαχνους πολίτες να συνεργαστούν και να παράσχουν την μέγιστη βοήθειά τους, στη παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και εργασίας για τον βιοπορισμό του.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κωτίδης Νικόλαος

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Συμεωνίδης Μάριος

Συμπαράσταση σε συμπολίτη μας

Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ στηρίζει με θέρμη την αγωνιστική αρθρογραφία του συμπολίτη μας Σωτήρη Μίσσα τόσο για θέματα της ευρύτερης περιοχής της ΕΟΡΔΑΙΑΣ αλλά κυρίως για την δυναμική, γνήσια, και ανθρώπινη αρθογραφία του σχετικά με το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κωτίδης Νικόλαος

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Συμεωνίδης Μάριος

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ Στηρίζει την προσπάθεια του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Αναπηρία από την φημολογούμενη πιθανότητα μεταφοράς του Ειδικού Εργαστηρίου Πτολεμαΐδας στην Κοζάνη. Παράλληλα καλούμε τον Δήμο Εορδαίας και την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης να μεριμνήσουν, όπως η Πολιτεία υποχρεούται, σύμφωνα με τους Νόμους του Κράτους, για την εκπαίδευση, κατάρτιση, δημιουργία, Κέντρων Αυτόνομης και Ημιαυτόνομης Διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρία.


Για το Δ.Σ.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ





Κωτίδης Νικόλαος Συμεωνίδης Μάριος








ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ

Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ συγχαίρει τους καθηγητές τον επιβλέποντα καθηγητή Πληροφορικής κ.Ζαχαριάδη Γεώργιο, κυρίως όμως τους μαθητές του 3ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Πτολεμαΐδας (κατά αλφαβητική σειρά)
1). Αμπατζίδη Χαράλαμπο
2). Καφετζή Αναστασία
3). Παπαδόπουλο Αντώνιο
4). Σαμαρά Αρτεμησία
5). Τζούρα-Αποστολίδου Ζωή
για την πρωτιά τους στον 3ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθητικό Διαγωνισμό Ε.Ε.Ε.Π.-Δ.Τ.Π.Ε. με τίτλο «Δημιουργήστε ψηφιακά, κατασκευάστε ένα website, γίνετε πρεσβευτές του τόπου σας» κατασκευάζοντας μια ιστοσελίδα με θέμα «Το Περιβάλλον της περιοχής της Εορδαίας».
Τέτοιες διακρίσεις τιμούν και προβάλλουν την ΕΟΡΔΑΙΑ και μακάρι να βρεθούν και άλλοι άξιοι συνεχιστές της προσπάθειας αυτής.
Τέλος να συγχαρούμε και τον Διευθυντή τους Χατζησαββίδη Ηλία, ο οποίος είναι και μέλος της ΚΙΝΗΣΗΣ μας.


Για το Δ.Σ.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ





Κωτίδης Νικόλαος Συμεωνίδης Μάριος







Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Κυρία Δήμαρχε,

Στην προσπάθεια που καταβάλει η ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ με προτάσεις για την βελτίωση της εικόνας της πόλης αλλά και της ποιότητας ζωής των πολιτών, έχουμε να σας προτείνουμε τα εξής:

1ον Την μόνιμη και σταθερή θέση πινάκων ανακοινώσεων σε διάφορα σημεία της πόλης, όπου θα αναρτώνται εκεί οι ανακοινώσεις (σωματείων- συλλόγων, διαφημιστικών επιχειρήσεων κτλ.). Να σημειώσουμε εδώ ότι σε παλαιότερο έγγραφό μας προς τον Δήμο με ημερομηνία 30-12-2008, είχαμε τονίσει αυτό που προβλέπεται και από τις διατάξεις των αρμοδιοτήτων του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.

ΣΗΜΕΙΑ που προτείνονται: Έξω από κάθε Ιερό Ναό, στη Κεντρική Πλατεία, στην Λαϊκή Αγορά, σε σημείο του Υδραγωγείου, σε σημείο του Παλαιού Πάρκου, καθώς και σε άλλα σημεία.

Ταυτόχρονα το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση που να απαγορεύει την αυθαίρετη αφισοκόλληση σε (κολώνες ΔΕΗ, δένδρα, κολώνες του ΚΟΚ, σε κολώνες φωτισμού, κτλ.). Σε κάποια σημαντική εκδήλωση που χρειάζεται να γίνει εκτροπή από της απόφαση που θα πάρει ο Δήμος για την απαγόρευση, θα πρέπει να αναλαμβάνει ο Φορέας ή ο Σύλλογος να μαζεύει τα παραπάνω υλικά. Σημείωση. Είναι απαράδεκτο π.χ. μετά την Εμποροβιοτεχνική Έκθεση, τον Μάιο να υπάρχουν ακόμη αναρτημένα τα διαφημιστικά banners και μάλιστα σε κεντρικά σημεία της πόλης.

2ον Την τοποθέτηση στον κεντρικό δρόμο 25ης Μαρτίου, στα σημεία που λείπουν, η καταστράφηκαν δέντρα. Δική μας καταγραφή που έγινε πρόσφατα από το ύψος του Δημοτικού Γηπέδου και μέχρι τον Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης, χρειάζεται να τοποθετηθούν 45 δέντρα που λείπουν από τις θέσεις που κατασκευάστηκαν και άλλα 35 δέντρα χρειάζονται αντικατάσταση. Στην προσπάθεια για την τοποθέτηση των δέντρων είμαστε πρόθυμοι να συμβάλουμε, και εμείς σαν ΚΙΝΗΣΗ αλλά πιστεύουμε και άλλοι σύλλογοι με την εθελοντική προσφορά τους.

3ον Απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για εφαρμογή των σχετικών διατάξεων προς τους ιδιοκτήτες σκύλων που κατά τον περίπατο των κατοικίδιων τους, ρυπαίνουν με τις ακαθαρσίες τους ΟΠΟΥ ΔΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ (πεζοδρόμια, πάρκα κτλ), υπό την ανοχή πολλές φορές της Δημοτικής Αστυνομίας. Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να ενημερωθούμε και για την λειτουργία του Δημοτικού Κυνοκομείου, γιατί η κατάσταση των αδέσποτων έχει γίνει ανεξέλεγκτη.

4ον Τελευταία δεχόμαστε καταγγελίες για υπέρβαση της ρύπανσης στην περιοχή μας, η οποία και από τις μετρήσεις του Κέντρου Περιβάλλοντος βρίσκονται στο «κόκκινο».

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ: Την λειτουργία σε 24ωρη βάση τηλεφωνικής γραμμής στον Δήμο όπου θα καταγράφονται όχι μόνο οι καταγγελίες των πολιτών για την ρύπανση, αλλά και άλλα θέματα, ΑΜΕΣΗΣ επέμβασης των υπηρεσιών του Δήμου.

5ον Η περιοχή βρίσκετε στην δίνη πολλών δημοσιευμάτων για την μόλυνση της ατμόσφαιρας, ο Δήμος πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες, ΕΜΠΡΑΚΤΑ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ: Να αναλάβει ο Δήμος με σύσταση εταιρείας που θα συγκεντρώνει το «τηγανέλαιο» και σε συνεργασία με εταιρεία που διακινεί αυτό να παραλαμβάνει βιοντίζελ. Στη συνέχεια σταδιακή αντικατάσταση όλων των οχημάτων του Δήμου με ΒΙΟΝΤΙΖΕΛ. Ενθάρρυνση στα καταστήματα και τους πολίτες που χορηγούν το «τηγανέλαιο», θα μπορούσε π.χ. να είναι έκπτωση των Δημοτικών Τελών.

6ον Η αισθητική σε κεντρικά σημεία της πόλης αλλά και σε πλατείες και δρόμους με τα διάσπαρτα σκουπίδια θα μπορούσε να βελτιωθεί κατά πολύ με τα παρακάτω:

α) Αξιοποίηση των ήδη υπαρχόντων υπόγειων χώρων απορριμμάτων, που όμως δεν λειτούργησαν ΠΟΤΕ, αλλά και δημιουργίας και άλλων.

β) Την απομάκρυνση των τροχήλατων κάδων απορριμμάτων (τουλάχιστον από τα κεντρικά σημεία της πόλης), προσφέροντας μάλιστα και επί πλέον θέσεις στάθμευσης.

γ) Την όσο το δυνατόν ανακύκλωση των οικιακών απορριμμάτων. Είναι επιεικώς απαράδεκτο να μην υπάρχει π.χ. ανακύκλωση γυαλιού ή αλουμίνιου. Αλλά και οι ήδη υπάρχοντες κάδοι πλαστικών και χαρτιού, είναι πολλοί μικροί.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ: Για την ανακύκλωση του γυαλιού και του αλουμίνιου, αυτό να γίνεται στην πηγή, δηλαδή με ειδικούς κάδους που αρχικά θα χορηγηθούν στα καταστήματα και σταδιακά και στις κατοικίες.

7ον Θα πρέπει να λήξη επιτέλους το λυπηρό φαινόμενο, απόθεσης σκουπιδιών έξω από κάθε κατάστημα πρόχειρου φαγητού.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ: Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για τοποθέτηση έξω από κάθε κατάστημα πρόχειρου φαγητού, (fast food κτλ.), κατά τις ώρες λειτουργίας τους, κάδος απορριμμάτων, και επιτήρηση από την Δημοτική αστυνομία για την εφαρμογή της απόφασης.

8ον Για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα πεζοδρόμια, τους πεζόδρομους, και τις πλατείες με τις σταθμεύσεις των δίκυκλων, (ακόμη να είναι δεμένα σε δένδρα και κολώνες).

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ: Ανά 12 ή 15 θέσεις στάθμευσης Ι.Χ. μια σταθερή σχάρα με βάσεις υπό γωνία, για τοποθέτηση των δίκυκλων.

9ον Η «αναρχία» που επικρατεί ειδικά στο κέντρο της πόλης με τις σταθμεύσεις των Ι.Χ. στα πεζοδρόμια, τις πλατείες και τους πεζόδρομους, είναι ένα κεφαλαιώδες ζήτημα που αν δεν πάρει και

πάλι τις πρέπουσες πρωτοβουλίες το Δημοτικό Συμβούλιο και η Δημοτική Αστυνομία, δεν πρόκειται να ΛΥΘΕΙ ΠΟΤΕ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ: Την απαρίθμηση των μόνιμων θέσεων που έχει χορηγήσει ο Δήμος στις διάφορες Υπηρεσίες, Συλλόγους και καταστήματα και την επαναξιολόγηση τους Π.χ. είναι αδιανόητο σε μια οδό με 8 θέσεις στάθμευσης να υπάρχουν 4 θέσεις υπηρεσιών ή συλλόγων και να μένουν μόνο 4 για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

10ον Έχει παρατηρηθεί το εξής οξύμωρο, σχετικά με τις «πινακίδες πληροφοριών επισκεπτών», (αναφερόμαστε στις πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί κυρίως σε κεντρικά σημεία οδών για πληροφόρηση διαφόρων κτηρίων, υπηρεσιών κτλ.). Σε σημεία που δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός (ειδικά το βράδυ), έχουν

τοποθετηθεί, ΜΗ ΦΩΤΙΖΟΜΕΝΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ, και σε σημεία που υπάρχει αρκετός φωτισμός, τοποθετήθηκαν ΑΠΛΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΙΣΜΟ!!!!. Επίσης σε άλλα σημεία είναι αδύνατον να έχουν την χρήση για την οποία τοποθετήθηκαν, γιατί είναι πίσω από δένδρα ή άλλο εμπόδιο που τις υπερκαλύπτουν.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ: Να γίνει επέμβαση από τις υπηρεσίες του Δήμου και να διορθωθούν τα λάθη αυτά, είμαστε σε θέση να σας υποδείξουμε και τα περισσότερα σημεία που χρειάζεται να γίνουν επεμβάσεις. Επίσης προτείνουμε να τοποθετηθούν, σε κάθε έξοδο – είσοδο της πόλης φωτιζόμενο σχέδιο της πόλης, ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να κατατοπιστεί. Να καταλαβαίνει ότι μπαίνει στον ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟΥΔΑΚΙ.

11ον Σχετικά με τις ράμπες των πεζοδρομίων όπου το ύψος τους δεν είναι το ανάλογο καθώς πολλοί συμπολίτες μας με αμαξίδιο αλλά και μητέρες με καροτσάκια παιδιών αδυνατούν να έχουν την εύκολη πρόσβαση.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ: Την επιδιόρθωση τους ώστε να διευκολυνθεί η απαιτούμενη πρόσβαση που πρέπει να υπάρχει σύμφωνα και με τον Νόμο.

12ον Σε αρκετές περιπτώσεις επέμβασης, (κυρίως συνεργείων του Δήμου), για αποκατάσταση βλαβών, αυτά μετά την αποκατάσταση της βλάβης, αφήνουν (σε αρκετές περιπτώσεις) τα υπολείμματα των εργασιών τους στο σημείο της βλάβης.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ: Την απομάκρυνση των σχετικών υπολειμμάτων ή μπαζών την ώρα που γίνεται η αποκατάσταση της βλάβης, και να παραμένει μόνο η σχετική σήμανση (ταινία ή άλλη), όπου απαιτείται μέχρι την ολοκλήρωσή της. Σημείωση: Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση αποκατάστασης φρεατίου στο παλιό πάρκο, (από την αρχή καλοκαιριού), όπου μετά την αποκατάσταση της επέμβασης, έμεινε το βουναλάκι με τα «μπάζα» και μάλιστα σε διάβαση!!!!.

13ον Ο χειμώνας έφτασε, είναι καιρός να γίνει μια απαρίθμηση στα φρεάτια όμβριων, που αρκετά (και μάλιστα σε κεντρικά σημεία της πόλης αλλά και στην πλατεία), είναι βουλωμένα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ: Την ενεργοποίηση των πολιτών με επιβράβευση τους από τον Δήμο, (συνδυασμός με την πρόταση για τηλεφωνική γραμμή, που γράφουμε πιο πάνω), ώστε να φαίνεται το ενδιαφέρον του πολίτη. Π.χ. Θα μπορούσε ο δήμος να επιβραβεύει «Τον καλύτερο δημότη», «Την καλύτερη γειτονιά», «Το καλύτερο μπαλκόνι», κτλ. ώστε να δώσει ο Δήμος τον τόνο ότι Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ είναι θέμα που μας αφορά όλους.

ΤΕΛΟΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ ΑΝ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΤΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ, ΕΜΕΙΣ ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κωτίδης Νικόλαος

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Συμεωνίδης Μάριος


Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


Κυρία Δήμαρχε,

Με αφορμή την απόφαση του Δ.Σ. Εορδαίας για την επιχορήγηση 57 συλλόγων με το ποσό των 85.000 ευρώ, η ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ έχει να κάνει μια πρόταση και στον δήμο αλλά και στους συλλόγους.
Στο πλαίσιο της αμφίδρομης και ανταποδοτικής σχέσης που πρέπει να διέπει τις διάφορες διοικητικές υπηρεσίες και τους συλλόγους σε σχέση με την κοινωνία και τους πολίτες,
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:
Να παραχωρηθούν με συνυποσχετικό συμβόλαιο δημοτικοί χώροι ή κτήρια προς τους διάφορους πολιτιστικούς ή άλλους συλλόγους, (μεμονωμένα ή σε συνεργασία), οι οποίοι και θα είναι υποχρεωμένοι να συντηρούν, και να προσέχουν τα παραχωρούμενα ακίνητα σε συνεργασία με τον δήμο και τις διάφορες αρχές. Τα κριτήρια αξιολόγησης θα μπορούσαν, και πρέπει να
είναι:
1ον Οικονομική διαφάνεια του συλλόγου.
2ον Αξιολόγηση των προτάσεων που θα παρουσιάσουν οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι.
3ον Οικολογική ευαισθησία και ευθύνη.
4ον Δημιουργία θέσεων απασχόλησης.
5ον Πληθυσμιακά κριτήρια, (και του συλλόγου και της περιοχής).
6ον Προβολή της περιοχής.
7ον Προσέλκυση επισκεπτών.
8ον Δράση του συλλόγου.
9ον Αξιοποίηση των ακινήτων.
10ον Συνδυασμένες δράσεις, σε ετήσιο χρονοδιάγραμμα.
11ον Οι όποιες εκδηλώσεις του συλλόγου να γίνονται στο ακίνητο που θα παραχωρηθεί.
Θα μπορούσαν να υπάρχουν και άλλα κριτήρια. Π.χ. Οικονομικά, κ.ά.
Με την παραπάνω πρόταση μας θα απαλλαγεί ο δήμος από δαπάνες που είναι τώρα υποχρεωμένος να καταβάλει για την συντήρηση και φύλαξη, σε πολλές δε περιπτώσεις, και την καταστροφή του ακινήτου.
Από την άλλη μεριά οι σύλλογοι θα έχουν την δυνατότητα, να δείξουν την πραγματική ευαισθησία τους και αγάπη προς την περιοχή και τους κατοίκους της.
Επειδή γνωρίζουμε ότι κατά το παρελθόν, υπήρξε σύλλογος που έθεσε παρόμοιο αίτημα, και μάλιστα αρκετές φορές αλλά απορρίφθηκε, θα επιθυμούσαμε να επανεξετάσετε και να ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ.
Για οποιαδήποτε πληροφορία είμαστε στην διάθεσή σας.

Για το Δ.Σ.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κωτίδης Νικόλαος


Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Συμεωνίδης Μάριος